Alcatel OneTouch T10 - Review

poruka: 10
|
čitano: 11.368
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Alcatel T10 - Review

Hardware i Software :

Tablet ima procesor od 1GHz, i 1gb RAMa što se osjeti u radu, tako što ne lagga u izvanmrežnom radu.

Uređaj pokreće Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich.

Kao i svakom smartphoneu, baterija traje dosta kratko, stoga je tablet potrebno svakodnevno puniti.

S prednje strane tableta nalazi se kamera od 0,3mp koja i nije baš zadovoljavajuća.

U tabletu imamo 4gb ugrađene memorije, od toga je korisniku dostupno 2,3gb.

Otpakiravanje :

Tablet ne dolazi u nikakvom 'fancy' pakiranju, što se ni nemože očekivati od tableta za 8kn ( preko T-Coma ).

Kada otvorimo paket, na vrhu se nalazi sam uređaj.

Kada maknemo plastiku u kojoj se nalazio tablet vidimo još jedan komad plastike u kojem se nalaze slušalice, punjač i Micro USB kabel.

Prvi dojam :

Tablet nije ultra lagan, ali nije ni težak. Krasi ga 7inčni TFT ekran s rezolucijom od 800x480 piksela.

Znači ako imate osjetljivo oko mogli bi vas zasmetati vidljivi pikseli, ali ni drugi 7inčni tableti nemaju puno bolju rezoluciju.

Tipke i ulazi na tabletu :

S lijeve strane tableta se nalaze 3 tipke. Tipka za paljene/zaključavanje i Volume Up i Volume Down tipke.

S gornje strane se nalaze Micro USB i ulaz od punjača.

Na desnoj strani tableta nema nijedne tipke, a dolje se nalazi 3.5mm headphone jack, i zvučnik.

Sa stražnje strane vidimo ulaz za Micro SD karticu i rupicu preko koje se radi reset tableta.

Rad na uređaju :

Kao što sam već spomenuo, tablet u izvanmrežnom radu nimalo ne lagga, ali meni je na internetu znao dosta laggati.

Na uređaju ne dolazi nijedna igra, ali dolazi dosta T-Comovih aplikacija što me jako živcira.

Isto tako su na tabletu već instalirani YouTube, Twitter, Facebook, Google+ i slične aplikacije.

Kao što sam rekao, na tabletu se nalazi Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich koji radi jako fluidno.

Od igrica sam isprobao Temple Run 2, i par verzija Angry Birdsa, i sve je išlo bez problema.

Prednosti i mane tableta :

Prednosti - Čvrstoča izrade, jednostavnost, cijena, hardware.

Mane - Rezolucija, loša kamera, nedostatak HDMI izlaza, pri većim glasnoćama užasna kvaliteta zvuka.

Ako imate još kakva pitanja slobodno pitajte u komentarima. :)

Nemojte zamjeriti ako sam nešto zaboravio ili krivo sročio, ovo mi je prvi review.

Pakiranje Pakiranje
Otvaranje Otvaranje
Oprema Oprema
Oprema Oprema
Prednja strana Prednja strana
Stražnja strana Stražnja strana
Prvo paljenje Prvo paljenje
7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 20:35 (Tomek.Klc).

4 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Alcatel T10 - Review
Tomek.Klc kaže...

Hardware i Software :

Tablet ima procesor od 1GHz, i 1gb RAMa što se osjeti u radu, tako što ne lagga u izvanmrežnom radu.

Uređaj pokreće Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich.

Kao i svakom smartphoneu, baterija traje dosta kratko, stoga je tablet potrebno svakodnevno puniti.

S prednje strane tableta nalazi se kamera od 0,3mp koja i nije baš zadovoljavajuća.

U tabletu imamo 4gb ugrađene memorije, od toga je korisniku dostupno 2,3gb.

Otpakiravanje :

Tablet ne dolazi u nikakvom 'fancy' pakiranju, što se ni nemože očekivati od tableta za 8kn ( preko T-Coma ).

Kada otvorimo paket, na vrhu se nalazi sam uređaj.

Kada maknemo plastiku u kojoj se nalazio tablet vidimo još jedan komad plastike u kojem se nalaze slušalice, punjač i Micro USB kabel.

Prvi dojam :

Tablet nije ultra lagan, ali nije ni težak. Krasi ga 7inčni TFT ekran s rezolucijom od 800x480 piksela.

Znači ako imate osjetljivo oko mogli bi vas zasmetati vidljivi pikseli, ali ni drugi 7inčni tableti nemaju puno bolju rezoluciju.

Tipke i ulazi na tabletu :

S lijeve strane tableta se nalaze 3 tipke. Tipka za paljene/zaključavanje i Volume Up i Volume Down tipke.

S gornje strane se nalaze Micro USB i ulaz od punjača.

Na desnoj strani tableta nema nijedne tipke, a dolje se nalazi 3.5mm headphone jack, i zvučnik.

Sa stražnje strane vidimo ulaz za Micro SD karticu i rupicu preko koje se radi reset tableta.

Rad na uređaju :

Kao što sam već spomenuo, tablet u izvanmrežnom radu nimalo ne lagga, ali meni je na internetu znao dosta laggati.

Na uređaju ne dolazi nijedna igra, ali dolazi dosta T-Comovih aplikacija što me jako živcira.

Isto tako su na tabletu već instalirani YouTube, Twitter, Facebook, Google+ i slične aplikacije.

Kao što sam rekao, na tabletu se nalazi Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich koji radi jako fluidno.

Od igrica sam isprobao Temple Run 2, i par verzija Angry Birdsa, i sve je išlo bez problema.

Prednosti i mane tableta :

Prednosti - Čvrstoča izrade, jednostavnost, cijena, hardware.

Mane - Rezolucija, loša kamera, nedostatak HDMI izlaza, pri većim glasnoćama užasna kvaliteta zvuka.

Ako imate još kakva pitanja slobodno pitajte u komentarima. :)

Nemojte zamjeriti ako sam nešto zaboravio ili krivo sročio, ovo mi je prvi review.

Micro USB? Nema standardni USB ulaz? Taj Micro USB jeli to onakav ulaz kao na smartphonima? Usput dali prima sim karticu?

14 godina

Micro USB se nalazi i na većini smartphonea, da.

Ne prima SIM karticu. Ima samo WiFi.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Alcatel OneTouch T10 - Review
Tomek.Klc kaže...

Micro USB se nalazi i na većini smartphonea, da.

Ne prima SIM karticu. Ima samo WiFi.

Stani jel taj micro USB služi za punjenje jelda?

14 godina

U ovom slučaju ne. Ali na većini smartphonea da.

Imaš posebno punjač, a dobiješ kabel Micro USB to USB.

Znači USB dio uštekaš u računalo, a Micro USB u tablet i onda možeš prebacit nešto, npr. glazba, slike ili nešto.

Ako hoćeš sutra me podsjeti pa ću ti poslikat i sve te ulaze na tabletu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 22:32 (Tomek.Klc).

2 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Tomek.Klc kaže...

U ovom slučaju ne. Ali na većini smartphonea da.

Imaš posebno punjač, a dobiješ kabel Micro USB to USB.

Znači USB dio uštekaš u računalo, a Micro USB u tablet i onda možeš prebacit nešto, npr. glazba, slike ili nešto.

Ako hoćeš sutra me podsjeti pa ću ti poslikat i sve te ulaze na tabletu.

Aaaa kontam dobiješ kao ADAPTIVNI kabel i možeš naravno i stick na drugoj strani stavit ili čak eksterni disk, nemora zapravo ići u računalo jelda?

Btw može poslikaj sve

14 godina
KonorKenvej kaže...
Tomek.Klc kaže...

Aaaa kontam dobiješ kao ADAPTIVNI kabel i možeš naravno i stick na drugoj strani stavit ili čak eksterni disk, nemora zapravo ići u računalo jelda?

Btw može poslikaj sve

Ne. Čak i kad bi imao/imala to na šta ti misliš nisam siguran jel bi mogao spojit stick ili nešto drugo. To ćeš morat nekog drugog pitati.

Dobiješ ovo što je dolje na slici.

Znači običan kabel za transfer podataka s računala na tablet i obrnuto.

14 godina
neaktivan

@Tomek.Klc kao prvo hvala na review-u.. zanima me nekoliko stvari uvezi uredjaja..

1.Kako radi skype jel moguce uspostaviti videopoziv?

2.Naveo si da ima predinstalirane aplikacije poput youtubea,twitter,facebooka,google +. Kako funkcioniraje jel fluidno bez lagganja i ostalih stvari?

3.Jel moguce gledat maxtv preko tableta?

4.Net zna laggat jel si probao alternativne browsere poput opere ili samo preko stock browsera..

Imam nekih brdo pitanja ne mogu se svega sjetit, imao sam u ruci neki jeftini kinez znam da nije bio uporabljiv..

Ono sto mi je najbitnije jest brzina uredjaja kako offline tako i prilikom surfanja posto bi mi prvenstveno sluzio

pisanjem na forumu,skype,facebook,youtube ukratko sve sto je vezano za surfanje :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Jeti kaže...

@Tomek.Klc kao prvo hvala na review-u.. zanima me nekoliko stvari uvezi uredjaja..

1.Kako radi skype jel moguce uspostaviti videopoziv?

2.Naveo si da ima predinstalirane aplikacije poput youtubea,twitter,facebooka,google +. Kako funkcioniraje jel fluidno bez lagganja i ostalih stvari?

3.Jel moguce gledat maxtv preko tableta?

4.Net zna laggat jel si probao alternativne browsere poput opere ili samo preko stock browsera..

Imam nekih brdo pitanja ne mogu se svega sjetit, imao sam u ruci neki jeftini kinez znam da nije bio uporabljiv..

Ono sto mi je najbitnije jest brzina uredjaja kako offline tako i prilikom surfanja posto bi mi prvenstveno sluzio

pisanjem na forumu,skype,facebook,youtube ukratko sve sto je vezano za surfanje :)

Krenut ću redom.

1. Skype radi dosta fluidno, i moguće je uspostaviti video poziv.

2. Isprobao sam Facebook, Twitter i YouTube, i funkcioniraju bez problema.

3. Moguće je ako dodatno platiš MaxTV To Go opciju.

4. Idem na internet preko stock browsera, ali ne lagga mi više. Laggalo mi je samo prvi dan, valjda treba malo dok se tablet dobije.

Ako se sjetiš još nečega slobodno pitaj, ili tu ili na PP. {#}

15 godina

Odličan review ljepo je to sve objašnjeno.Ja sam instalirao operu mini radi malo bolje nego onaj stock browser... Sve u svemu zadovoljan sam sa uredjajem za 8 kuna(produzenje ugovora kod tcoma) se isplati {#}.

Suha krpa na dnu mora.....
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 8:16 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice