Xeon Quad-core za obradu fotografija?

poruka: 9
|
čitano: 5.610
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Trenutno imam iMac 24" Core2Duo 2.8 GHz sa 4GB RAM-a i uzasno mi je spor u radu.

Bavim se obradom fotografija (Apple Aperture) i radim s Canon  5dmk2 (RAW fajlovi od preko 20ak MB).

Kompjuter mi je nekad ok, a nekad povucem brush i cekam po 10 sekunda da se ista dogodi. Ako slucajno otvorim i neki drugi program paralelno (Safari, iTunes i sl.) kompjuter postaje neupotrebljiv.

Dobio sam ponudu za Mac pro Intel Xeon Quad-core 2.66 GHz sa 8 GB RAM-a pa me zanima koliko je ta konfiguracija brza za obradu fotografija od ove koju sad koristim?

Plan mi je baviti se i video montažom u budućnosti.

0 0 hvala 0
18 godina

Zar nebi bilo bolje da promjenis graficku karticu?

EDIT: Kolko sam uspio procitati Aperture ne podrzava GPU akceleraciju u editiranju vec samo u renderiranju. Takodjer, ljudi s vrlo jakim masinama (citaj: quad core procevi i brdo rama) imaju problem s brushevima - radi sve presporo. Hmm... ne znam, u 2012. program za obradu slika nema gpu akceleraciju. 

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 11:58 (ukay1000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

U iMac-u mogu mijenjati samo RAM i eventualno HDD.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Xeon Quad-core za obradu fotografija?
ukay1000 kaže...

U iMac-u? Ne talasaj.

Autoru: Složi si kompatibilnu konfu i stavi si hackintosh. :) 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
18 godina
dombak1608 kaže...
ukay1000 kaže...

U iMac-u? Ne talasaj.

Autoru: Složi si kompatibilnu konfu i stavi si hackintosh. :) 

Jos jedan pametni elitista, intelektualni mozak, nosni rezac oblaka, hvala ti na ovom iscrpnom objasnjenju da se u iMacu ne mogu mjenjati graficke kartice. Hvala. Sada sam nesto naucio.

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
13 godina
neaktivan

Treba mi nesto stabilno i out of the box. Ne da mi pazit koje updejte smije povuc, a koje ne i sl. :(

18 godina
neaktivan

Nisam bas expert za mac-a ali poznato je da za obradu fotki treba hrpu rama(prave fotke od 20-30mb)Ako imas od koga probaj posudit bar jos 4gb pa ces vidjet jel to mozda problem.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
smarinovic kaže...

Dobio sam ponudu za Mac pro Intel Xeon Quad-core 2.66 GHz sa 8 GB RAM-a pa me zanima koliko je ta konfiguracija brza za obradu fotografija od ove koju sad koristim?

Plan mi je baviti se i video montažom u budućnosti.

Ako je cijena ''uljudna'' i ako je sve u redu s PC-em ,naravno ,uzimaj. Ipak Je MacPro nekoliko redova veličine bolja i jača mašina od iMaca. Naravno ,prvo isprobaj.

ukay1000 kaže...

Jos jedan pametni elitista, intelektualni mozak, nosni rezac oblaka, hvala ti na ovom iscrpnom objasnjenju da se u iMacu ne mogu mjenjati graficke kartice. Hvala. Sada sam nesto naucio.

Nemoj se ljutit ,ali čovjek je u pravu. iMac je ipak samo laptop složen u kućište monitora i NEMA MOGUĆNOSTI promjene grafičke kartice osim kompletnog rastavljanja računala.

Pogledaj sam ....

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 13:08 (kizo2703).
18 godina

Kizo, sve 5. Problem je u tome da sam ja pogresio, a on krivo reagirao. Reko, ajde idem proguglat malo da vidim zasto autoru teme na Intelu i 4GB rama steka brushanje RAW slika od 20MB u Aperture, a meni nije stekalo na laptopu s 3GB RAMA (amd dual core) i Photoshopu. Mislio sam da je mozda problem u GPU. Kad nadjem polovicne odgovore na to dal' Aperture podrzava GPU akceleraciju, pa me nagnalo na to da bi mozda trebao promjeniti graficku. Jadno je ponasanje gdje se odmah napada/degradira nekoga tko ne zna. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice