Temperatura kompa

poruka: 43
|
čitano: 13.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Temperatura kompa
burner9 kaže...
Caesar et Brutus kaže...
burner9 kaže...
Caesar et Brutus kaže...
civo94 kaže...
a nemogu staviti sliku al evo cpu temperatura 61 stepeni je to ok

Da, to je skroz normalna temperatura.

...prestani pricati gluposti i djeliti krive informacije...61 C je za procesor prevelika temperatura, narocito u idleu...

Ne radi se o IDLE-u, nego Full Loadu...

...nigdje nije navedeno je li idle ili full load...

Onda ne dijeli TD-ove bzvz ako nisi siguran da si u pravu{#}

Etiam tu, Brute, mi fili!
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
burner9 kaže...
Caesar et Brutus kaže...
burner9 kaže...
Caesar et Brutus kaže...
civo94 kaže...
a nemogu staviti sliku al evo cpu temperatura 61 stepeni je to ok

Da, to je skroz normalna temperatura.

...prestani pricati gluposti i djeliti krive informacije...61 C je za procesor prevelika temperatura, narocito u idleu...

Ne radi se o IDLE-u, nego Full Loadu...

...nigdje nije navedeno je li idle ili full load...

Onda ne dijeli TD-ove bzvz ako nisi siguran da si u pravu{#}

...a ti se skoncentriraj malo...i procitaj sto covjek kaze prije nego napises glupost...{#}

...I am just a child...
15 godina
Praetorian1 kaže...
RuskeGTT kaže...

moram napomenuti da pazite kad vadite proc ja sam kao svako ljeto i ovo ljeto vadio proc, ocistio cijeli komp, promjenio pastu ALI!

razhebao sam socket na maticnoj i proc vise nije htio unutra i ugl. komp se nije palio, tj je, al je bio crni ekran...

ugl. to ciscenje kostalo me 1400kn, u sta spada nova AM3 maticna (stara je bila AM2, a danas nac dobru AM2 je cudo), AM3 procesor i DDR3 rami...posto moja stara kombinacija AM2/DDR2 nije mogla na novu maticnu...

osjecam se laksim za 200 evra koje sam mogao uloziti u auto, al barem imam upgrejdan komp koji po svim ovim toplinama i sa 15tak sati rada dnevno ne prelazi 35°C unutra (osim GPU, oko 50°C, posto sam nedavno shvatio da aktivno hladenje ne znace ona rebarca za hladenje, nego vent. na grafickoj -.-)

iduca investicija: graficka, po mogucnosti 560Ti i vanjski hard posto nemam nis mjesta vise :)

Kak si potrgao socket, imaš trokut na procesoru i isti takav trokut imaš na socketu, i samo staviš CPU i paziš da ti se trokut na CPU i Socketu poklapaju, i onda samo pritisneš CPU da škljocne i zaključaš ga s ručicom.

kad sam skidao cooler mi je proc ostao zaljepljen za njega, tj istrgao se iz socketa...ocito sam stavio previse termo paste prosli put kad sam cistio komp...

14 godina
neaktivan
Temperatura kompa

Da li netko zna neki program s kojim bi kontrolirao ventilatore. Gledao sam nešto po netu ali nisam baš pronašao, imam speed fan ali nece mi automatski kontrolirat već jedino mogu ja manualno.

Inače što želim je neki software tako da recimo podesim temperature i ako je temp niska ventilatori smanje brzinu, a ako se temp povecava onda idu na full.

Inače ako se ne varam za cpu vent postoji u biosu, a za ostale?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Temperatura kompa

Za grafu koristi MSI Afterburner.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Temperatura kompa

cini se da imam problema na ventu, meni izgleda dosta visoka temp procesora obzirom da je na idle.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Temperatura kompa

Da to je jako velika temp u idle-u, izmjeri s HW monitor-om temp pa ak su iste/slicne promjeni pastu i ocisti hladnjak. Ako nakon toga nebude promjene kupi neki drugi cooler.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Temperatura kompa

Pogledaj koje napone ima..Probaj sa HW Monitorom..Koje napajanje imas?

|AMD Phenom x2 550 @ x4 3.1GHZ|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Temperatura kompa

400 W napajanje, skinut cu hw monitor pa s njim izmjeriti, pa javim...

EDiT:

evo sa HW montor-om

nakon 15 min rada na racunalu nakon 15 min rada na racunalu
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 14:33 (Pinc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Temperatura kompa

400W Cosair,MS PRO? Čije...

Dali ti je pasivni dio hladnjaka na dodir vruč?..Moguće da ti ti je senzor pokvaren...Inače TMPIN0 ti je temperature socketa...

|AMD Phenom x2 550 @ x4 3.1GHZ|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pinc kaže...

400 W napajanje, skinut cu hw monitor pa s njim izmjeriti, pa javim...

EDiT:

evo sa HW montor-om

...ja mislim da se ovdje nema o cemu raspravljati...proc ti se definitivno pregrijava...znaci ne gine ti ciscenje kompa (tocnije hladnjaka na procu, al je dobro kad se vec radi pocistit cijeli komp {#}), promjeni pastu, pa ces onda vidjet...ako neznas to sam napravit, odnesi ga u servis...

...I am just a child...
14 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Dali ti je pasivni dio hladnjaka na dodir vruč?..Moguće da ti ti je senzor pokvaren...Inače TMPIN0 ti je temperature socketa...

...oprosti, o cem ti pricas??? 

...I am just a child...
17 godina
burner9 kaže...
RaZ0R9111 kaže...

...oprosti, o cem ti pricas??? 

Vjerojatno je pobrikao Active PFC / Passive PFC

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice