Bok, imam jedno pitanje, zanima me da li neka firma jos uvijek radi racunala u EU, dakle bitno je da ima naljepnicu made in EU ili neka druga zemlja iz Europe, a ne made in China, ne pitajte zasto, ali trebao bih odgovor dosta hitno, isto se odnosi i za digitalne kamere i DSLR fotoaparate. Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jedino moze biti sastavljeno u EU...
AMD je imao tvornicu procesora u dresdenu, Njemačka. Neznam šta je s tim...
AMD je imao tvornicu procesora u dresdenu, Njemačka. Neznam šta je s tim...
Procesore da... ali i to sve manje i manje... ali da ce naci laptop ili komp not made in china ili taiwan...
Mislim da nema šanse... skoro svi proizvodni pogoni svih većih tvrtki su smjesteni tamo...
Ono sto ja znam je da AMD ima tvornicu u Njemackoj (Dresden) s time da je to sada Globalfoundries pretpostavljam,
a Intel ima tvornicu u Irskoj. Sto se kamera tice Leica kamere se proizvode u njemačkoj koliko ja znam.
Citava racunala da su svi djelovi iz EU-a neces naci.
Ma nema veze, bitno da je made in eu, znam da komponente unutra sigurno nisu iz EU, ali kod nabavke treba certifikat da je roba proizvedena u EU, znam da je Fujitsu, Dell, Siemens, lenovo radili u Slovačkoj, Njemačkoj, al mislim da više nitko ne radi to. Hvala na odgovorima, ako se išta sjetite pišite.
Bok, imam jedno pitanje, zanima me da li neka firma jos uvijek radi racunala u EU, dakle bitno je da ima naljepnicu made in EU ili neka druga zemlja iz Europe, a ne made in China, ne pitajte zasto, ali trebao bih odgovor dosta hitno, isto se odnosi i za digitalne kamere i DSLR fotoaparate. Hvala.
Neki brandovi imaju (mislim Dell i IBM, recimo, mogu provjeriti). To je neki tender financiran od strane EU fondova?
Da, pa ako saznas javi molim te, treba i kameru nac i printer i fotoaparat, eksterni disk, svasta...
Da, pa ako saznas javi molim te, treba i kameru nac i printer i fotoaparat, eksterni disk, svasta...
Dosta standardna stvar. Ajd mi se javi na PM, trebam aktivirati ljude iz prodaje, pošalji primjer tendera sa specifikacijama... Sumnjam išta prije ponedjeljka.
Ma nema veze, bitno da je made in eu, znam da komponente unutra sigurno nisu iz EU, ali kod nabavke treba certifikat da je roba proizvedena u EU, znam da je Fujitsu, Dell, Siemens, lenovo radili u Slovačkoj, Njemačkoj, al mislim da više nitko ne radi to. Hvala na odgovorima, ako se išta sjetite pišite.
Sad kad kazes, mislim da bi fujitsu trebao i dalje proizvoditi sve zivo u europi, ponajprije njemackoj jer jeste
za vrijeme fujitsu-siemensa (maticne ploce, memorije, racunala). Ne vjerujem da su kupili cijeli računalni dio
siemensa da pozatvaraju tvornice.
Neki brandovi imaju (mislim Dell i IBM, recimo, mogu provjeriti). To je neki tender financiran od strane EU fondova?
Kako ja znam,IBM vise uopste ne proizvodi hardverske komponente kompjutera :S
Kako ja znam,IBM vise uopste ne proizvodi hardverske komponente kompjutera :S
Naravno da proizvodi. 
KONČAR 
KONČAR 
Nije u EU. 
99% robe se proizvodi u kini (jeftina radna snaga), a ako nije proizvedeno, onda su dijelovi tamo proizvedeni a sastavljeni negdje drugdje (rijetkost).A ima i varijanta od kojih neki možda predahnu ali inače neznači ništa.Skupocijeni apple je "Designed in California", ali, "Made in China", tako da, kako bi se reklo, ameri nacrtali, kinezi napravili.Na kraju dobiješ isti ku*ac.
Još jedna stvar, zašto te to zanima ? Nečeš dobiti nešto puno na kvaliteti ako kupiš a da nije iz kine.Naravno, platit češ x puta više ali eto.