Misljenje o konfiguraciji

poruka: 19
|
čitano: 7.426
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Matična Intel B75 chipset
Procesor INTEL Core i7-3770 3.5Ghz, max 3.9Ghz
RAM 8GB DDR3
SolidState disk 120GB
Hard disk 2 TB
Grafička kartica Nvidia GTX650 1GB
optički DVD/R/RW
Usb 3.0, Lan Gbit, Hdmi

Pitanje je, za 800€ je li to ok, i hoce radit neke najnovije igre na high settings? mislim na one poput bf3, Most wanted 2012 i tako to?
Meni ce na svadbi svirat grupa Youtube. Nema pjesme koju likovi neznaju xD

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Misljenje o konfiguraciji

˙Oce radit,sve je ok. =D

vlasiljev
14 godina
neaktivan
Hvala na odgovoru, valjda bude radilo:D
13 godina
neaktivan
Ja bih jedino jos uzeo verziju i7 sa otkljucanim mnoziteljem i neki dobar cooler (mugen 3 ili ako hoces perofrmanse i do 4.5ghz uzeo bih H80), pa je konfa vise future-proof... Ali i ova konfa je super... ;) Cpu nece bottleneckat grafu i moci ces vecinu igara na ultra... :)
We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako je samo za igrice, onda ti nije potreban taj i7 procesor, uzmi i5 i bolju graficku. 

Ali najbolje bi bilo da napises koliki ti je maksimalni budzet, u kojoj prodavnici uzimas i za sta ce se koristit pc, pa ce ti neko sa foruma sastaviti.

Posto si stavio cijenu u eurima, pretpostavljam da uzimas u nekoj drugoj drzavi, pa sam ja sasatvio nesto u jednoj prodavnici u Njemackoj (Mindfactory.de) 

Cijena je malo veca, ali dobivas puno bolju graficku, razliku izmedju procesora neces primijetiti u igricama, a ostalo je otprilike isto. Ako planiras OC-ati procesor onda bih ti preproucio da uzmes neki cooler za procesor. Ovaj nije los za ove novce http://www.mindfactory.de/product_info.php/Thermalright-HR-02-Macho-Rev-A--BW-_809693.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 12:29 (eagle05).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
eagle05 kaže...

Ako je samo za igrice, onda ti nije potreban taj i7 procesor, uzmi i5 i bolju graficku. 

Ali najbolje bi bilo da napises koliki ti je maksimalni budzet, u kojoj prodavnici uzimas i za sta ce se koristit pc, pa ce ti neko sa foruma sastaviti.

Posto si stavio cijenu u eurima, pretpostavljam da uzimas u nekoj drugoj drzavi, pa sam ja sasatvio nesto u jednoj prodavnici u Njemackoj (Mindfactory.de) 

Cijena je malo veca, ali dobivas puno bolju graficku, razliku izmedju procesora neces primijetiti u igricama, a ostalo je otprilike isto. Ako planiras OC-ati procesor onda bih ti preproucio da uzmes neki cooler za procesor. Ovaj nije los za ove novce http://www.mindfactory.de/product_info.php/Thermalright-HR-02-Macho-Rev-A--BW-_809693.html

Wow to izgleda fenomenalno. Posto smo u EU, ne treba se dodavati porez i carina i to jel? Samo ta cijena?

We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.
14 godina
neaktivan

@Svenos

Evo ti ovdje konfiguracija za otprilike 5500kn, jer ti ne mogu poslati u privatne poruke

Sastavio sam dvije konfiguracije, jednu sa Intel-ovim procesorom i jednu sa AMD-ovim procesorom, ove ostale komponente su iste. Na tebi je da odlucis sta je bolje. 

Konfiguracija sa Intel procesorom je malo skuplja, pa ako ti je previse novca samo graficku zamijeni, umjesto GTX 660Ti stavi HD 7870.

iste komponente iste komponente
AMD AMD
Intel Intel
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Tu sam konfu nasao u Sloveniji, jer stari dobiva popust tamo.. a novci nisu toliki problem. Prioritet mi je gejmanje naravno, ali ne treba mi bas tolika zvijer, ako sta bude trebalo, nadogradim na ovo. Evo jedna i5 konfa, malo jača isto, za 559€

• Intel B75 chipset
• INTEL Core i5-3470 ~3.6Ghz
• 8GB DDR3
• Hard disk 1.5 TB
• Grafička kartica Nvidia GTX650-1GB
# Ati HD7770 1GB
• DVD/R/RW
• Usb 3.0, Lan Gbit, Hdmi

Mogu birati između ove dvije grafičke, a koliko znam Nvidia je bolja od ovog ATI-jevog modela.

Je li bolja ova prva ili ova sad konfa?

Edit: Jeftiniji jedan ima, sve isto, samo 6GB Rama i grafa je Nvidia GT630 2GB, je li to dovoljno u ovom slučaju?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 23:51 (adnanjusic98).

0 0 hvala 0
14 godina

Procesor: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 965, 3400 MHz (17 x 200) - Jezgra: DENEB
Matična ploca: ASUSTeK M4A87TD
Grafička kartica: ATI Radeon HD 5570 (1024 MB)
Tvrdi disk: WDC WD10EARS-00Y5B1 ATA Device (931 GB, IDE)
DVD: Optiarc DVD RW AD-7260S ATA Device
Monitor: Acer G235H [23" LCD]
RAM: Kingmax FLGF65F-C8KK9A 8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM

Da cujem misljenje znam da mi graficka nije dobra i da cu je morati mjenjati da bi igrao GTA5 a ostale stvari ?

nasao sam pravu temu bas za savjete tako da mozete zanemariti moje pitanje :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2013 0:16 (kaw_liga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja jos cekam odgovor :P

[img]http://img577.imageshack.us/img577/7163/f6d5.png[/img]

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pitanja u sklapanje konfiguracija, ne tu!

0 0 hvala 0
13 godina

što mislite o ovaj konfiguraciji i koje su slabe točke u konfiguraciji

namjenjena je za gajming.

lp power 600w

Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU    Q6600  @ 2.40GHz

ATI Radeon HD 4830ddr5 1gb

3gb 800mhz ddr2

ASUS P5QPL-am

HDD caviar blue 320gb

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Filip100able kaže...

što mislite o ovaj konfiguraciji i koje su slabe točke u konfiguraciji

namjenjena je za gajming.

lp power 600w

Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU    Q6600  @ 2.40GHz

ATI Radeon HD 4830ddr5 1gb

3gb 800mhz ddr2

ASUS P5QPL-am

HDD caviar blue 320gb

Hvala unaprijed.

Ako mozes promijeniti graficku bilo bi dobro.

Procesor OC-aj na 3 GHz.

Ako mozes nabavi jos 1Gb RAM-a tako da imas 4Gb.

Moja preporuka bi ti bila da ovo sve prodas, dodas nesto i uzmes novi PC.

Evo jedan sastavljena u Hrvatskoj, a druga je u Njemackoj, pa ako imas nekog u Njemackoj ili bilo gdje u EU sigurno ces proci jeftinije da tako uzimas PC.

Ovaj tvoj PC vrijedi 1500kn-1700kn, ali bilo bi dobro da neko iskusniji napise procjenu jer nisam odavno gledao cijene starijih komponenti.

mindfactory.de mindfactory.de
ADM ADM
12 godina
neaktivan

Bi li mogo igrat sve novije igrice na ovoj konfi i kasnije dodat jos jednu graficku s ovim napajanjem jer se performanse poboljsaju skoro 100% u vecini igrica kod ove graficke?

AMD FX8320 3,5GHz

PNY GeForce GTX 650 Ti BOOST 2048mb

8GB Patriot Viper 3 Series Black Mamba DDR3 1866MHz Dual-Kit

Asus-M5A99FX PRO R2.0 AMD 990FX

32GB SanDisk ReadyCache SSD

1000GB Seagate Barracuda

700 Watt CoolerMaster B700

I da li da za 20€ više uzmem AMD FX8350 4Ghz ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 12:41 (Zujko008).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zujko008 kaže...

Bi li mogo igrat sve novije igrice na ovoj konfi i kasnije dodat jos jednu graficku s ovim napajanjem jer se performanse poboljsaju skoro 100% u vecini igrica kod ove graficke?

AMD FX8320 3,5GHz

PNY GeForce GTX 650 Ti BOOST 2048mb

8GB Patriot Viper 3 Series Black Mamba DDR3 1866MHz Dual-Kit

Asus-M5A99FX PRO R2.0 AMD 990FX

32GB SanDisk ReadyCache SSD

1000GB Seagate Barracuda

700 Watt CoolerMaster B700

I da li da za 20€ više uzmem AMD FX8350 4Ghz ili ne?

Bolje je da uzmes FX8350 odmah, mogao bi igrati najnovije igrice na ovome i takodjer mozes sa ovim napajanjem dodati kasnije jos jednu ovu grafu.

Ako hoces stavi link od prodavnice u kojoj kupujes i koliko novca max. dajes mozda se moze nesto bolje sastaviti i napisi za sta ces koristiti racunar

12 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru. Koristit cu komp za skolu, surfanje i htjeo bi da mogu bez ikakvih problema igrat igrice. I da komp za koju godinu nebude šrot :P

Kupujem u mindfactory-u ali mislim da ce mi ovo bit sasvim uredu ;) (sa kucistem i kulerima oko 700€)

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 23:50 (Zujko008).
14 godina
neaktivan

Evo ja sam sastavio jednu konfu, ostao sam pri FX8320 jer je 33€ jeftiniji od FX8350, napajanje je kvalitetno i bice sasvim dovoljno za ovu konfu, kuciste sam stavio ovo(a ti mozes sam sebi izabrati neko drugo), RAm ce biti ok, stavio sam ti SSD sa duplo vise memorije jer mozda ce ti nekad zatrebati, HDD sam ostavio isti jer ce ionako sluziti za pohranu podataka dok imas SSD za OS, stavio sam ti solidan cooler sa kojim ces odrzavati procesor hladnim, tih je u odnosu na stock cooler i moci ces OC-ati procesor, stavio sam maticnu sa 8+2 faznom regulacijom, graficku sam stavio dosta bolju jer kasnije ako budes dodavao drugu graficku u SLI cesto bude nekih problema sa driverima, a ova GTX760 je sasvim dovoljna za narednih 1-2 godine (sluzit ce ona i duze vrijeme, ali vjerovatno ces igrati na nizim detaljima kasnije, mada to sve zavisi od velicine tvog ekrana, rezolucije i igrica koje igras). Ovo sve izadje 738,54€, iako je malo vise od tvoje cifre ja mislim da se isplati.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Hvala ali imam samo jedno pitanje, zar nije bolje uzet dva modula od 4gb rama?
14 godina
neaktivan
Zujko008 kaže...
Hvala ali imam samo jedno pitanje, zar nije bolje uzet dva modula od 4gb rama?

jeste bolje, izvini ovo sam na brzinu stavio RAM pa nisam ni primijetio da je samo jedan modul

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 12:05 (eagle05).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice