iMac ili PC

poruka: 24
|
čitano: 13.361
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
iMac ili PC

e ljudi evo riknuo mi PC...nakon "šita i rešeta" u ovih 6 godina sto me je vjerno sluzio... Sad bi mi trebao novi pa se dvoumim izmedu Apple iMac 21" ili novog Pc...usput me zanima jer OS za iMac dolazi u cijeni ili se mora posebno kupovat i jer se mogu postaviti windowsi na iMac

16 Apple iMac
55 PC

0 0 hvala 0
14 godina
Re: iMac ili PC
leny kaže...

e ljudi evo riknuo mi PC...nakon "šita i rešeta" u ovih 6 godina sto me je vjerno sluzio... Sad bi mi trebao novi pa se dvoumim izmedu Apple iMac 21" ili novog Pc...usput me zanima jer OS za iMac dolazi u cijeni ili se mora posebno kupovat i jer se mogu postaviti windowsi na iMac

Ovisi za sto ti treba računalo.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
16 godina
neaktivan

treba mi prvenstveno za programiranje i net...ali volim ponekad odigrat neku dobru igru ali net i takve stvari su mi 85%vremena

16 godina
neaktivan
iMac ili PC

ja sam razmisljo o Mac-u jer se bavim grafickim dizajnom al nema smisla to je bacanje novca, je da adobeov paket radi bolje na iOS-u, al je8es ti to kad istu konfu kakvu jedan mac ima i kosta 12,000kn mozes sam slozit za 5,000kn i jos si kupis monitor da te glava zaboli

Vrane nebom šestare
Moj PC  
8 0 hvala 2
14 godina
iMac ili PC

Sa PC-om imaš više opcija i više igara

Shot first, ask later!!! XFire:al3xan3r Steam:jackass2056

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komunist Izet kaže...

ma mozes igrat na macu sta god hoces preko virtual boxova kao i sa linuxom ti je to , al se radi o tome da je Mac precijenjen i nepotreban jer za isti novac dobijes ako ne i troduplo bolju konfiguraciju

Vrane nebom šestare
17 godina
neaktivan
leny kaže...

treba mi prvenstveno za programiranje i net...ali volim ponekad odigrat neku dobru igru ali net i takve stvari su mi 85%vremena

Na Mac možeš instalirati Windowse kao zasebni OS ali ćeš ih morati kupiti (ili ona verzija), sa svakim Macom dobiješ original OS tako da sa te strane nemaš brige.

Eh sad, grafika, za igre kratko i jasno NE, da istina bla bla sve više i više igara dolazi za Mac ALI najbolja grafička koja ide u iMac je 6770 - snjom se nećeš usrećiti na 1080p rezoluciji. Pretpostavljam da ćeš uzeti slabiju grafičku.

Prevagni šta ti je bitnije: Da ti alati rade brže na OSX + neko igranje tetrisa i solitairea ili nešto slabije perfomanse na PC-u + osjetno veća uživancija igranja

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 17:55 (AA-d00d).
14 godina
Ner0 kaže...
Komunist Izet kaže...

ma mozes igrat na macu sta god hoces preko virtual boxova kao i sa linuxom ti je to , al se radi o tome da je Mac precijenjen i nepotreban jer za isti novac dobijes ako ne i troduplo bolju konfiguraciju

da...to je sigurno toćno iMac OK ali PC je 99.99 % bolji nego mac

Shot first, ask later!!! XFire:al3xan3r Steam:jackass2056
16 godina
neaktivan
iMac ili PC

Ne mjesat kruske i jabuke{#}

1)iMac poredis sa ostalim AIO PCjevima a ne sa stolnim racunalom(klasicnim sa kantom)

2) iMac odnosno apple racunala su brandirano racunalo pa gledaj i poredi sa lenovo,hp,dell....a ne sa no name homemade racunalima

iMac medju AIO rjesenjima daje najbolji omjer cijene i onoga sto dobijete{#} ja sam malo istrazivao jer si planiram kupiti neki AIO stroj. Ni traga ni glasa Asusovom

http://www.engadget.com/2011/03/08/asus-shows-off-et2700-all-in-one-touchscreen-desktop-lets-you-g/ koji ce bit skup kao i iMac 27" ako ne i skuplji.(dizajn je kopija al meni nesmeta,lijepo je kopirati nesto sto dobro izgleda,ne?)

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

po meni je iMac stvar neke elegancije i prestiža..

jedina stvar su financije...baš kao što je rečeno složiš si bijesnu novu PC konfiguraciju, kupiš lijepo i original windowse, i još uvijek prođeš znatno jeftinije nego cijena iMac-a

možda i ono vječno pitanje, šta nakon nekog vremena, zastarjelost, nadogradnja? ako se kužiš u pc, vjerovatno ćeš lakše danas sutra nadogradit i nabavit određene komponente

samo krupno, ništa sitniš
15 godina
neaktivan
Ako ti je do OS X-a jednostavo napravi hackintosh. Imaj puno tutorijala, a najbolji ti je na Lifehackeru.
twitter @IvanBandic
17 godina
iMac ili PC

radim na mac os-u jedno 3 godine, osim visestrukih desktopa(spaces) nemogu naci  niti jednu prednost nad windowsima, a iMac si mozes sam sklopiti za pola cijene.

A ovo da adobe paketi rade bolje, to je mozda prije desetak godina bilo tocno...Preporucujem ti mac samo ako mislis programirat za iphone/mac os.

Naravno ako si jedan od ljudi koji bi dali 5k kn vise samo da imaju manje zica na stolu onda ga definitvno uzmi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iMac ili PC

Za što je računalo? Igre, programiranje, video editing, photoshop?

Ako se namjeravaš malo više igrati zaboravi iMac, ali opet tu je Boot Camp pa možeš staviti Windowse, ali grafička u iMacu nije Bog zna kaj.

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
_Dangerous_Lickz_ kaže...

Za što je računalo? Igre, programiranje, video editing, photoshop?

Ako se namjeravaš malo više igrati zaboravi iMac, ali opet tu je Boot Camp pa možeš staviti Windowse, ali grafička u iMacu nije Bog zna kaj.

da ja isto nebi preporučio iMac a posebno za igre

14 godina
neaktivan
iMac ili PC
iMac je dosta specifičan, AIO je pa mozes zaboraviti na upgrade racunala (osim u slucaju rama) ali zato je prilico dobar te ima skoro pa savrsen OS. Ipak, ako ga namjeravas kupiti u hrvatskoj, nakon toga ces osjetiti prilico tanji novacnik pa ti preporucam ako je ikako moguce da ga dobavis izvana(npr. preko rođaka iz SAD-a).

S druge strane PC je jefitiniji te ga se lako upgradea, ali neki alati i programi (adobe paket) rade bolje na OS X-u.

Ja bi ti preporucio da uzmes PC karakterisitkama slicnog nekom Macu te da mu stavis dva OS-a, Win i Hackintosh. Time ces moc iskoristit do kraja programe koji bolje rade na OS X-u a imat ces Win za igre koje si spomenuo.
Igor
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CRT kaže...
iMac je dosta specifičan, AIO je pa mozes zaboraviti na upgrade racunala (osim u slucaju rama) ali zato je prilico dobar te ima skoro pa savrsen OS. Ipak, ako ga namjeravas kupiti u hrvatskoj, nakon toga ces osjetiti prilico tanji novacnik pa ti preporucam ako je ikako moguce da ga dobavis izvana(npr. preko rođaka iz SAD-a).

S druge strane PC je jefitiniji te ga se lako upgradea, ali neki alati i programi (adobe paket) rade bolje na OS X-u.

Ja bi ti preporucio da uzmes PC karakterisitkama slicnog nekom Macu te da mu stavis dva OS-a, Win i Hackintosh. Time ces moc iskoristit do kraja programe koji bolje rade na OS X-u a imat ces Win za igre koje si spomenuo.

cak nemora ni imat win, al za svaki slucaj stavi da ne ostanes bez podataka, a hackintosh stavi i koristi programe to ti je koda kupujes kratke hlace pa kupis duge i izrezes ih, bacit ces pare na mac samo radi onog loga od pola jabuke, je da su macovi super ukomponirani i sve al gledaj tu imas na forumu mahera za slaganje konfiguracija reci koliko para dobit ces muzike vise nego sta ces platit ;) a ustedit ces toliko da mozes kupit jos orginal software :P

Vrane nebom šestare
15 godina
neaktivan
Pa za Hackintosh je bezveze raditi bez originalnog OS-a, prvenstveno sto je prljavo jeftin (250 kn, pa odrekni se pive mjesec dana ili sl.), a i garancija za kvalitetu. :D. I ja planiram radit Hackintosh, ali imam dovoljno jako racunalo za sad, pa...
twitter @IvanBandic
15 godina
neaktivan
Pa za Hackintosh je bezveze raditi bez originalnog OS-a, prvenstveno sto je prljavo jeftin (250 kn, pa odrekni se pive mjesec dana ili sl.), a i garancija za kvalitetu. :D. I ja planiram radit Hackintosh, ali imam dovoljno jako racunalo za sad, pa...
Ako ipak skupis novce za iMac, uzimaj, koristim 1 dosta cesto (skola) i ja sam odusevljen, kvaliteta izrade, OS, ekran (je da je 27') i da ne nabrajam...
twitter @IvanBandic
16 godina
neaktivan
ManBearPig kaže...
Ako ipak skupis novce za iMac, uzimaj, koristim 1 dosta cesto (skola) i ja sam odusevljen, kvaliteta izrade, OS, ekran (je da je 27') i da ne nabrajam...

jesi kad probo radit na obicnom pcu za 12000kn i na macu za 12000kn? nemozes mi to usporedit, nekazem da je Mac los ja stojim iza njegove kvalitete ali stari moj sta ti za 12000kn napravic od pca :O pa boli glava covjece a na mac-u logo samo platis 7000kn pa ti gledaj jel ti bitan izgled i os ili da ti jednako radi na necem drugom za manje novaca neznam kako je kod tebe al kod nas je brate recesija ja cu sebi uzet mac samo kad na lotu dobijem a mozda ni tad ^^ Pc za 12000kn pojede ijedan mac koji mozes zamislit trenutno momku je ocito stalo do ustede i preporuka nas 50 je da uzme pc za 6000-7000kn i pere kao na macu za 12000kn. ja ovdje ne s€rem novac a bome niti gluposti =/ a ti gledaj na to kako god hoces.kvaliteta je tu nekazem nista al nevrijedi toliko novaca da ga j€bes

Vrane nebom šestare
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2011 22:27 (Ner0).
15 godina
neaktivan
Ner0 kaže...
ManBearPig kaže...

jesi kad probo radit na obicnom pcu za 12000kn i na macu za 12000kn? nemozes mi to usporedit, nekazem da je Mac los ja stojim iza njegove kvalitete ali stari moj sta ti za 12000kn napravic od pca :O pa boli glava covjece a na mac-u logo samo platis 7000kn pa ti gledaj jel ti bitan izgled i os ili da ti jednako radi na necem drugom za manje novaca neznam kako je kod tebe al kod nas je brate recesija ja cu sebi uzet mac samo kad na lotu dobijem a mozda ni tad ^^ Pc za 12000kn pojede ijedan mac koji mozes zamislit trenutno momku je ocito stalo do ustede i preporuka nas 50 je da uzme pc za 6000-7000kn i pere kao na macu za 12000kn. ja ovdje ne s€rem novac a bome niti gluposti =/ a ti gledaj na to kako god hoces.kvaliteta je tu nekazem nista al nevrijedi toliko novaca da ga j€bes

svejedno u oba 2 os-a razlika je ogrovna... na windowsima cesto bude not responding app crash i ostale gluposti.. a da ne spominjem viruse.. dok kod frenda na hackintoshu nema crasheva ni ostalih gluposti.. jeste da je mac precijenjen ali se i vidi razlika..  bilo bi ti dobro uzeti komp za 7-8 tisuca kuna i na njega napraviti dualboot os x i windows 7..

Maky
16 godina
neaktivan
CroMaky96 kaže...
Ner0 kaže...
ManBearPig kaže...

svejedno u oba 2 os-a razlika je ogrovna... na windowsima cesto bude not responding app crash i ostale gluposti.. a da ne spominjem viruse.. dok kod frenda na hackintoshu nema crasheva ni ostalih gluposti.. jeste da je mac precijenjen ali se i vidi razlika..  bilo bi ti dobro uzeti komp za 7-8 tisuca kuna i na njega napraviti dualboot os x i windows 7..

isto mu je predlozeno 3 posta iznad, svi smo se dakle slozili da je tako najbolje =)

Vrane nebom šestare
14 godina
neaktivan
iMac ili PC

Ja ti imam iMac, al sam ga uzeo u Americi i to donedavno. Jedina stvar za kojeg ga koristim je surfanje i AppleScript. Sve ostalo poput gaminga i ostalog radim u dnevnoj sobi na svojoj "mašini", zapravo komp košta 3000 kn al je bolji za gaming nego Mac koji sam platio 9000 kn {#}.  Za 6000 kn, napraviš istu konfu i nabaciš 27" ekran. A ak se očeš ku*čit s kompom ne kupuj iMac nego nabaci neki projekt ko i OŽUJSKO-PC.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 20:35 (iBuySmart).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iMac ili PC

evo hvala svima, odlucio sam si uzet malo bolji PC, bas slazem neku idealnu konfiguraciju i bit ce oko 7000kuna te ce mi taman ostan prilicno lijepa cifra da si kupim iPAD2 16gb white 3G...kao što sam vec rekao računalno mi ne treba za šminkanje pa mi netreba neka pretjerana ljepota od dizajna. Jos jednom hvala svima i puno ste mi pomogli

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Po mom misljenju ti je bolji novi PC a ti kako oces
kikica
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice