Sve kada će igrati dobro, bila to 3-5-2, 3-4-3 ili 4-5-1 biti ću zadovoljan. Sad se čeka uzvrat u Austiri i idemo zabit par golova.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hexfire slažem se s tobom da se zna brzo stvoriti situacija da pofali igrača u obrani (bilo je tako i prošlog ljeta kada se Sigali ozlijedio), samo mi žao igrača poput Solde koji nikako da dobije minutažu, a odličan je... No, činjenica je da svi veliki klubovi znaju gomilati igrače, recimo Juventus - čudo jedno koliko su ih oni doveli ovog ljeta...
Nego, jeste gledali Lokomotivu? Dao Fiolić opet gol i sad će krenuti opet glorificiranje, pa moram napomenuti da je osim tog gola i još par poteza bio očajan. Toliko je dobrih prilika zajebo da je to strašno, baš me iznervirao. Čak bih ga proglasio krivcem što Lokomotiva nije pobijedila, jer u nekoliko situacija kada je po nekoliko igrača u napadu čekalo loptu, zadnji pas je upropastio... Nadam se da ge neće povući nazada u Dinamo, iako ga Cico na glas zaziva :(
Fiolić opet gol i sad će krenuti opet glorificiranje, pa moram napomenuti da je osim tog gola i još par poteza bio očajan. Toliko je dobrih prilika zajebo da je to strašno, baš me iznervirao. Čak bih ga proglasio krivcem što Lokomotiva nije pobijedila, jer u nekoliko situacija kada je po nekoliko igrača u napadu čekalo loptu, zadnji pas je upropastio... Nadam se da ge neće povući nazada u Dinamo, iako ga Cico na glas zaziva :(
Navodno je to već gotova stvar. Čak će Lokomotiva izgleda dobiti dosta novca jer Fiolić ima ugovor do 2019 u Lokomotivi.
Nisam gledao Lokose, samo sam danas na Jubitu vidio highligths, te kolko sam zbrojio naši su imali 7 aktivnih napada, gdje jedino bilo dvije prave prilike iz kojih je i Fiolić dao jedan gol, drugi je bio 11 metara. Ovi drugi napadi su više bili kao neke poluprilike(lopta, preko ili pored gola..). Dočim je Genk imao 4 prave prilike, te zabio 2 gola, doduše jedan sa 11m kao i mi, al je bila aktivna ruka. Po, to mojoj brzoj analizi Lokosi su još i dobro prošli, jer su od sedam prilika dali 2 gola, a Genk od 4 prilike 2 gola. Znači, naša efikasnost je bila oko 30%, a kod Belgijanaca 50%. Tako da držim, da su Lokosi i dobro prošli, jer su lagano mogli izgubiti tekmu. Remi je nekako "najpravedniji". Genk je imao manje prilika, al' ih bolje relalizirao, a Lokosi više prilika, al' to nisu bile one prave, nego više poluprilike.
Kaj se tiče Fiolića, eh, tu novinari neki naši sportski, uvijek kreću stvarati famu oko nekog mladog igrača, kako bi se samo dizala prašina oko njega, te kako bi se bolje prodalo.
Mislim da ne moram nikome tko prati naš nogomet objašnjavati, da NK Lokomotiva živi od GNK Mamić Uniteda, te da nema njega da Lokosi sigurno ne bi bili prva liga i služili GNK kao pomoć za bolju stratnu poziciju na ljestivi prije početka HNL. GNK zbog utjecaja prije sezone može očekivati 12 bodova od Lokosa, al' to je već neka druga tema.

Ako ništa drugo barem ima neku dobit za Europu od Dinamovog posuđivanja klinaca u Lokose. Tu profitiraju oba kluba, Dinamo jer im klinci igraju u 1 ligi, a i Lokosi jer sigurno nebi mogli ili priuštiti ili naći igrače voljne igrati za njih. Uglavnom mislim da od ovog odnosa Lokosa i Dinama može samo do dobrih stvari doći (koeficijent prvenstveno), iako se većina neće složit.
Za večeras (utakmica sa Splitom u 20h) je Cico najavio dosta promjena u sastavu:
"Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica, no svi smo svjesni kako moramo pobijediti Split. U kadar nam se vraćaju Machado i Pivarić, želim vidjeti koliko oni mogu, te hoću li na njih moći računati u Austriji. Bit će odrešenih promjena u momčadi, odmarat ćemo neke igrače, ali mi moramo uhvatiti tri boda. Igrači s manjom minutažom moraju opravdati svoju prigodu" rekao je Zlatko Kranjčar, pa nastavio:
"Sigurno da ću odmoriti Roga, Fernandesa i Soudanija, pa čak i Kneževića. A na klupi će biti i Stojanović. Ove igrače želim ipak malo odmoriti i osvježiti prije dvoboja sa Salzburgom. No, ne brinem, ja sam ovoj momčadi još uvijek frički trener, tako da mi se igrači i dalje moraju dokazivati. Evo im prilike."
Tko će onda zaigrati?
"Šemper će biti na golu, Benković i Soldo na stoperskim pozicijama, Matel i Pivarić na bokovima. Sigurno ćemo provjeriti i u kakvom je stanju Karimi."
Nema Schildenfelda?
"On i dalje ima lakših problema s tetivama, tako da će preskočiti Split."
Kako vam izgleda Šemper?
"Šemper i Livaković su budućnost hrvatskog nogometa. A kako nam Eduardo odlazi poslije Salzburga moj je cilj da ta dva mlada vratara ne potrošim prebrzo, ponavljam oni su budućnost hrvatskog nogometa."
---
Pa tko bude u prilici neka pogleda. Mene najviše zanima Karimi, jer u onih prvih 15 minuta što je zaigrao bilo je to jako dobro. Općenito ovo će večeras biti jako sastav s puno potencijala (Soldo, Pivarić, Machado... Pa Matel napokon na svojoj prirodnoj poziciji).
A i svi koji su zagovarali kako treba "istrpjeti" Šempera dolaze na svoje - večeras on brani, definitivno odlazi Eduardo. Kako to već biva kod nas, do sada potcjenjivani golman, kada je na odlasku dobiva osvrte u kojima se proglašava golmanom s najboljom reputacijom u povijesti Dinama - a dok je bila dodajela medalja Portugalu na kraju EP, i on je bio u središnjem kadru, komentatori ga se nisu sjetili ni spomenuti...
Tja, ni malo impresivna utakmica, Split je igrao takav bunker da je to bilo muka za gledati...
Loše - Pavičić pokazao da ne može izdržati cijelu utakmicu, jako je pao u drugom poluvremenu, pa je i zamijenjen.
Dobro - Šemper imao par odličnih reakcija. Nije imao puno posla, ali dvije situacije su bile vrlo opasne i fantastično ih je riješio...
Karimi koji me najviše zanima na kraju uopće nije zaigrao, iako ga je Cico najavio.
Sve skupa nije bilo baš dojmljivo, i te kako se primjetilo da nema Sudanija i Fernandesa. Rog se jako puno potrošio, čudno da on jedini nije dobio poštedu pred uzvrat sa Salzburgom.
Dani Olmo potpisao svoj prvi profesionalni ugovor na 4 godine.
Konačno jedan pametan koji vidi da bi kroz Dinamo mogao u neki veći klub za par godina, a ne ko Kalaica, Brekalo i slični koji su si, ako ih neće igrat dovoljno, uništlili karijeru.
Došla je na red i ta posljednja utakmica kvalifikacija. Ovaj put se Cico nije unaprijed izjasnio koji će biti sastav, tek je rečeno - da su svi zdravi i da svi konkuriraju...
Kada se igra u Salzburgu meni je prva asocijacija ona nesretna utakmica u kojoj se Dinamo dobro držao i imam dobar rezultat, ali je na kraju Mandžo sve zasrao jednim od najstupidnijih crvenih kartona u karijeri i taj trenutak je automatski presudio sljedeću utakmicu u kojoj je Dinamo izgubio jer je ostao bez igrača oko kojeg se tada sve vrtjelo...
Ne znam kako će to danas izgledati, u Zagrebu je Dinamo bio prenervozan, Antolić očajan, a opet završilo je solidnim rezultatom. Za Dinamo je uvijek bolje kada ne mogu kalkulirati, već imaju imperativ.
Kada sam gledao utakmicu Lokomotiva - Genk baš sam pomislio kako je upravo to razina nogometa koja bi odgovarala Dinamu. Realno bi u Europskoj ligi doista bili ravnopravni, dok bi u Ligi prvaka svaka utakmica bila - opasnost od nove blamaže. A opet, boli taj niz poraza od Salzburga i baš bio gušt da im se sada to sve naplati na način da ih se izbaci iz LP i još uzmu izuzetno važni nacionalni bodovi za koeficijent. 
E, još malo, pa počelo Dinamova dan "D", najvažnija tekma sezone. Veliki rezultat je u igri, te velike pare. Liga Prvaka je ipak LP, puno bolje radi prestiža, nego "utješna" EuroLiga.
Nadam se dobroj tekmi, te da ću imati razlog rokati petrade, kako Dinamo bude presingom, igrom, golovima lomio Austrijance.
Dinamov navijač nema puno razloga za sreću. Na domaće uspjehe smo već "preplaćeni", te je upravo ljetno vrijeme odigravanja europskih natjecanja ono za kaj živi svaki dinamovac. Tu je ona nazočna ona prava draž nogometne igre, te velika nezivjesnost rezultata.
Možda, ostane nešto više od momčadi na okupu, ako se plasiramo u LP, bar do žićBo.

A, ovako, ionako već odlaze golman i Rog.
Nadam se da će neki mladi igrač iskočiti i svojom nadahnutom igrom donijeti Dinamu pobjedu. Na, primjer kao Josip Šimić svojim golom kontra Ajax prije 15-ak godina u gostima.
Neka se ponovi tekma koju je Dinamo igrao sa Ajaxom, kada je Mandžukić imao svoje veče....u Zg smo izgubili sa 0:1, te nakon naše golijade, smo strepili do posljednjeg sučevog zvižudka, da ne primimo eliminacijski gol kontra Ajax....
Ako tada kada smo prošli bio sam sretan kao malo dijete.
I, danas bi se htio tako osjećati. Hoću i danas rokati petarde.
Stoga, ajmo Dinamo! ! !

Jel ja tu nekaj propustam ili Schildenfeld stvarno igra u napadu?
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Jel ja tu nekaj propustam ili Schildenfeld stvarno igra u napadu?
Ne razumijes ti te ideje. Vidis da su opasniji nego s bilo kojim napadacem.
Osamdeset minuta očaja i onda - gol! 
Idemo dalje gledati....
Svaka čast,majstorija Soudanija!!!
Kruha i igala...
Ovo je čudo! 
Ja još uvijek ne kužim što radi Cico. Ima jednog Čorića koji je u 10 min pokaže više nego Antolić 70 minuta. Ne kužim to forsiranje te panjine i ne kužim kako to da Čorić ne igra od početka.
Ajmo još 5 minuta
'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Ja još uvijek ne kužim što radi Cico. Ima jednog Čorića koji je u 10 min pokaže više nego Antolić 70 minuta. Ne kužim to forsiranje te panjine i ne kužim kako to da Čorić ne igra od početka.
Ajmo još 5 minuta
Skuži razliku izmedu CMF(u ovoj formaciji DMF) i AMF....
Kruha i igala...
U svakom slucaju cestitke na borbi do samo kraja. Ovo je valjda prvi put da mogu reci da smo imali dosta srece (ruka sigalija, red bull fulao bar 3 100% sanse) i prosli, jer je obicno obrnuta situacija.
Do gola mi se nije bas svidjala igra pa se nadam da ce Cico uspjeti malo bolje taktiku sloziti za lp, jer ovakvom bezidejnoscu ce nas velike ekipe nagraditi s 5 komada.
Steam: Dalthor85 Xfire: Dalthor85 Raptr: Dalthor
Nek' i nama jednom uspije ovako proći. Inače smo ovakve utakmice redovito pušili.
Je li moguce da sam dozivio da jedan nas klub prođe dalje sa bas usranom igrom. Ovo je jos bolje od one tekme s Ludogorecom i gola Vide u 97. min. Pravo malo cudo.
Ajmo još 5 minuta
Skuži razliku izmedu CMF(u ovoj formaciji DMF) i AMF....
Sve jasno, ali DMC koji je za to fizički preslab, koji nema nikakav pas (a kamoli "završni"), kojem je najveći domet trčkaranje po travnjaku i smetanje protivničkim igračima (i moram dodati loše smetanje) nikako ne može igrati. Čorić ( je igrao AML-a, a ne AMC-a) ima "notu" za igru naprijed, zna s loptom (Antolić ne zna), a to je ono što je trebalo Kranjčaru u ovoj tekmi.
Mi nismo trebali čuvati rezultat (da nam igra DMC) nego ga goniti. Mi smo imali dva DMC-a (Jonas - koji je pravi DMC i ima sve predispozicije za tu poziciju i Antolića - koji je jednostavno panjina).
Čestitke Dinamu, danas su dobili onako kako su znali zadnjih par sezona gubiti takve tekme.
P.S. Moram dodati da je potez uvođenja Gordona na poziciju FC-a bio danas pun pogodak. Kad ga je Cico stavio, prvo sam bacio daljinski prema TV-u, ali kad sam vidio kako to dobro funkcionira, svaka čast. Dobro je to Cico uočio (da su njihovi u obrani jako loši u skoku).
To je to! Volim Dinamo, volim Dinamo, volim Dinamoooooo...

Drugo poluvrijeme tekme sam većinom prospavao, radi velikog umora, te kada je pao gol, brzo sam i hitro otišao po svoju artiljeriju, te roknuo Super Top, te sam odjednom bio probuđen iz svake moguće pospanosti, te sam se trgnuo, moj sreća skočila je na maximum, te sam osjetio sreću kao malo dijete. Bio sam ponosan na naš Dinamo, te sam osjetio zahvalnost koja sam dinamovac....
Kod drugoga gola, roknule su dvije XXL Magnuke.
Za euo-koeficijet tekma nam se računa kao remi[EDIT:danas sam pročitao da se ovaj tekma računa kao pobjeda-
) , al' neposredno konuretna za borbu euro-bodova(koeficijenta) poslali smo na pod ringa.
Ovo je bolje, nego Elvisov comeback, eh' dinamovci kako se Dinamo vratio u igru, zato volim nogomet, zato volim Dinamo. Nema na većinu tekme nigdje, pa onda bum-bam, tres Dinamo dao gol, ajmo u produžetke, te tamo roknemo još jedan gol, a Crveni Bik oboren do nogu, kako su samo plakali, što su samo propustili...
Uživajte, dinamovci moji, ovo je naš noć, danas nismo stvarali povijest, nego smo mi povijest, ulazimo u anale hrvatskog nogometa.
Čestitke dinamovcima i svim ljubiteljima nogometa.

hvala sucu što nije svirao čisti penal za red bull i mislim da je svima bilo čudno što je Kranjčar uveo Šifo u napad,a na kraju se to pokazala kao jako dobra izmjena.Nadam se da će Rog ostat u Dinamu,a Eduardu želim puno sreće u novom klubu i hvala mu na svemu,po meni je bio dobar golman iako je znao kiksati,ali po meni nas je većinom spašavo ,kad se sjetim prošle sezone na poljudu šta je sve hajduku obranio i ovo danas tek,sada se nadam da će Šemper dobit pravu priliku i da će de dokazat kao odlićan golman.
Čudesna utakmica... Na poluvremenu sam mislio napisati da mi je muka to gledati, nisam imao ni malo nade da će se išta dobro dogoditi jer jednostavno Dinamo nije mogao doći do njihovog šesnaesterca.
Očajno inferioran Dinamo, koji je spašavao samo Eduardo...
I onda ta nevjerojatna zamjena, uvođenje Šife, pomislio sam da si Cico sam sapuna dasku i da je gotov nakon toga.
Sve dalje što se dogodilo postat će legenda...
Btw - očajno bezlično komentiranje Sušeca, a ima je horor kakav se rijetko događa, šteta...
p.s.
budem još pisao o utakmici, sada idem guštati i čitati što se piše okolo :)
Sve jasno, ali DMC koji je za to fizički preslab, koji nema nikakav pas (a kamoli "završni"), kojem je najveći domet trčkaranje po travnjaku i smetanje protivničkim igračima (i moram dodati loše smetanje) nikako ne može igrati. Čorić ( je igrao AML-a, a ne AMC-a) ima "notu" za igru naprijed, zna s loptom (Antolić ne zna), a to je ono što je trebalo Kranjčaru u ovoj tekmi.
Nadam se da nije prijelazni rok gotov....
Jer Dinamo ako ne nabavi pod hitno još jednog pravog defenzivnog veznog, nema kaj tražiti u LP.
Antolić je definitivno panjina, a protiv pravih klubova se igra isključivo na destrukciju igre, a to Dinamo nema.
Zapravo, općenito im defenziva šteka, bez obzira na dosta dobro izdanje danas(u odnosu na njihovo normalno).
Soudani glavni pijevač https://www.instagram.com/p/BJgf1hPgNHx/?taken-by=gnkdinamo
E jbg, sad ću opet morati razmišljati da li gledati tekme Dinama ili Reala u LP.