Pomozite mi, gdje mogu trenirati boks u novom zagrebu ili na jarunu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koja te tehnika zanima? Imaš kick boxing, taeknowdo, jui-juitsu,i slično. Konkretno boks mislim da nepostoji kao takva tehnika.
Ne filozofiraj znaš što pita
Hocu kick boxing hitno
Hocu kick boxing hitno
kaj si dobil batina?
Koja te tehnika zanima? Imaš kick boxing, taeknowdo, jui-juitsu,i slično. Konkretno boks mislim da nepostoji kao takva tehnika.
Ne mogu presutiti ovo - taekwon do, jiu jitsu, kickbox - tebi su to sve tehinke boksa?? Plus sto nisi napisao ispravno skoro nista (taeknowdo, jui juitsu).
Taekwon do je Korejska borilacka vjestina, nastala spajanjem tri stare borilacke vjestine. Taekwon do znaci "the way of the foot and fist" or "the way of kicking and punching" (na hrvatsko su glupi prijevodi). Nema nikakve veze sa boksom, cista suprotnost i u pristupu borbi i filozofiji vjestine.
Pod Jiu Jitsu pretpostavljam da mislis na Brazilski Jiu Jitsu, koji je nastao iz judo-a tocnije starog japanskog oblika judo-a - Kodokan Judo. Bazira se na borbi u parteru i to mu je glavni fokus, tako da ni to nema veze sa boksom.
Kickbox - borilacki sport, ciji su udarci zapravo ono najjednostavnije i najefektnije od udaraca iz istocnjackih borilackih vjestina, a ipak prikladno sportskoj borbi. Filozofijom, pravilima, i nacinom borbe jedino podsjeca na boks. Osim nekih oblika kod kojih su dopusteni udarci ispod pojasa kao i udarci laktom ili koljenom. Tipa Tajlandski boks (Thai boxing - sportski oblik Tajlandske vjestine Muay Thai).
Jesi dobar ti, čuj ne postoji boks... Kad čovijek misli da ih je sve čuo ...
Ja bih isto nesto malo poceo rekraitivno trenirat nisam se vec 2 godine bavio nikakvim sportom...
Pa dajte vi meni reci da li se isplati krenut tim putem sa 22+ godine?
I da li ima nesto u okoliic crnomerec-vrapce-kustosija, striktno me zanima cvrsta borba u stojci (udarci rukama i nogama )ali i u parteru se nije lose malo preznojit ..
Ja bih isto nesto malo poceo rekraitivno trenirat nisam se vec 2 godine bavio nikakvim sportom...
I da li ima nesto u okoliic crnomerec-vrapce-kustosija, striktno me zanima cvrsta borba u stojci (udarci rukama i nogama )ali i u parteru se nije lose malo preznojit ..
Ako se zelis profesionalno baviti sportom i ostvarivati velike uspjehe, gotovo sigurno ti je kasno. Ako planiras rekreativno, ili cak malo ozbiljnije trenirati, zadovoljiti pritome sebe i ostvariti neke snove, nikada ti nije kasno.
Gledajuci opis onoga sto zelis, preporucio bih ti Sambo (Rusi, ludjaci).
http://en.wikipedia.org/wiki/Sambo_(martial_art)
Ako se zelis profesionalno baviti sportom i ostvarivati velike uspjehe, gotovo sigurno ti je kasno. Ako planiras rekreativno, ili cak malo ozbiljnije trenirati, zadovoljiti pritome sebe i ostvariti neke snove, nikada ti nije kasno.
Ma ne profesionalno, nisam na to nikkao ciljo vec imam svoj poso i tak to tak da imam stalan prihod vise onako radi sebe svog zdravlja a nekad davno tocnije prije 2 godine volio sam se potuc, pa cisto da onako vidim di sam sta sam i da naucim neke nove tehnike dobim na izdrzljivosti i tak to...
btw nemam pojma sta je Sambo moze neki opis ili nesto?
Ma ne profesionalno, nisam na to nikkao ciljo vec imam svoj poso i tak to tak da imam stalan prihod vise onako radi sebe svog zdravlja a nekad davno tocnije prije 2 godine volio sam se potuc, pa cisto da onako vidim di sam sta sam i da naucim neke nove tehnike dobim na izdrzljivosti i tak to...
Mozda samo da ti kazem da je Fedor Emelianenko Sambo borac? Ono sto je Sambo vjestina je najblize onome sto gledas u UFC-u, a jako puno boraca u kavezu trenira upravo Sambo. To je kombinacija efektnih udarackih tehnika koje vidis u kickboxu, bacanja iz judoa, te zahvata iz brazilske jiu jitse.
Koliko sam shvatio, to je opis onoga sto zelis trenirati! Popularno je u zadnje vrijeme i kod nas, pa mislim da ti ne bi trebao biti problem pronaci klub. Samo nemoj previse filozofirati - odaberi jiu jitsu, kickbox, sambo, ili neki mma klub, i biti ces zadovoljan.
I imaj na umu, ako ti je bitno zdravlje, borilacki sportovi nisu najbolji izbor ukoliko planiras full contact borbe, pogotovo ako si teska kategorija.
Mozda samo da ti kazem da je Fedor Emelianenko Sambo borac? Ono sto je Sambo vjestina je najblize onome sto gledas u UFC-u, a jako puno boraca u kavezu trenira upravo Sambo. To je kombinacija efektnih udarackih tehnika koje vidis u kickboxu, bacanja iz judoa, te zahvata iz brazilske jiu jitse.
Koliko sam shvatio, to je opis onoga sto zelis trenirati! Popularno je u zadnje vrijeme i kod nas, pa mislim da ti ne bi trebao biti problem pronaci klub. Samo nemoj previse filozofirati - odaberi jiu jitsu, kickbox, sambo, ili neki mma klub, i biti ces zadovoljan.
I imaj na umu, ako ti je bitno zdravlje, borilacki sportovi nisu najbolji izbor ukoliko planiras full contact borbe, pogotovo ako si teska kategorija.
A gle nisam ja mislio na fizicko ostecenje pod zdravlje nego opcenito ono da si zdrav da si u usponu snage i tako to....
hehe ionako su mi vec polomljeni zubi i tak to... sta fali ako budu jos jednom :D
A gle nisam ja mislio na fizicko ostecenje pod zdravlje nego opcenito ono da si zdrav da si u usponu snage i tako to....
hehe ionako su mi vec polomljeni zubi i tak to... sta fali ako budu jos jednom :D
Heh, pa deri onda. Samo sto manje filozofije - ovaj sport, onaj sport, ovaj klub, onaj klub..samo ces previse vremena potrositi na letanje, a za to vrijeme moze se trenirati.
Znaci ganjaj kickbox, jiu jitsu, sambo, ili mma klubove, i javi rezultate :)