- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kakva preciznost i percepcija prostora, a uz to obavezno povuče 3 ili 4 igrača na sebe.
Ta sposobnost asistiranja je ono što po meni izdvaja Messija iznad svih ostalih. Ima puno vrhunskih strijelaca i vrhunskih playmakera, ali nema niti jednog igrača koji je oboje.
To je razlog zašto ja preferiram Messija iznad C. Ronalda i zašto smatram da je Messi bolji igrač i nitko me nikada neće moći uvjeriti u suprotno, dok god će Messi imati ovakvu "širinu" igre. Ovo što Messi radi u smislu asistiranja C. Ronaldo jednostavno ne može (ili ne želi to činiti, iako sumnjam).
To. Po meni najjaci adut na Messijevoj strani kad se usporedjuju njih dvojica. I dribling...
Zato je meni glupo kad netko kaže da je Ronaldo "kompletniji" igrač. Nije "kompletniji" kad Messi može izvesti ovakva dodavanja, igrati na više pozicija...
Ronaldo je "kompletniji" strijelac, jer je bolji u skoku, ali kompletniji igrač ukupno, to sigurno nije.
Pola ovih asistencija su trebale biti pretvorene u gol.... da u napadu Barca ima nekog "trpača" golova Messi bi imo jedno 30-40 asistencija više. 
Zanimljivost
Xabi Alonso+Luka Modric+Isco+Illaramendi = 10 golova i 13 asistencija
Cesc Fabregas = 13 golova i 20 asistencija
Zanimljivost
Xabi Alonso+Luka Modric+Isco+Illaramendi = 10 golova i 13 asistencija
Cesc Fabregas = 13 golova i 20 asistencija
Cesc je zivotinja dok igra svoju poziciju a ne dok ga baca na laznu devetku bez veze.
I ja sam reko,svaka cast Xaviju,ali ja mislim da pored ovakvog Cesca nema mjesta za njega u prvih 11...samom Cescovom pojavom na terenu Barca je puno atraktivnija,okomtija,brza,i stvaramo vise prilika,jer Xavi je izgubio onu svoju poznatu loptu kroz 3-4 igraca,to sada radi Cesc
Ja nekako mislim da će Xavi igrati sutra. Mislim da će ići "na sigurno" i da će igrati Cesc i Xavi u sredini uz Iniestu na krilu. A nadam se da neće biti tako, pokazalo se puno puta da ne prolazimo dobro kad neki igrači igraju van svoje prirodne pozicije samo da bi eto igrali jer se bez njih "ne može".
Nije mi jasno zašto ga se opće forsiralo an lažnoj devetki, opće je poznato da ne igra dobro na toj poziciji. Bit će teško Tati izabrat, još ima veće nedoumice u napadu, od prve Pedra ili Neymara.
Ja bih voleo da pocne Adriano,Alba je dobar i sve to,ali ako City bude igrao bunker,bar ce neko imat da opali 
sto se mene tice Valdes
Dani Pique Puyol Adriano
Busi
Xavi Iniesta
Alexis Messi Neymar
Alves-pique-masche-adriano
Busqets-iniesta-cesc
Pedro-messi-alexis
Prvo poluvrijeme bi Pedru dao, u odličnoj je formi, a drugo bi dao Neymaru. Nešto isto s Cesc-Xavi.
Ja kazem da bih ovako voleo,a i sam znam da je veoma tesko da "Tata" izvede ovakvu postavu. 
Zato je meni glupo kad netko kaže da je Ronaldo "kompletniji" igrač. Nije "kompletniji" kad Messi može izvesti ovakva dodavanja, igrati na više pozicija...
Ronaldo je "kompletniji" strijelac, jer je bolji u skoku, ali kompletniji igrač ukupno, to sigurno nije.
Objektivnost na mjestu.
Govoriti da je Messi kompletniji igrac od Ronalda je besmisleno jer Ronaldo ima nesto sta Messi nema i obrnuto. Dok Ronaldo ima 180cm snagu i skok igru, Messi ima 170 agilnost i brzinu. Kolicina gluposti kojih se prosere u ovoj i real temi je nevjerovatna na temu ova dva igraca.
Messi u Barceloni je bog i batina, svaka lopta ide na njega, svaka asistencija u vecini slucajeva dolazi od njega. Dok u Realu Ronaldo nema takvu ulogu jer ima vise igraca na terenu koji su sposobni zabiti gol.
Najteze je biti fanboy i valjati gluposti a ne biti objektivan. Volim doc ovdje i procitat sta mislite i tekmi i to... ali kad procitam ''mi, naši, vaši'' reko sve neki Staff Barce...
Objektivnost na mjestu.
Govoriti da je Messi kompletniji igrac od Ronalda je besmisleno jer Ronaldo ima nesto sta Messi nema i obrnuto. Dok Ronaldo ima 180cm snagu i skok igru, Messi ima 170 agilnost i brzinu. Kolicina gluposti kojih se prosere u ovoj i real temi je nevjerovatna na temu ova dva igraca.
Messi u Barceloni je bog i batina, svaka lopta ide na njega, svaka asistencija u vecini slucajeva dolazi od njega. Dok u Realu Ronaldo nema takvu ulogu jer ima vise igraca na terenu koji su sposobni zabiti gol.
Najteze je biti fanboy i valjati gluposti a ne biti objektivan. Volim doc ovdje i procitat sta mislite i tekmi i to... ali kad procitam ''mi, naši, vaši'' reko sve neki Staff Barce...
Da, u barci je samo messi sposoban zabit gol :D
Objektivnost na mjestu.
Da, u barci je samo messi sposoban zabit gol :D
Previse si povrsan, nigdje ne pise da je Messi jedini sposoban. Vidjelo se kakva je Barca kad nema Messia, 50% slabija. Tu nema rasprave nikakve.
ajde nemoj se sramotiti 
ajde nemoj se sramotiti 
Za tebe znam da si ogranicen sta se tice rasprava pa ne zelim dalje.
Htio sam da malo raspravimo oko igraca, ali ocito se ne moze...
Previse si povrsan, nigdje ne pise da je Messi jedini sposoban. Vidjelo se kakva je Barca kad nema Messia, 50% slabija. Tu nema rasprave nikakve.
Nije tocno,da si pratio Barcu dok nije bilo Messija vidio bi da su igrali mozda i atraktivnije,tj.svako je dolazio do izrazaja,vise su timski igrali...hvala Bogu da je svaka momcad bez najboljeg svog igraca slabija,ali 50% slabiji nisu nikako...
Nije tocno,da si pratio Barcu dok nije bilo Messija vidio bi da su igrali mozda i atraktivnije,tj.svako je dolazio do izrazaja,vise su timski igrali...hvala Bogu da je svaka momcad bez najboljeg svog igraca slabija,ali 50% slabiji nisu nikako...
Pusti ga, nema smisla se s njim raspravljat,
ajde nemoj se sramotiti 
Za tebe znam da si ogranicen sta se tice rasprava pa ne zelim dalje.
Htio sam da malo raspravimo oko igraca, ali ocito se ne moze...
Čuj, prvi si ovdje počeo nazivati ljude fanboyima, evo sad sam i ograničen. Pa onda ja raspravljam na tvojoj razini. Drugo ni ne zaslužuješ 
Reći da u Barceloni svaka lopta ide na Messija i pritom u istoj rečenici spominjati Ronalda kako to s njim u Realu nije slučaj, to je toliko neobjektivno da uopće nema smisla raspravljati.
A ti nastavi vrijeđati, gospon neograničeni.
Lijepo sam iznio svoje misljenje sta mislim... da bi se okomili na mene i to sa postovima koji nemaju veze s mozgom. Jedino je ovaj decko tu gore normalno odgovorio na moj post. Ajde mi reci sta si ti meni napiso ? Da se sramotim ? Iz kojeg razloga ?
Nema smisla dalje, nemate meda...
Lijepo sam iznio svoje misljenje sta mislim... da bi se okomili na mene i to sa postovima koji nemaju veze s mozgom. Jedino je ovaj decko tu gore normalno odgovorio na moj post. Ajde mi reci sta si ti meni napiso ? Da se sramotim ? Iz kojeg razloga ?
Nema smisla dalje, nemate meda...
iz razloga što si počeo nazivati fanboyima, pa sam se spustio na tvoju razinu, već sam ti to napisao. Ali ajde, probati ću iznijeti svoje mišljenje zašto mislim da Ronaldo nije kompletniji igrač.
Kao prvo, što za tebe znači "kompletniji igrač"? Jeli kompletniji za tebe znači koliko golova netko može zabiti kojom nogom, glavom ili s nečim trećim, ili tu ulazi malo više faktora?
Recimo Messi može igrati na više pozicija, Messi ima NEUSPOREDIVO bolju pass igru. Messi je ostvario duplo više driblinga od bilo kojeg drugog igrača La Lige prošle sezone, Ronaldo mu je bio najbliža konkurencija, imao je duplo manje uspješnih driblinga. Službenu statistiku o tome sam bio postao baš u ovoj temi kojih mjesec-dva unatrag, pa ako imaš volje, potraži.
Što se tiče pas igre, pogledaj recimo ovaj video:
Mogu izvaditi još bar 20 primjera ovakvih asistencija Messija, kad prođe 3-4 igrača i onda podijeli čudesnu asistenciju. Pogledaj samo taj video što je stavio Nidzo par postova iznad. Sad iskreno, koliko često to vidiš kod Ronalda?
Također, kad pričaš koliko lopti ide na Messija, a koliko na Ronalda, onda usporedi koliko golova zabijaju jedan i drugi, a koliko lopti "potroše". Koliko udaraca na gol uputi Messi, a koliko Ronaldo, tko je veći potrošač lopti? A unatoč tome što uputi manje udaraca na gol, Messi u prosjeku zabija više golova.
S druge strane, Ronaldo je kompletniji STRIJELAC, jer je bolji u skok igri zbog visine, ima i jači udarac. To sam napisao u svom postu prije.