We Are Barcelona, We Come, We See, We Conquer!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
We Are Barcelona, We Come, We See, We Conquer!
prošle godine kada su osvojili kup kralja to je bilo slavlje ko da su osvojili Međugalaktičko prvenstvo. 
pa to je njima maximalan uspjeh 
Ali to je ono u ćemu se razilazimo. Po meni je već sad iza Ronalda po trofejima, a kamoli ako ovaj uzme i naslov Europe.
Ako misliš na Messija, vjerojatno se šališ.
Govori za sezonu 2011./2012., a tu se i ja slažem.
Iako smatram da je Messi najbolji igrač u povijesti nogometa, a ova Barcelona jedna od 3 najbolje ekipe koja je ikad igrala nogomet, ako Portugal osvoji Euro Ronaldo definitivno zaslužuje Zlatnu loptu. Od 4 trofeja koje je Barcelona ove godine osvojila, samo je Copa del Rey bitan, važan. Čak i da nije bilo Messija Barca bi vjerojatno osvojila i španjolski i europski superkup i svjetsko klupsko prvenstvo, moguće čak i domaći kup. Ronaldova La Liga sama po sebi vrijedi kao svi ti trofeji zajedno, a kada bi Portugal na krilima Ronalda osvojio Euro, za mene ne bi bilo dvojbe. Messi bi i dalje prema svojim individualnim igračkim karakteristikama bio bolji od Ronalda (moje subjektivno mišljenje), ali da u tom slučaju Ronaldo ne dobije zlatnu izbor zaista ne bi imao nikakvog smisla. Zar je Messi sada kada ga mnogi proglašavaju najboljim igračem svih vremena doživotno pretplaćen na tu nagradu? Ako Ronaldo ne osvoji Euro, a nagradu dobije Messi, to je potpuno opravdano i zasluženo. Europsko prvenstvo je najteže natjecanje na svijetu. Teže i od svjetskog prvenstva i od lige prvaka (zbog užeg kruga momčadi).
Iako smatram da je Messi najbolji igrač u povijesti nogometa, a ova Barcelona jedna od 3 najbolje ekipe koja je ikad igrala nogomet, ako Portugal osvoji Euro Ronaldo definitivno zaslužuje Zlatnu loptu. Od 4 trofeja koje je Barcelona ove godine osvojila, samo je Copa del Rey bitan, važan. Čak i da nije bilo Messija Barca bi vjerojatno osvojila i španjolski i europski superkup i svjetsko klupsko prvenstvo, moguće čak i domaći kup. Ronaldova La Liga sama po sebi vrijedi kao svi ti trofeji zajedno, a kada bi Portugal na krilima Ronalda osvojio Euro, za mene ne bi bilo dvojbe. Messi bi i dalje prema svojim individualnim igračkim karakteristikama bio bolji od Ronalda (moje subjektivno mišljenje), ali da u tom slučaju Ronaldo ne dobije zlatnu izbor zaista ne bi imao nikakvog smisla. Zar je Messi sada kada ga mnogi proglašavaju najboljim igračem svih vremena doživotno pretplaćen na tu nagradu? Ako Ronaldo ne osvoji Euro, a nagradu dobije Messi, to je potpuno opravdano i zasluženo. Europsko prvenstvo je najteže natjecanje na svijetu. Teže i od svjetskog prvenstva i od lige prvaka (zbog užeg kruga momčadi).
glupost... znaci ni pele, ni maradona, ni messi ne mogu biti najbolji jer nisu osvojili euro, "najteze natjecanje na svijetu"? i na euro zalutaju neki padobranci, a neki favoriti ispadnu... cinjenica je da na SP ima isto slabih reprezentacija, ali natjecanje bez argentine, brazila, meksika... ne moze biti najjace.
najteze nogometno natjecanje bila bi liga prvaka, s obzirom na broj utakmica i na to sto se paralelno igra s nacionalnim prvenstvom i kupom.
E sa ovim se nemogu nikako složiti. Jer na svjetskome prvenstvu su Mexico, Brazil, Argentina i Urugvaj, kao i Obala Bjelokosti, Chile, Gana, i dr. a to nisu slabe reprezentacije, pogotovo ove prve 4. Ali dobro, do zlatne lopte ima još 6 mj. ja neznam zašto se svi sada uzbuđuju oko toga.
glupost... znaci ni pele, ni maradona, ni messi ne mogu biti najbolji jer nisu osvojili euro, "najteze natjecanje na svijetu"? i na euro zalutaju neki padobranci, a neki favoriti ispadnu... cinjenica je da na SP ima isto slabih reprezentacija, ali natjecanje bez argentine, brazila, meksika... ne moze biti najjace.
najteze nogometno natjecanje bila bi liga prvaka, s obzirom na broj utakmica i na to sto se paralelno igra s nacionalnim prvenstvom i kupom.
Pele, Maradona i Messi jesu najbolji. Ok, ovo za EP, SP i LP je moje i tvoje subjektivno mišljenje, ali to su 3 najveća i najekskluzivnija natjecanja na svijetu i oni bi (uz individualne pothvate) trebali biti ono to određuje TRENUTNO najboljeg igrača svijeta. Od cijelog posta ti si se uhvatio za taj dio mojeg osobnog mišljenja, svaka čast. Da elaboriram još malo, cilj je Zlatne lopte kao nagrade pokazati tko je u određenoj godini najviše pokazao. Znam da se ta nagrada dodjeljuje najboljem igraču, ali ne mora je uvijek dobiti Messi iako će uvijek biti generalno najbolji igrač.
Hipotetski: što da sljedeće sezone Messi bude ozlijeđen 3-4 mjeseca? On će i dalje biti najbolji igrač na svijetu, ali to ne znači da će dobiti nagradu. Jer, budući da nije bio presudan faktor u igri i trofejima svoje momčadi on je niti ne zaslužuje. Nadam se da vam je sad jasno zašto, ukoliko osvoji Euro, Ronaldo zaslužuje nagradu više od Messija. Ne zato što je bolji igrač, već zato što je više pokazao u godini. Zato što je od prosječnih suigrača učinio europske prvake.
E sa ovim se nemogu nikako složiti. Jer na svjetskome prvenstvu su Mexico, Brazil, Argentina i Urugvaj, kao i Obala Bjelokosti, Chile, Gana, i dr. a to nisu slabe reprezentacije, pogotovo ove prve 4. Ali dobro, do zlatne lopte ima još 6 mj. ja neznam zašto se svi sada uzbuđuju oko toga.
To je subjektivno mišljenje. Ja mislim da je europsko prvenstvo ipak teže jer je potpuno neizvjesno. Na svjetskom se prvenstvu nikad neće dogoditi skupina poput ovogodišnje B skupine. U LP-u svake godine imamo ekipe poput Dinama koje svaka ozbiljnija ekipa napuca. I na svjetskom prvenstvu i u ligi prvaka imamo krug od 5-6 favorita. No, nebitno. Offtopic smo.
Žuto: Upravo to, do sljedeće godine i Ronaldo i Messi moraju još svašta pokazati ukoliko žele zlatnu loptu.
Čovjek je u pravu, EP je jače natjecanje. Koliko god ove tvoje nevedene bile jake, slabije su od najboljih reprezentacija na EURU. I uz njih na SP dođu i S. Koreja, Trinidad i Tobago, Kina i slične reprezentacije koje su u pravilu kanta za napucavanje. Na ovom EP, izuzev Irske nije bilo slabe reprezentacije. Većina repki koja je tu ispala u prvom krugu bi neke od ovih koje si nabrojao pojela za doručak.
Da uopće ne spominjem kako se većina jakih reprezentacija Europe ne plasira uopće na SP jer mora biti mjesta za ove slabe.
Liga prvaka nikako ne može biti teže natjecanje od ovog gdje u roku mjesec dana moraš odigrati 6 utakmica na vrhunskoj razini.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0zPrtvwYUyg
Golovi od utakmice sinoć, Messi zabio hat-trick
Pa logično je da je popularnije, to nitko ne osporava.
Nemam baš dojam da gube na važnosti. Ovogodišnje je najbolje u zadnjih par godina i ima ogromnu gledanost čak i izvan Europe. Velikom broju igrača je to još uvijek najbolja prilika za prodaju pa i pokušavaju dati što više, a nemoj se zavaravat, vrti se i tu ogromna lova.
Takva natjecanja će uvijek biti posebna jer se u kratkom roku igra velik broj kvalitetnih utakmica, a i igra se svake 2 godine. Ne ponavlja se stalno ko LP.
trenutno messi svakako zasluzuje zlatnu loptu vise neg ronaldo a ak ronaldo osvoji EP sto sumnjam po meni bi opet trebalo dat messiju
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Ove godine će u Gamperu (tradicionalna utakmica u čast osnivaču kluba) protivnik Barce biti Sampdorija. Klub je odlučio dati pozivnicu Sampdoriji iz razloga što se ove godine obilježava 20 godina od prvog naslova Lige Prvaka, koji je osvojen upravo protiv Sampdorije.
nezz jel bilo,al sto mislite o jordiju albi kao alternativi za lijevog beka...meni se svida jer je brz,prodoran i na euru igra jako dobro...nije ni toliko skup (valencija trazi oko 15 mil eura) i najveci mu je plus sto je igrao za barcu u mladim pogonima,znaci dobro poznaje sustav
nezz jel bilo,al sto mislite o jordiju albi kao alternativi za lijevog beka...meni se svida jer je brz,prodoran i na euru igra jako dobro...nije ni toliko skup (valencija trazi oko 15 mil eura) i najveci mu je plus sto je igrao za barcu u mladim pogonima,znaci dobro poznaje sustav
ja bi volio da dođe, odličan je na Euru, pogotovo sad zadnju utakmicu protiv Francuza, odlično bi se uklopio, vidim da se dosta dobro slaže sa Cescom i Iniestom prema naprijed, a i dosta je brz. Samo je problem što Barca nudi 12 milijuna i ni centa više, a Valencija čini se ne pristaje na ništa ispod 15 milijuna, i tako se pregovaraju već 10-ak dana. Izgleda da će se ipak trebati iskeširati još 3 milijuna za njega da bi ga doveli, ili eventualno ubaciti još nekog igrača u transfer.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
da stvarno je odlican...mislim da barca nebi pozalila na tih 3 mil eura jer bi dobili fantasticnog igraca...a i citao sam da se man utd pocinje zanimati za njega i da su spremni ponuditi oko 20 mil eura :((( bila bi steta kad bi tamo otisao
Upravo sam ovo pročitao na BarcaBalkan FB stranici:
"Zbog problema u pregovorima sa upravom Valencije, koja ne namjerava spustiti cijenu Jordija Albe (23) na 12 milijuna eura, Barcelona razmatra odgođivanje transfera ovog španjolskog braniča do sljedeće godine, kada mu ističe ugovor i kada bi ga katalonski klub mogao dovesti bez ikakve odštete."
ja nemogu vjerovat da je ovo istina... za Balea se pričalo o cifri od 30mil€, a ovdje nemogu dodat "pišljive" 3milje €. Nadam se da ovo nije istina, a ako kojim slučajem je, vjerojatno će ga netko drugi kupit ukoliko Barca odustane. Priča se da je Ferguson zainteresiran za Albu.
Upravo sam ovo pročitao na BarcaBalkan FB stranici:
"Zbog problema u pregovorima sa upravom Valencije, koja ne namjerava spustiti cijenu Jordija Albe (23) na 12 milijuna eura, Barcelona razmatra odgođivanje transfera ovog španjolskog braniča do sljedeće godine, kada mu ističe ugovor i kada bi ga katalonski klub mogao dovesti bez ikakve odštete."
ja nemogu vjerovat da je ovo istina... za Balea se pričalo o cifri od 30mil€, a ovdje nemogu dodat "pišljive" 3milje €. Nadam se da ovo nije istina, a ako kojim slučajem je, vjerojatno će ga netko drugi kupit ukoliko Barca odustane. Priča se da je Ferguson zainteresiran za Albu.
Kad ti je klub 500+ (pričam napamet) milijuna u minusu i ta 3 milijuna igraju ulogu. Nije ovo PSG gdje im je jedna nula više manje, svejedno. S jedne strane, baš samo tako pristat na višu cijenu moglo bi utjecat i na pregovore Barce u nekim kasnijim transferima, a s druge bi se mogli zeznut ako nisu 100% sigurni da će ovaj pričekati još godinu dana.
Također, mene osobno nije baš impresionirao. Protiv Francuske je bio ok, ali prve tri baš i ne. Posebno protiv Italije kad je curilo na njegovoj strani. Nakon te tekme sam se ponadao da ćete ga što prije kupiti
. Moguće da Barca i zato odugovlaći, jer nisu sasvim sigurni da će biti pravo pojačanje, a preusmjeravanje tih 15m u omladinski pogon bi možda dugoročno bilo bolje.
Evo pišu naše novine da je gotova stvar sa Drogbom, iako čisto sumnjam u to. Odličan je on igrač ali ruku na srce ima 34 godine.
Odličan je on igrač ali ruku na srce ima 34 godine.
istina, ali igra kao da ima 25 godina :)
Evo pišu naše novine da je gotova stvar sa Drogbom, iako čisto sumnjam u to. Odličan je on igrač ali ruku na srce ima 34 godine.
Drogba meeting with Barcelona officials would be connected with promotion of his charitable foundation, not with transfer.
Tw Sports PR Company (representatives Drogba): "Drogba to Barca story complete nonsense. As we told you he joins Shanghai in July."
nista od toga
ja neznam kakve gluposti pišu 24 sata, ali koliko ja znam Drogba je potpisao za neki kineski klub prije 3-4 dana.
Prija par minuta sam pročitao da je sve riješen os Albom.15 milja za njega će dat makar s use cijenkali na 12 ali oni nisu htjeli pustit.Trebamo kvalitetu na tom boku jel adriano nije boz zna kaj a Abidal :/
al postoji jedna klauzula u drogbinom ugovoru po kojoj on moze isto casa prekinut suradnju s sangajom u slucaju samo ako mu dode ponuda od barce...tako nesto sam procitao
na službenim stranciama kluba je objavljeno kako je ostvarena rekordna dobit od 40 milijuna eura, i da će taj novac ići u saniranje duga koji trenutno iznosi 320 milijuna.
http://www.fcbarcelona.com/club/detail/article/fc-barcelona-close-out-the-2011-12-season-with-a-record-profit-of-40-million-euros
Što se tiče Drogbe, on danas zaista jest išao u Barcelonu, ali je išao iz razloga što je došao na razgovor o radu njegove fundacije i Barcine fundacije, njegov dolazak nema veze sa transferom, on je već potpisao u Kini.
edit. vidim da je mrzech već napisao za Drogbu...
na službenim stranciama kluba je objavljeno kako je ostvarena rekordna dobit od 40 milijuna eura, i da će taj novac ići u saniranje duga koji trenutno iznosi 320 milijuna.
http://www.fcbarcelona.com/club/detail/article/fc-barcelona-close-out-the-2011-12-season-with-a-record-profit-of-40-million-euros
opa nedavno je bilo 500 i nesto sitno