- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Znanci o Pink Floydu , znate li imena likova koji se pojavljuju u spotovima (onim kao crtič) i tko je autor toga?
Znanci o Pink Floydu , znate li imena likova koji se pojavljuju u spotovima (onim kao crtič) i tko je autor toga?
Ako misliš na animacije u The Wall-u to bi bio Gerald Scarfe.
Gerald Scarfe je crtac bio (u novoj turi je Waters uzeo te njegove crteze i osvjezio ih, modernizirao, Scarfe koliko ja znam nije vise sudjelovao (aktivno), samo su uzeti njegovi crtezi (iako je zapravo skoro sve nanovo radjeno, koliko se sjecam koncerta u ZG).
Likovi su vrlo jednostavno nazvani: Teacher, Mother, Girlfriend. Glavni lik je naravno Pink Floyd (Pink mu je ime, to saznas odmah na pocetku "Pink isn't well, he stayed back in the hotel", a Floyd prezime "Call from Mr. Floyd to Mrs. Floyd" (ovo iz glave izvlacim, mozda se i ranije na albumu spominje prezime, ali nebitno...). Takodjer, na kraju se pojavljuje sudac, Judge (pretpostavljam da se tako zove, iako nisam siguran), i Hammers.
edit: vidim da si ime crtaca vec dobio, nisam vidio da je tema dobila novu stranicu, sry...
edit2: sad gledam malo Scarfeovu stranicu, nisam dugo bio, pa vidim da su izasli neki novi printovi (ne novo nacrtani, samo novi u prodaji), pa po naslovima printova vidim da sam krivo napisao, nije Girlfriend, nego je Wife (ili Scorpion Wife), iako ja negdje u glavi imam "zapisano" da postoji i Girlfriend (ona kojoj Pink pjeva One of my turns).
Takodjer, tu su Leaf Man, Flowers i The Worm(s).
Ako te jos nesto zanima, pitaj, imam donekle enciklopedijsko znanje o njima :D
p.s. vidim da referiras na to kao "crtic", pa ti preporucam da pogledas cijeli film The Wall iz kojeg su ti "crtici" izvuceni. Vrijedi tih sat i pol, vjeruj mi (iako sumnjam da ces izdrzat a da ga ne pogledas vise puta) :)
Ne mogu prestati slušati.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M9Sh7jjny0c#!
Ne mogu prestati slušati.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M9Sh7jjny0c#!
Nema te osobe koja može otpjevati Rolling in the Deep kao Adele...
OnT:
Dick Dale - Hava Nagila
Adele je dosadna.
Oktet Vranjic - Zlata jemaš
(Ljubo Stipišić Delmata)
Zlata jemaš, dare primaš
Sve ča jočin mu upitaš
Ma 'no s čin se srce rani
Rad' čega su ovi dani
Tega višje nimaš
Govoru da sve blidija
Iz dan, iz dan, u dan u dan jesi