Zalman cnps 9900 NZ

poruka: 12
|
čitano: 1.697
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Zalman cnps 9900 NT

Trebao bih mišljenje u vezi ovog coolera. Imam novu konfu, i7 2700K, ASUS P8Z68 Deluxe i treba mi novi cooler jer stari nisam mogao namontirati na 1155 socet. Koliko vidim, kodnas je izbor hladnjaka tako loš jer svi oni koje vidim po testovima na recimo xlabs-u, nema kod nas. Pošto sam nekad davno imao sličan cooler koji mi je odlično radio, gledam taj 9900 NT jer jedino on ima kod nas iz te serije. Da li itko ima iskustva s njime i da li su sve te hvale recenzije plaćene ili je cooler zaista tako dobar. CPU nije clockan jer nema potrebe, barem još neko vrijeme dok ga vrijeme ne počne lomit, tad će vjerojatno ić na nekih 4.3. Da li je 9900 bolji od recimo hyper evo 212 koji je koliko vidim po testovima, tu kao i taj zalman. Da li je taj coolermasterov vrijedan tih para? Ne treba mi ne što ogromno što će mi prekrit ram već nešto normalne veličine

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 13:10 (simpa256).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zalman cnps 9900 NZ

Pa zašto ne ideš na neku manju Noctua-u?

Npr. ovakvu? Ako se dobro sjećam, njih ima za kupiti u Hrvatskoj.

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zalman cnps 9900 NT
simpa256 kaže...

Koliko novca misliš izdvojiti? Za ≈ 250 - 300Kn imaš dosta velik izbor: Zalman CNPS10X Optima, Spire TherMax II, Xigmatek Balder, CoolerMaster Hyper 412S. Svi hlade bolje i od tog Zalmana i od Hypera 212 Evo/212+.

Onjegin kaže...

Pa zašto ne ideš na neku manju Noctua-u?

Npr. ovakvu? Ako se dobro sjećam, njih ima za kupiti u Hrvatskoj.

Noctua proizvode u Hrvatsku uvozi Oprić Informatika. Jedino tu ga možeš kupiti.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
13 godina
neaktivan
Zalman cnps 9900 NT

Lova nije problem, do 500kn sigurno. Najprije mi je za oko zapao zalman 11x Extreme jer su reviewi prilično dobri al ga nema kod nas, i zaista mi treba nekakav hladnjak koji odlično hladi, malo se čuje i nije neka mrcina za tu lovu do 500kn. Taj extreme bi mi bio savršen, no nigdje ga nema pa sam išao na 9900 NT jer njega koliko vidim, još ima. Opcija je i taj coolermasterov ako ništa, pa pitam ako netko zna iz prve ruke. Noctuu budem pogledao, hvala na savjetu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zalman cnps 9900 NZ

Do 500 KN je Noctua NH-D14 best buy , odlicno hladi i vrlo je tih !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Zalman cnps 9900 NZ
Haf932 kaže...

Do 500 KN je Noctua NH-D14 best buy , odlicno hladi i vrlo je tih !

Čovjek je rekao da mu ne treba veliki.

13 godina
neaktivan
Zalman cnps 9900 NT

Da, nikako ne veliki :) Imam coolermasterovo kućište 330U 193mm u širini i asus ploču navedenu gore i zaista mislim da ima coolera koji odlično rade a nisu preveliki da pokrivaju utore za ram. Zar Hyper 412S nije skoro ista stvar kao i 212, samo što je cijeli od aluminija? Budem pogledao i što Noctua nudi svakako. Znači zalman 9900 nikako. Oke, križam to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zalman cnps 9900 NZ

Ja bi na tvom mjestu uzeo h100 i stavio ga na bočnu stranicu, da usput upuhuje zrak u kučište.

Taj zrak neče biti pretjerano ugrijan i usput će osvježavati ostale komponente.

to samo u slučaju da ti ima dvije rupe sa strane za 120mm ventove kao što sam vidio na netu...

Može link case, da vidim dali može?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zalman cnps 9900 NZ

Moze ti Noctia NH-D14 u kuciste. To je jedan od ponajboljih zracnih hladnjaka.

--------------------------

1 0 hvala 0
15 godina
Zalman cnps 9900 NZ

Kad bas ne zelis velike coolere , onda mozes uzet i Xigmatek Balder !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zalman cnps 9900 NT
simpa256 kaže...

Lova nije problem, do 500kn sigurno.

Noctua NH-D14. Best-buy do 600 Kn, definitivno se isplati.

Uzmi ga u Oprić Informatici za 561 Kn.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
13 godina
neaktivan
Zalman cnps 9900 NT

Ne bih išao na vodu, ali što se tiče bočne stranice, da, imaju utori za dva venta od 120 ili 140mm i već imam dva scythe venta od 140mm na bočnoj strani kao upuh i po jedan naprijed i otraga za ispuh. Evo link http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6723. Dobro ću još pogledat što se može nać kod nas, no što god da uzmem, neće bit jedan od onih ogromnik coolera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice