evo trebam se spojiti s internet ruterom koji je udaljen 1000m i možda malo više, što bolje i brže lovi signal:usb wireless ili wireless kartica + antena koja je visoka pola metra.
do nekih 200kn
Hvala vam unaprijed?
evo trebam se spojiti s internet ruterom koji je udaljen 1000m i možda malo više, što bolje i brže lovi signal:usb wireless ili wireless kartica + antena koja je visoka pola metra.
do nekih 200kn
Hvala vam unaprijed?
brisanog prostora 1km?
nista.
USB wireles ti nece uhvatiti signal ni na 100 m jer je to uglavnom smece. Ova druga opcija je puno bolja samo ne znam kakva ti je to antena od pola metra ;)
Ovako nesto ti treba.
http://www.pan-ex.net/vidi.php?artikl=7037
Ali znaj da je pitanje i sa time sta ces napraviti. Ima li ikakvih prepreka izmedju ili imas opticku vidljivost?
ja sam u kući a ruter je mislim otprilike 600m u drugoj kuči , znači prepreke su zidovi , ceste,auti , duge kuće,jel to moguće kak?
Zaboravi na to u tim uslovima.
pa jel mogu s wireless karticom i tom antenom od 30cm lovit 500m
Samo ako imas opticku vidljivost. Bilo kakva prepreka na tolikoj udaljenosti je nepremostiva. Pogotovo u budgetu o kojem pricamo.
Ukratko, zaboravi.
Ima načina,uzmeš PCI Wireless karticu s što više mbps,i uzmeš tanjur od satelicke kartice s LMBom,i prepraviš kabel od LMBa da možeš u tu wireless karticu uštekat,uštekaš nađeš i spojiš se.Oko 2km u krug hvata signal.
Prvo nema sanse da time probiej zidove kuce izmedju a i ako probije to ce biti u jednom pravcu jer ne vjerujem da je i na drugoj strani tako. Drugo otkad to satelitski tanjir hvata i salje signal u krug kako ti kazes. Zar nije poenta tanjira da usmjerava siganl?
BTW sta znaci ovo sa sto vise mbps?
Prvo nema sanse da time probiej zidove kuce izmedju a i ako probije to ce biti u jednom pravcu jer ne vjerujem da je i na drugoj strani tako. Drugo otkad to satelitski tanjir hvata i salje signal u krug kako ti kazes. Zar nije poenta tanjira da usmjerava siganl?
BTW sta znaci ovo sa sto vise mbps?
Megabita po segundi,imaš 54mbps imaš od 1xxmbps
Znam ja sta to znaci nego kakve to veze ima sa udaljenoscu? I ovo je 108 mbps iliti draft n ;)
Ako je sa druge strane router od 54 mbps ovih 108 moze okaciti macku o rep. A ako mu krade net i ovih 54 moze zaboraviti jer sumnjam da je na drugoj strani toliko brz net.
Megabita po segundi,imaš 54mbps imaš od 1xxmbps
Znamo mi što znači mbps..nego, zašto bi to bilo bitno??
Za veču brzinu,ja imam od 108mbps i udaljenost od 40m od routera i sve šljaka signal na 5.Lega mi se spaja na moj net udaljen je nekih 500m od mene ako ne i više i sredili putem tanjura i sve radi.
Ja imam 54 i udaljenost 300 m i sve radi odlicno ali kakve to veze ima sa temom i ne rece ti nama od kada sat tanjir hvata i salje signal ukrug ;)
Ja imam 54 i udaljenost 300 m i sve radi odlicno ali kakve to veze ima sa temom i ne rece ti nama od kada sat tanjir hvata i salje signal ukrug ;)
Ja sam na nekom forumu pročito da hvata u krug,no nisam se previše zamarao s time,kod lege je LMB okrenut prema mojoj kuči i moja antena od routera prema njegovoj i sve radi.
Ako pise na forumu mora da je istina ;)
do nekih 200kn
Hvala vam unaprijed?
U slučaju koji imaš, znači 1000 i možda malo više metara bez optičke vidiljivosti treba ti usmjerena antena kao što bi trebala i s njegove strane biti ili omni (ali bolje ne jer ima previše rasipanja signala) i ipak bi trebali imati kakvu takvu optičku vidljivost kao i odgovarajući kablovi koji nisu baš prejeftini i odgovarajuća zaštita od vlage i vode.
Tak da za do 200kn bolje da popijete koje pivo i dogovorite se za LAN party kod nekoga. ;)
do nekih 200kn
Hvala vam unaprijed?
U slučaju koji imaš, znači 1000 i možda malo više metara bez optičke vidiljivosti treba ti usmjerena antena kao što bi trebala i s njegove strane biti ili omni i ipak bi trebali imati kakvu takvu optičku vidljivost (ali bolje ne jer ima previše rasipanja signala) kao i odgovarajući kablovi koji nisu baš prejeftini i odgovarajuća zaštita od vlage i vode.
Tak da za do 200kn bolje da popijete koje pivo i dogovorite se za LAN party kod nekoga. ;)
ah LAN imam i doma