Volja za sastavljanjem kompa:-)

poruka: 24
|
čitano: 1.664
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Halo..

malo sam snimala stare teme pa sam odlučila ako netko ima malo volje da mi pomogne u odabiru solidne konfiguracije koju mislim u skorije vrijeme kupiti.

Uglavnom da ne duljim izvukla sam si neke djelove pa bi to trebalo uglavnom sastaviti, a da ne prelazi nekih 5000kn, plafon 5500 jer mislim kupiti i neki monitor, a sredstva su mi ograničena na nekih 6500-7000kn.

Za matičnu sam mislila uzeti neku od ovih

Gigabyte EP45-DS3R ili Gigabyte EP45-DS3L ili Gigabyte MA790FX-DS5

za procesor jednog od ova tri

AMD Phenom x4 9850 ili Intel Core 2 Quad Q6600 ili Intel Core Duo E8500

glede grafičke je ispalo

Sapphire Radeon HD3650 ili Sapphire Radeon HD3850 ili Sapphire Radeon HD4850

napajanje

Corsair VX Series, 550W ili Chiftec power supply 550W ili Fortron BlueStrom 500W

memorije bi išle barem x2 ili x3 tj. 4 ili 6GB

Kingmax 2GB, DDR2, 800MHz ili Kingston 2GB, DDR2, 800MHz ili Transcend 2GB, DDR2, 800MHz

hard

Seagate 540GB, SATA300, 7200rpm, 32MBcache ili Western Digital 640GB, SATA300, /200rpm, 16MB casche ili Hitachi 500GB, SATA300, 7200rpm, 32MBcasche

za optiku bi išao jedan od ova tri

LG GSA-H55, DVD+-RW dual layer ili Pioner DVD+-RW DVR-216DBK dual layer ili NEC AD-7203S,DVD+-RW dual layer

i na kraju kučište sam razmišljala o Sharkoonu.

E sad sve ideje su dobro došle kao i prijedlozi ili korekcije navedenog te mislim da sam navela sve potrebne informacije.

Thanks

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Volja za sastavljanjem kompa:-)
Renny kaže...

Halo..

malo sam snimala stare teme pa sam odlučila ako netko ima malo volje da mi pomogne u odabiru solidne konfiguracije koju mislim u skorije vrijeme kupiti.

Uglavnom da ne duljim izvukla sam si neke djelove pa bi to trebalo uglavnom sastaviti, a da ne prelazi nekih 5000kn, plafon 5500 jer mislim kupiti i neki monitor, a sredstva su mi ograničena na nekih 6500-7000kn.

glede grafičke je ispalo

napajanje

Corsair VX Series, 550W ili Chiftec power supply 550W ili Fortron BlueStrom 500W

Kingmax 2GB, DDR2, 800MHz ili Kingston 2GB, DDR2, 800MHz ili Transcend 2GB, DDR2, 800MHz

hard

Seagate 540GB, SATA300, 7200rpm, 32MBcache ili Western Digital 640GB, SATA300, /200rpm, 16MB casche ili Hitachi 500GB, SATA300, 7200rpm, 32MBcasche

LG GSA-H55, DVD+-RW dual layer ili Pioner DVD+-RW DVR-216DBK dual layer ili NEC AD-7203S,DVD+-RW dual layer

E sad sve ideje su dobro došle kao i prijedlozi ili korekcije navedenog te mislim da sam navela sve potrebne informacije.

Thanks

Prvo pitanje: Misliš li clockati kompjuter?

Što se tiče matične, dovoljna ti je EP45-DS3. DS3R ti ne treba, jer mislim da nećeš koristiti RAID, a bolja je od DS3L....
Proc po meni od ta 3 najbolje C2D E8500.
Grafulju HD4850 bez razmišljanja.
Napajanje ti je dovoljno Corsair VX550W...
Memorije su ti sve te 3 iste. Koje su jeftinije? Ja bi uzeo 2×2GB Kingmaxe... Ne treba ti više od 4GB RAM-a...
HDD uzmi ovaj WD 640GB
Optiku Pioneer DVR216DBK
Kućište si sama biraš koje ti se više sviđa...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Renny kaže...
 Za šta bi komp služio? Misliš li overclockat?
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
17 godina
neaktivan

Za čega bi ti služio i koliko dugo bih želio/željela da ti komp koristi?

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Black Knight kaže...

Za čega bi ti služio i koliko dugo bih želio/željela da ti komp koristi?

po meni je ovo gamerska konfa :D
-.-
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ne mislim clockati komp. jer se ipak ne snalazim jos u tim vodama.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Uglavnom služio bi za igranje i gledanje filmova, naravno net se podrazumjeva. Te tri stvari uglavnom, dakle bez clockanja za sad, eventualna kasnija nadogradnja.

17 godina
neaktivan
Renny kaže...

Ne mislim clockati komp. jer se ipak ne snalazim jos u tim vodama.

Renny kaže...

Uglavnom služio bi za igranje i gledanje filmova, naravno net se podrazumjeva. Te tri stvari uglavnom, dakle bez clockanja za sad, eventualna kasnija nadogradnja.

To sam i predpostavio kada sam ti onu konfu sastavio. Po meni ti je ono čist dovoljno...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan

Renny kaže...

Ok, sad kad sam to dobio:

MBO: Ukoliko nećeš raditi RAID, obična P45-DS3 je i više nego dovoljna. Štoviše, ako ne clockaš i ne treba ti podrška za CF, uzmi P35-DS3.
CPU: Ako rijetko mijenjaš komp, Q6600, ukoliko češće, E8500.
GPU: HD3850 ili HD4850 - jasno, HD4850 je jača...
PSU: Corsair TX650, budući da je neznatno skuplji od VX550.
RAM: Uzmeš najjeftinije...
HDD: Ili taj Seagate ili WD640GB
U dvd pogone se ne želim miješati, budući da su sad svi manje-više isti...
Kučište - tvoj izbor...

Pozdrav!

A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
17 godina

Kaj se tice procesora Core2duo E8500 svakako bolji ti ne treba, napajanje VX Corsair 550w, memorija Kingmax 2gb, graficka HD 4850 ili 4870, hard disk po zelji, maticna svako od Gigabyte EP45 ili jeftinija EP35, przilica po zelji tak je svejedno samo da je SATA i to je to!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2008 22:34 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma rađe nek uzme P45, da kasnije može ubost još jednu grafu ak joj ova oslabi...

I za PSU: razlika više nije 30kn ko prije neg je 110kn što i nije malo. A pošto joj 650W, svi se slažemo, ne treba, čemu to?

17 godina
neaktivan
Sused kaže...

Ma rađe nek uzme P45, da kasnije može ubost još jednu grafu ak joj ova oslabi...

I za PSU: razlika više nije 30kn ko prije neg je 110kn što i nije malo. A pošto joj 650W, svi se slažemo, ne treba, čemu to?

Nažalost, morat će ju mijenjat ako ova oslabi, jer se Ati više neda miješati sa starijim modelima...

Eh, onda nek VX-a uzme...
17 godina
neaktivan

Hmm... Pa HD4850 nije stari model... Neodlučan

Valjda će je biti još koju godinu na tržištu...

17 godina
neaktivan
Sused kaže...

Hmm... Pa HD4850 nije stari model... Neodlučan

Valjda će je biti još koju godinu na tržištu...

Nisi me skužio :)

Kad će nadograđivat grafu, sigurno neće kupovat HD4850, nego grafu koja će biti aktualna u vrijeme kad će kupovat. A miješanje HD6850 i HD4850 neće biti moguće, kao što je bilo moguće sa starijim modelima (3xxx,2xxx,1xxx)...
17 godina
neaktivan

Ma to sam shvatio. Nego sam mislio da jednostavno uzme još jednu HD4850. Al sad mi je palo na pamet da će jedna 6850(Smijeh) bit puno jača od 2 HD4850 u CF-u. Ali i cijena te 6850 će biti debelo iznad 4850(ako je još bude na tržištu)...

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Eto dakle da sad vidimo da li bi to bilo to;

1 x Gigabyte EP45-DS3R

1 x Intel Core 2 Quad Q6600

1 x Sapphire Radeon HD 4850

1 x Seagate 640GB, SATA300, 7200rpm, 32MB cache

2 x Kingmax 2GB, DDR2, 800MHz

1 x Fortron BlueStrom 500W

1 x Pioneer DVD+RW/-RW 216DBK dual layer

1 X Sharkoon Rebel9 Value-Edition midi tower, crno bez napajanja, 250mm ventilator

Dakle komp. bi trebao služiti za igranje i gledanje filmića te za net. Trenutno se nebi upuštala u clocanje jer to ne kužim i ne mislim ga tako skoro mjenjati, tj. trebao bi poslužiti neko vrijeme. Što se ovog napajanja tiče ono mi je od ovih navedenih bilo nekako naj fornije po izgledu. Cijena po svim mojim proračunima bi trebala za to sve biti oko 5000 - 5500kn.

Dakle ako ima tko kakvu primjedbu ili sugestiju razmotrit ću u svakom slučaju prije nek krenem u nabavu svega togaSramim se

17 godina
neaktivan
Renny kaže...

...

Drugo napajanje stavi... Znam da ti je "fora", ali je neisplativo. Za tu cijenu ima boljih... Ja bih uzeo Corsair VX450...
17 godina
neaktivan
Renny kaže...

1 x Gigabyte EP45-DS3R

1 X Sharkoon Rebel9 Value-Edition midi tower, crno bez napajanja, 250mm ventilator

Dakle komp. bi trebao služiti za igranje i gledanje filmića te za net. Trenutno se nebi upuštala u clocanje jer to ne kužim i ne mislim ga tako skoro mjenjati, tj. trebao bi poslužiti neko vrijeme. Što se ovog napajanja tiče ono mi je od ovih navedenih bilo nekako naj fornije po izgledu. Cijena po svim mojim proračunima bi trebala za to sve biti oko 5000 - 5500kn.

Dakle ako ima tko kakvu primjedbu ili sugestiju razmotrit ću u svakom slučaju prije nek krenem u nabavu svega togaSramim se

Nismo li već zaključili da ti ne treba EP45-DS3R. Raid polje sigurno nećeš koristiti. Dovoljno ti je EP45-DS3...
Napajanje ti je to neisplativo 100%... Uzmi Corsair VX450 bolje ćeš proč...
HDD- Taj seagate od 640GB ti je 578kn, a WD od 640GB ti je 508kn. Rađe si onda WD-a uzmi...
17 godina
protjeran
Renny kaže...

Halo..

glede grafičke je ispalo

napajanje

hard

Thanks

ep35 ds3
Intel Core 2 Quad Q6600
hd4870
Corsair neki 650w
2x kingmax 2gb
WD640
pržilica koja got
Sharkoonu rebel9 (ako očeš Sharkoon)
17 godina
neaktivan
Renny kaže...

1 x Gigabyte EP45-DS3R

Sve uredu. Dajem zeleno svjetlo Cool
"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Finaliziranje:-)

1 x Gigabyte EP45-DS3 S.775 ATX

1 x Western Digital 640GB, SATA300, 7200rpm

1 x Corsair VX Series, 550W

Imam samo još jednu nejasnoću, a ta je da mi je kolega bacio bubu u uho da bi mi bilo bolje da uzmem matičnu umjesto Gigabytove neku Asusovu približno iste cijene(1000kn), ali koliko sam ja vidjela tu mi nitko nije ponudio Asusa već svi predlažete Gigabyta, a on osim da bi mi komp. bio brži sa Asusovom nije imao nikakve argumente da to podkrijepi.

Eto to je to i sljedeći tjedan se piči u nabavu novog kompa.

17 godina

Ak kupujes Sapphire 4850 svakako kupi ovu doticnu sa fotke jer ima tih i efikasan hladnjak imas ju u linksu!!!

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam asusovu matičnu i prezadovoljan sam. A ono to ti je sve tu negdje Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Renny kaže...

...

Imam samo još jednu nejasnoću, a ta je da mi je kolega bacio bubu u uho da bi mi bilo bolje da uzmem matičnu umjesto Gigabytove neku Asusovu približno iste cijene(1000kn), ali koliko sam ja vidjela tu mi nitko nije ponudio Asusa već svi predlažete Gigabyta, a on osim da bi mi komp. bio brži sa Asusovom nije imao nikakve argumente da to podkrijepi.

Eto to je to i sljedeći tjedan se piči u nabavu novog kompa.

Hm. Asusova sa istim čipsetom je oko 1000kn a ova je 700. Komp ti ne bi brže radio, možda samo malo veći OC potencijal, ali ni ta Gigabyte nema mali, a i ti nećeš OC-at... Mislim da nema potrebe... Ova konfa sada je dobra, i nju si kupi svakako...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice