Više od 4 jezgre

poruka: 5
|
čitano: 1.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Više od 4 jezgre

Radim povremeno nekakvu amatersku obradu videa, i s najzahtjevnijim materijalom Q6600 (i overclockan na 3GHz) ima sve četiri jezgre zakucane na 100%.

Ima li išta cjenovno prihvatljivo - u rangu oko 2k kn - sa 6 ili 8 jezgara (ebay i rabljena roba su također ok)? Par jeftinijih Xeona na ~ 2 GHz? Koliko je od koristi hyperthreading, na starom Pentiumu 4 sjećam se da je ubrzavao stvari svega 5-10%, ali nova implementacija je navodno bolja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Više od 4 jezgre

Desktop procesori;

i7 980X = 6 Jezgri, 12 Threadova, cjena oko 8000KN, uvjerljivo najbrzi procesor na desktop trzistu

AMD:

Phenom II X6 1055T   = Po perfomansama u rangu i5 750, ali ui aplikacijama koje znaju iskoristiti 2 jezgre više nešto brzi, cjena oko 1500kn

Phenom II X6 1090T = 400Mhz brzi procesor od 1055T, te se smješta u rangu između i7 860 i i7 920.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
16 godina
neaktivan
Više od 4 jezgre

2000kn; najbolja solucija ti je onda Phenom II X6 1050T. 6 jezgri kuca na 2,8GHz, i može se solidno OC-ati.

A, ako gledaš na eBay-u, to je druga priča...onda pokušaj piknuti Phenom II X6 1090T(3,2GHz) ili neki i7.

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1347177
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 18:41 (Plahi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Više od 4 jezgre

Vidim da ste zaboravili na maticnu i eventualno RAM onda.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Više od 4 jezgre

Hvala svima na preporukama, nisam se sjetio Phenoma, odlična ideja... Imamo jednog novog 4-jezgrenog na poslu, probat ću još na njemu svoje eksperimente da budem siguran da je to to.

Trebam li na nešto posebno paziti glede RAM-a i matične? Ne treba mi puno RAMa, ali mora biti relativno brz, oko 1.5 GB/s samo za moje proračune + dekodiranje više video i audio streamova u stvarnom vremenu. Uglavnom, provjereno single channel DDR2 nije dovoljno dobar, a dual channel možda je - u oba slučaja mi CPU zapne na 4x 100%, pa nisam siguran gdje je usko grlo (ali vizualno, dual channel izgleda da radi ok i ne trza).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice