Uredska racunala sa serverom

poruka: 6
|
čitano: 1.664
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Molim za pomoc.

Potrebna su mi 3 racunala za ured s tim da je jedan server. nemam bas iskustva u tom podrucju pa ako mi mozete preporuciti dobru konfiguraciju za dobru cijenu.

Mogu li sva 3 racunala imati istu konfiguraciju ili serversko mora imati nesto posebno?

Unaprijed hvala svima! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Preporuceno je da serversko racunalo ima nesto kvalitetnije komponente, da ima nesto jacu konfiguraciju itd...

Konkretno, za sta bi ti ta racunala sluzila, a za sto bi ti server sluzio? Samo dokumenti? Server bi bio file server, exchange? Active directory? Daj malo vise info...

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Potrebno je samo da se druga 2 racunala povezu s ovim glavnim tako da svi imaju aktualni sadrzaj podataka (stanje robe na zalihi, pregled prodaje, itd). Znaci samo jedan program se koristi.

zadnji put sam si komponente slagao prije 3 godine tako da vise ne znam sta se isplati staviti u konfiguraciju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Uredska racunala sa serverom

Danas jeftino dobiješ quad-core konfiguraciju sa 6-8 GB RAMa (i brzim diskovima) koja će ti bez problema odrađivati sve što joj jedna manja tvrtka može baciti - neki program tipa tvoj, SQL server, Exchange i file sharing. Za takav server bi bilo dobro da ima diskove u nekom RAIDu (npr. WD Black su ok - Raptori i sl. na 10k okretaja su pretjerivanje, SSDovi su preskupi za storage).

Što se tiče ostalih računala, što misliš raditi na njima? HP ima dobru ponudu gotovih radnih stanica svih raspona konfiguracije, mislim da bi našao nešto. Neki minimum je dual core sa 4GB RAMa.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina

Kao radne stanice mozes uzeti neko gotovo brand racunalo kako je kolega napisao, npr: 

http://www.ekupi.hr/HP-Stolno-racunalo-Pro-3500-MT-B5J40EA-W2072a-monitor-264224.aspx

Sto se tice servera, ako su ti brand name tower serveri preskupi (tipa http://www.ekupi.hr/IBM-SERVER-x3200-7328K8G-1-172852.aspx)

onda si rijesi nekakav kvad sa 8gb rama, kvalitetnijim diskovima i napajanjem i to je to.

Racunaj jos pod obavezno ups-ove i nekakav storage za backup (dodatni diskovi u serveru, NAS ili nesto trece).

Rvat katolik!

1 0 hvala 0
18 godina
Re: Uredska racunala sa serverom
KopMyMan kaže...

Molim za pomoc.

Potrebna su mi 3 racunala za ured s tim da je jedan server. nemam bas iskustva u tom podrucju pa ako mi mozete preporuciti dobru konfiguraciju za dobru cijenu.

Mogu li sva 3 racunala imati istu konfiguraciju ili serversko mora imati nesto posebno?

Unaprijed hvala svima! {#}

S nekim iskusnijim malo redefiniraj potrebe, koje servise taj server treba imati i slično.

Tebi treba serverska rola (servis), ne server kao specifička komponenta (hardver). Moguće je da bi i dva obična piceka bez problema radila cijeli posao.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice