Upgrade laptopa

poruka: 11
|
čitano: 2.974
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Upgrade laptopa

Pozz dečki.. imam stari laptop koji su moji starci kupili prije nekih 5-6 godina, zadnje dvije godine lap nije upaljen, stojao je, kupio prašinu itd.. sve dok ga ja danas nisam uzeo, upalio, vidio xp na njemu, srušio ga, stavio w7.. instaliram everest da vidim malo kakve su komponente, onako čak nije toliko ni loš laptop, 1,5GB rama, 160 GB HDD.. ali zapelo mi je oko na procesoru.. intel celeron M540@1,86Ghz. Ako ćemo biti realni to je jaaaako slab procesor, pa sam došao na ideju, zašto ne bi pokušao zamjeniti procesor s nekim dual coreom od 2Ghz. I nađem si procesor ovaj za 160 kn. Pa ono, isplatilo bi se uložiti 160 kn za taj procesor, pa napravit lap ovaj da se može koristiti malo bolje. 

I da moje pitanje je, je li taj procesor kompaktibilan sa mojom matičnom pločom?

Matična je asus x51rl. Ja sam našao ovo na netu, gdje piše da podržaje dual core procesore.. sad da li podržaje ovaj procesor koji sam naveo, da li odgovara socket i to sve?

Hvala unaprijed na trudu i odgovoru. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Upgrade laptopa

Bilo koji core 2 duo bi ti značajno ubrzao komp. To je socket P i vjerojatno možeš ušekati bilo koji drugi da ima isti sličan tdp i isti FSB. Moguće da moze i bolje uz update biosa.
Najsigurnije ti je pogledati kakve su konfiguracije prodavane sa tom pločom.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Upgrade laptopa

Gdje bi mogao pogledati kakve su sve konfiguracije prodavane s tom pločom? 

17 godina
neaktivan

Ukucaš u google "asus x51rl Laptop"

14 godina
neaktivan
Upgrade laptopa

ahahha, pa ono, nije da nisam {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Upgrade laptopa

nadam se da ćeš naći kompatibilian procesor, ja sam prije 2 dana naručio za svoj lenovo e320 intel i5 2520m , provjeravao sam koji je najjači proc izlazio sa tim laptopom, na službenim forumima lenova, tako da i ti probaj isto... a kada dodje procesor vidjet cu hocu li imati učinak koji očekujem... barem 50% bolje performanse... 

pošto taj celeron procesor kojeg imaš je za PPGA478 socket našao sam ti ovu listu prema njemu pa pogledaj... ali, moraš misliti i na BIOS i na hlađenje itd td... dakle najbolje je da negdje nadjes tu seriju laptopa sa tom pločom i koji je najjači procesor bio u njemu...eto

http://www.leadinternational.eu/CPUList.aspx?chipset=Intel%5Breg%5D%5B%5D945GM&CPUFrequencyLimit=0

MuWu
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 16:56 (MujagaWudakhi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Upgrade laptopa

shebao se ebay seller pa mi poslao verziju ispod i5 2520m , dobio sam i5 2450m , mrvicu slabiji proc ali prakticki isti...  no stiglo je iz UK za 5 dana :D....

htio sam reci da radi sve super na mom lenovu, i eto, ako netko ima volju i zelju nadograditi svoj laptop, moze se i isplati se ako se potdrudite njuskati sto bi moglo raditi na vašoj ploči , biosu itd tid...

sa intel b960 sam imao cpu benchmark score oko 2100, sada imam oko 3900 sto je velika razlika a samo 500kn nadogradnje... sada samop preostaje vidjeti hoce sve sluziti kako treba :D

MuWu
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Upgrade laptopa

kako naci dali bios supporta procesor , imam trenutno i3 370m ( HP 630 ) i mislio sam stavit i5 480m , u nekim serijama hp 630 ima i5 ali 2nd generation. btw , kontaktirao sam hp na forumu tamo su odgovorili da ni oni neznaju

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
g3arv8 kaže...

kako naci dali bios supporta procesor , imam trenutno i3 370m ( HP 630 ) i mislio sam stavit i5 480m , u nekim serijama hp 630 ima i5 ali 2nd generation. btw , kontaktirao sam hp na forumu tamo su odgovorili da ni oni neznaju

Iznađi točnu oznaku MBO i onda stavi upit da li ta plaoča podržava točnu oznaku procesora koji želiš staviti..gugl naravno..

17 godina
g3arv8 kaže...

ja sam saznao na lenovo forumu sve podatke koji su mi bili potrebni, isto tako svi su rekli zadnja verzija biosa bi trebala raditi sa  mojim procesorom, ali isto tako, gledao sam svoju seriju laptop i koji je najjači procesor bio izručen s njima, ispostavlja se da je to upravo i5 2520, tako da sam njega narucio iako sam dobio i5 2450, no gotov identican procesor..

tebi bih preporucio da napravis isto, puno se informiraj, ali isto tako, nemoj zaboraviti chekirati socket na svome laptopu kojeg imas, te da on bude isti  kao i  TDP procesora kojeg imas trenutno... cpu z ti sve to kaze...  

ja sam dobio skoro duplo bolje performanse... mislim da se isplati ako nadjes dobar deal...

MuWu
13 godina
protjeran
Upgrade laptopa

Piriform Speccy je još detaljniji program za analizu ploče i sveg drugoga..očitava ali baš sve..

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice