Upgrade kompa

poruka: 7
|
čitano: 729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Upgrade kompa

Racunalo koje koristim je staro vec dobre 3-4 godine,i mislim da bi bio red da ga obnovim kad mi kapne neka pinka.

bavim se fotografijom,znaci photoshop,lightroom i slicno,a volim i gledat full hd video sa neta i igrat igre.

Hoce li moja maticna podrzavati ddr3 memoriju (sad je ddr2), i hocu li moci staviti neki noviji procesor sa 4 jezgre?

koja je razlika izmedju 4 jezgre athlon 2 i phenom 2?

hocu li morati mjenjati napajanje? sad je cheftec 550w...

dugo nisam bio u toj igri sa racunalima,pa sam out of date kak bi se reklo :D

lp

www.vodopija.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Upgrade kompa

Matična ti podržava jedino ddr2 , phenom 2 ima L3 cache  za razliku od athlona što mu daje otprilike 15 % bolje performanse na istoj frekvenciji , napajanje će ti biti dovoljno.

17 godina
Upgrade kompa

znaci osudjen sam na ddr2 i to je to? 

jel 800mhz najveca frekvencija za ddr2 ili ima i boljih?

www.vodopija.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nažalost tako je... najbrža ddr2 memorija ti je 1066 mhz , ali ti se ne isplati plačati više nego za 800 mhz jer nečeš osjetiti nikakvu razliku . Možda 1 % ili manje....

17 godina
Upgrade kompa

hvala puno,i sad jedno zadnje pitanje-jel se meni cini ili je ddr3 jeftinija nego ddr2?

www.vodopija.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da duplo je jeftinija zato jer je lakša za proizvodnju ili tako nešto..... 

15 godina
odjavljen
Upgrade kompa

Veliku ces razliku osjetit sa tog athlona X2 na neki X4 nove generacije, maticna ti podrzava sve AM3 procesore http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2694  (osim jednog 140W TDP phenoma), najjeftinije ces proc ako ostavis maticnu i ram i samo upiknes neki jeftini Athlon II X4 ili Phenom II X4, napajanje ne trebas mijenjat...

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 12:07 (dtrixxx).
Moj PC  
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice