Pozdrav svima.
Kao što naslov sam kaže, planiram sebi iza ljeta/za ljeto malo unaprijediti kompjuter i postaviti svježije i bolje komponente od trenutnih.
Problem mi je taj da bi želio od vas dobiti par savjeta koje komponente da uzmem, tj. koje uopće imam za mogućnost uzeti (ovisi koje mi matična ploča podržava).
Ja se baš ne razumijem u te stvari, tako da nemojte mi zamjeriti ako ne budem znao neke stvari jer ipak to je i razlog zbog kojeg se javljam ovdje.
Za početak, evo mojih komponenti:
Matična ploča: Gigabyte GA-MA790GP-DS4H PCI-E
Procesor: AMD Athlon 7750 Black Edition AM2+ Dual Core (2.7Mhz - kako piše da ima na web stranici, iako nisam ni siguran da je toliko imao kad sam ga uzimao)
Grafička kartica: ATI Radeon HD 4850 512mb
RAM: 4096mb DDR2
Hard Disc: Hitachi HDP725050GLA360 ATA - 500gb
Napajanje: Forton/FSP Everest 80PLUS 600 (600W)
Optički uređaj: PIONEER DVD-RW DVR-116D ATA
Zvučna kartica: / (s grafičkom karticom)
I sad, tu je podcrtano ono što bi volio unaprijediti, a uz to je i označeno "Napajanje" jer nisam siguran da li ću morati povećavati snagu napajanja ako budem unapređivao te označene komponente.
U planu bi mi bilo podignuti procesor za još nekoliko MHz i da bude četvero jezgreni, grafičku bi podignuo na 1gb kapaciteta, a RAM na 8gb.
S tim bi vjerojatno dosta ojačao kompjuter pa se zato i pitam da li bi moja matična ploča mogla to izdržati (iako po meni bi trebala) i napajanje (za koje se isto nadam da može, iako ni to nije sigurno).
Dućan koji bi iskoristio za kupovinu je Links jer u Splitu nema baš dućana za kupovinu tih stvari, a bez obzira što je malo skup, mislim da je najpouzdaniji, tako da ukoliko mi šaljete prijedloge, volio bi da uzmete iz ponude u Links dućanima...
Unaprijed vam hvala.