Dakle, pozdrav, zadnji puta sam slagao kofiguraciju pred valjda pet, sest godina i od tada se mnogo toga izmijenilo. naivno sam mislio da cu sam bit sposoban slozit komp, al bome - nisam.
Gomila problema se pojavila kako sam poceo kopat medju hrpom razlicitih procesora uvidjevsi da zapravo nemam pojma koja je razlika izmedju e8400 i e7300.
mislio sam cak uzezt neki quad, a onda sam shvatio da to djubre nicem ne sluzi obzirom da ga pola softvera ne zna ni iskoristi. da skratim.
treba mi komp za dvije igre. jedna je novi football manager, a druga novi PES. za manager mi treba gomila brzog rama i procesor, a za PES i solidna graficka.
do sada sam stigao do sljedeceg:
CPU intel e8400 ili e7300, ocito je prvi skuplji, zanima me da li je i vredniji obzirom na performanse
MBO to me jos muci. Htio bi da u potpunosti iskoristi CPU i da na nju mogu gurnut 4 gige najbrzeg rama
VGA o ovom pojma nemam, znam samo da me ne interesiraju crossfire i sli i da bi trebala imat 512 mb rama.
eto, molim upute i objasnjenja, hvala.

Premda se ipak slažem s tobom da mu je bolje ako može uzeti 4850, ako nije u stanju 3870 je tada pravi izbor