Šta nadogradit? zaključana tema

poruka: 6
|
čitano: 1.310
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Sto nadogradit?

Nisam bas neki znalac pa sam odlucio potraziti pomoc. Planirao sam nadogradit neke komponente tj. zamijnit ih. Nemogu se odluciti sta bi bilo bolje da zamjenim graficku i maticnu ili maticnu i procesor.

Graf.  ATI Radeon HD 4600 Series

Proc.  Procesor DualCore Intel Pentium E5300, 2633 MHz (13 x 203)

Mat.  Asus P5KPL-AM SE

Ako netko ima volje i znanja pa da mi preodlozi sta bih trebao zamijenit i sa kojom komponentom, a vecinom mi racunalo sluzi za igranje.

“Think of me like Yoda, but instead of being little and green I wear suits and I'm awesome. I'm your bro—I'm Broda!”

0 0 hvala 0
14 godina
Šta nadogradit?

Koliko novaca misliš potrošiti, tj. uložiti u upgrade?

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Šta nadogradit?

2-3 tisuce ne vise

“Think of me like Yoda, but instead of being little and green I wear suits and I'm awesome. I'm your bro—I'm Broda!”
13 godina
neaktivan
Re: Sto nadogradit?

Procesor je dobar pa ga ne bi trebalo mjenjati i preporučio bi ti samo da kupiš jaču grafičku karticu. Neku od 2000 kn.

Koliko imaš radne memorije? 4 GB DDR3 ili manje?

Druga opcija je zamjena procesora na neki sa 4 ili više jezgri. U tom slučaju prodaš svoju matičnu i procesor i kupiš na primjer intel i5 sa 4 jezgre (8 logical precessors) ili AMD sa 8 jezgri od na primjer 3.1 GHz ili jači.

Tad bi morao uzeti jaču grafičku i drugu matičnu. Na primjer grafičku koja je jača od 6870.

1.

- prodaš svoju grafičku i kupiš neku jaku od 2000 kn

- sačuvaš ploču, procesor i memoriju

2.

- prodaš ploču, procesor i grafičku

- kupiš grafičku od 1500 kn, matičnu od 500 kn i procesor od 1000 kn

Samo nisi još napisao koje napajanje imaš i jel dobovljno jako za jaču (zahtjevniju) grafičku karticu koju bi kupio.

14 godina
neaktivan
Re: Sto nadogradit?

Napajanje je od 230 a sto se tice memorije imam 4 gb ddr2.

Jel moze neki prijedolg za graf, mat i proc do 3000 kn sve skupa ako je moguce na http://www.adm.hr/.

14 godina
protjeran
Šta nadogradit?

Da kupis si grafu od nekih 2000 kuna i onda gledas kako radi na 50% jer ju taj dualac ne moze iskoristiti.

Savjet za 5.

Uzmi te 3k i prodaj taj dualac, imas temu za sklapanje konfiguracija vec ih ima pregrst tamo sklopljenih za 3-4k kuna pa pogledaj sto ti pase.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice