Slozite mi konfiguraciju

poruka: 26
|
čitano: 2.551
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Slozite mi konfiguraciju

Ako mozete pronaci negjde na netu da kupim konfu slicnu ovoj http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=0300102&id_artikl=030.010.087  ali da je jeftinija ako moze....znaci konfa slicni ili ista ovoj ali jeftinija :D hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Slozite mi konfiguraciju

Za koje bi ga stvari koristio?

15 godina
neaktivan

najvise za igranje.... znaci da moze bez problema  pokrenuti igre poput GTA IV i novije :D igre,igre i samo igre :D

16 godina
neaktivan
Slozite mi konfiguraciju

Ako je za igranje onda nemoj nikako uzet taj komp.

Za 4000kn se da puno puno bolja konfa složit

xf zoja26
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 21:46 (zOjA26).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jOkEr00 kaže...

najvise za igranje.... znaci da moze bez problema  pokrenuti igre poput GTA IV i novije :D igre,igre i samo igre :D

Monitor? bez? periferija? bez?

16 godina
neaktivan
Slozite mi konfiguraciju

Evo jedan iz ADM-a bez periferije

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Slozite mi konfiguraciju

evo i moja... savjeti i prijedlozi? naravno uvijek se može ušparati na grafičkoj ili procesoru za još 2gb rama... ali ako imaš još malo para dodaj 2gb rama :)

3 1 hvala 0
16 godina
protjeran
xDinichx kaže...

evo i moja... savjeti i prijedlozi? naravno uvijek se može ušparati na grafičkoj ili procesoru za još 2gb rama... ali ako imaš još malo para dodaj 2gb rama :)

Po meni super, samo bih ja stavio umjesto ovog modela hdd-a onaj 50 kn skuplji sa 32 mb cachea.

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
xDinichx kaže...

Po meni super, samo bih ja stavio umjesto ovog modela hdd-a onaj 50 kn skuplji sa 32 mb cachea.

neznam koja je grafička jeftinija, a opet u redu za njega... jer ako se na njoj malo uštedi ima i za rame i za HDD...

16 godina
protjeran
xDinichx kaže...
APazinjan kaže...
xDinichx kaže...

neznam koja je grafička jeftinija, a opet u redu za njega... jer ako se na njoj malo uštedi ima i za rame i za HDD...

Možda samo da ubaciš ovu MSI hawk verziju, mislim da se uz nju dobije i igra :)

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
16 godina
neaktivan
zOjA26 kaže...

Ako je za igranje onda nemoj nikako uzet taj komp.

Za 4000kn se da puno puno bolja konfa složit

sad sam tvoj post vidio i slažem se 100%

gotove konfe nikad ili rijetko su bolje od custom konfe :D

16 godina
neaktivan
Slozite mi konfiguraciju

Evo moje konfiguracije iz MagazinRS-a (imao sam odlicna iskustva s njima), i vec sam slagao prijatelju identicnu konfiguraciju, samo je grafička bila druga.. CPU se s ovom maticnom bez problema moze otkljucati u phenom X3 i clocknut na 3,5 GHz sa stock coolerom.. dok je za x4 potrebno malo bolje hladenje. Po mom misljenju best buy konfa.. (bolja od ove i3 konfe iz linksa u svakom pogledu)

CPU: AMD Phenom II X2, 550 BE - 668,31 kn

GPU: Sapphire ATI Radeon HD5770 - 1.137,17 kn

MBO: ASRock M3A770DE - 449,52 kn 

MEM: Corsair 4GB, DDR3, (2x2GB) 1333MHz - 732,81 kn

HDD: WD Caviar Green (WD6400AARS, 640GB,64MB cache SATA II) - 371,95 kn

Kućište:  Gigabyte GZ-KX1 - 224,28

Optički uređaj: Samsung SH-S223B - 170,25

PSU: Fortron nap.ATX-400 - 249,93

Ukupno: 4.004,22 kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 22:18 (frutolino_kc).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
frutolino_kc kaže...

Evo moje konfiguracije iz MagazinRS-a (imao sam odlicna iskustva s njima), i vec sam slagao prijatelju identicnu konfiguraciju, samo je grafička bila druga.. CPU se s ovom maticnom bez problema moze otkljucati u phenom X3 i clocknut na 3,5 GHz sa stock coolerom.. dok je za x4 potrebno malo bolje hladenje. Po mom misljenju best buy konfa.. (bolja od ove i3 konfe iz linksa u svakom pogledu)

CPU: AMD Phenom II X2, 550 BE - 668,31 kn

GPU: Sapphire ATI Radeon HD5770 - 1.137,17 kn

MBOASRock M3A770DE - 449,52 kn 

MEM: Corsair 4GB, DDR3, (2x2GB) 1333MHz - 732,81 kn

HDD: WD Caviar Green (WD6400AARS, 640GB,64MB cache SATA II) - 371,95 kn

Kućište:  Gigabyte GZ-KX1 - 224,28

Optički uređaj: Samsung SH-S223B - 170,25

PSU: Fortron nap.ATX-400 - 249,93

Ukupno: 4.004,22 kn

ak smijem pitati zasto WD CAVIAR GREEN on je dosta spor imao sam priliku vidjeti ga kako stoji kada su Windowsi na njemu i dosta je sporiji od Caviar Blue

AKO SAM POMOGAO KLIKNI HVALA
16 godina
neaktivan

imam i sam greena od 1TB i zadovoljan sam brzinom.. nisam znao da je caviar blue brži.. neka onda ubaci neki blue umjesto greena

15 godina
protjeran
jOkEr00 kaže...

Ako mozete pronaci negjde na netu da kupim konfu slicnu ovoj http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=0300102&id_artikl=030.010.087  ali da je jeftinija ako moze....znaci konfa slicni ili ista ovoj ali jeftinija :D hvala unaprijed

Ova konfiguracija iz Linksa je bazirana na H55 chipsetu i i3 530 procesoru tj. na integriranoj grafici. na njoj je nemoguce igrati bilo kakvu noviju igru. sve sto ti ova djecica tu sloze ce sigurno biti 5 puta bolje za gaming za iste novce. btw. Links je jedan od ajskupljih ducana a pogotovo njihove gotove konfiguracije su dno dna za ulozeni novac. Za 4000 kn se moze sklepati nesto na cemu se moze igrati.

15 godina
neaktivan
Slozite mi konfiguraciju

Pozdrav!

Evo uspio sam sastaviti nešto za nekih 2 minute.

EDIT na prijašnje konfiguracije:

HD5770 Vapor-X ima odlično hlađenje,ali Hawk je po meni bolji izbor,s tima da ima Twin Frozr II,te što je MSI-eva kartica

-Što znači da s MSI AfterBurnerom dižeš voltažu(1.35v) a preformanse do 20%,s tim da je grafa odlična

čak bolja od Sapphire HD5770 Vapor-X jer je nereferentni PCB(No VoltMod),Te 7 Phase mod(kod sapphire je 4)

Fortron je osrednje napajanje,za nekih 60kn dobiješ Corsaira koji ima maksimalan output od 48oW

Kućište obavezno mora biti brand-name jer s tim kućištima neznaš kako će ti stajati napajanje,ventilatori te HDD

zato sam stavio CoolerMaster Elite 334 jer za 50kn staviš drugi ventilator i imaš prozračno kućište.

RAM ti zasad stavi na 2Gb jer igrice baš ne utiliziraju 4Gb al se to da nadogradit,tj kupi isti modul i stavi ga u dual-channel

Naravno kasnije kad nabaviš novca za to jer za desktop pc ne treba više od 4Gb(Naravno za"prosječne"korisnike ne 3D amatere te poslovne ljude)

Caviar Green je štedljiv ali to ima svoju cjenu,sporiji je od caviar blue.Ja bih stavio Barracudu ali je F1 sasvim dobar(Samsung)

Matična je odlična za cjenu(imam osobno)dobar bundle,InstantFLash,IB,IES...

Škakljiva tema-procesor-Ja sam se odlučio za četverojezgrenog athlona jer je bolji od phenoma x2

GTA IV koristi 3 jezgre tako da ćeš biti siguran s Athlonom II iako igrice 95%ovise o grafičkoj kartici

Najvažnije da ti procesor ne obuzdava "bottleneck" grafičku jer slijedi pad preformansi

Može za te novce uzeti Phenom II 555 BE ostavio sam to kao izbor ali ipak Athlon II

Nadam se da sam pomogao.

P.S.Oprostite ako sam nekog uvrjedio s ispravkama-

Poštovanje

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 1:05 (pandza94).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Slozite mi konfiguraciju

mislim da je jako dobro imati 4Gb RAM-a, a i ostatak konfe je jako dobar, tako da bi ti ja preporučio ovo

Moj PC  
1 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slozite mi konfiguraciju

Kako nikome nije u cijenu stala GTX460 jedino meni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 8:16 (xxCROsainTxx).

1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

nije problem u gtx460 nego je bolje uzet jači procesor i još 2 gige rama umjesto toga

15 godina
neaktivan

ja bi radije onda uzeo PS3 strava su igrice (rekao si samo igre igre igre)

16 godina
neaktivan
Šemso poplava kaže...

ja bi radije onda uzeo PS3 strava su igrice (rekao si samo igre igre igre)

Nikako... jer strava igre imaš i za PC koje su jeftinije (ako ih nabavljaš s onih stranica) i rekao je složite mi konfiguraciju... ne dvoumim se između PC-a i PS3

15 godina
neaktivan
dejvis kaže...

mislim da je jako dobro imati 4Gb RAM-a, a i ostatak konfe je jako dobar, tako da bi ti ja preporučio ovo

Ništa ovo je preloše sastavljeno jer matična,kućište i napjanje su osnovni i na njima se ne štedi!

Ti si stavio šrot-ex napajanje upitne snage i izdržljivosti,nikakvu matičnu te još gore kućište.

Jednostavno 4gb ti ne treba!Ja imam 2Gb i sasvim dovoljno za sve igre koje igram(AAC,CODMW2)

Ova ne dolazi u obzir :)

16 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Ništa ovo je preloše sastavljeno jer matična,kućište i napjanje su osnovni i na njima se ne štedi!

Ti si stavio šrot-ex napajanje upitne snage i izdržljivosti,nikakvu matičnu te još gore kućište.

Jednostavno 4gb ti ne treba!Ja imam 2Gb i sasvim dovoljno za sve igre koje igram(AAC,CODMW2)

što se RAM-a tiče osjetna je razlika sa 4Gb, kućište nije toliko bitno (nije neka high-end konfiguracija pa da je potrebno prozračno kućište),

a što se matične i napajanja tiče to je istina ali za ovo je to sasvim dovoljno i ja imam šrot napajanje s gotovo istim kompom pa je sve uredu

jedino matičnu neka stavi drugu ako može dat još 100 kn

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 21:33 (dejvis).
15 godina
neaktivan
dejvis kaže...
pandza94 kaže...

što se RAM-a tiče osjetna je razlika sa 4Gb, kućište nije toliko bitno (nije neka high-end konfiguracija pa da je potrebno prozračno kućište),

a što se matične i napajanja tiče to je istina ali za ovo je to sasvim dovoljno i ja imam šrot napajanje s gotovo istim kompom pa je sve uredu

jedino matičnu neka stavi drugu ako može dat još 100 kn

Mozda za 1-2 fps nemoze vise ;)

Svaka konfa teba prozracno kuciste jer svako brand name ima min 2 venta

Sad to pre*seravanje da ti nee treba kuciste i dobro napajanje pricaj i to nekom drugom!

Po tvome uzmes EVC kuciste i Chicony napajanje,em je taj EVC manji te nije prozracan ko neki brand name

a na napajanju se nikad ne stedi jer nemozes stavljati neko livo napajanje koje ima 60+ certifikat(lol)

Em sto ti nece dati dovoljno snage,em je upirno oce li pc otic u mp3(naopako)

Zato podupirem brand-name napajanje i kuciste jer ce ti treba kad sljedeci put budes uzimao pc ;)

16 godina
neaktivan

ok ok ok neka uzme manje Ram-a, slabiji procesor,manji HDD i umjesto toga "kvalitetno" kućište i napajanje

btw. coolermaster kojeg si ti stavio ima jedan vent od iza koji se može stavit na svako kućište

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 18:12 (dejvis).
16 godina
neaktivan
dejvis kaže...

ok ok ok neka uzme manje Ram-a, slabiji procesor,manji HDD i umjesto toga "kvalitetno" kućište i napajanje

btw. coolermaster kojeg si ti stavio ima jedan vent od iza koji se može stavit na svako kućište

2gb rama će mu biti sasvim dosta... ne mora uzeti super ultra skupo kućište, ali neće neko plastično kućište... napajanje MORA valjati... slažem se s navedenim... da napajanje mora biti dosta jako i kvalitetno...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice