Slaganje pc konfiguracije do 4500kn zaključana tema

poruka: 37
|
čitano: 8.416
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Slaganje pc konfiguracije do 4500kn

Dakle ovako planiram si slagani neki komp do navedene vrijednosti... e pa sad sam ja napravio bio neki popis ali nemogu nac dobru matičnu još

trebao bi sto vise savjeta... zelim neki gamerski komp imat i to... mozete i vi nadodati neke dijelove koji su bolji od mojih navedenih i za istu cijenu i to

i dali kad kupim sve komponente dali jos moram zasebno kupovati one sve žice za spajanje komponenti??

ugl pomoc sto bolja i ako mozete vi isto sloziti neki svoj popis komponenti... al da bude brutala komp do 4500kn

MOJ POPIS:

PROCESOR - 729.00kn -   http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1011570
HARD DISK DRIVE - 413.00kn - http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010755
KUČIŠTE - 785.00kn - http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7770013
NAPAJANJE - 535.00kn - http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=21290
GRAFIČKA KARTICA - 919.00kn - http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010716
RAM MEMORIJA - 199.00kn - http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1120080
                        - 99.00kn - http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010638
DVD ČITAČ - 179.00kn - http://www.autronic.hr/cms/Detaljno.aspx?sifraProizvod=3346&sifraKategorija=303

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Brutala za 4650kn, ali bez dvd čitača, stavi stari ako mozes. I mislim da nemozes proc bolje od ovog za te pare. Sve komponente su iz adm-a (www.adm.hr).

Play hard, go pro!

2 0 hvala 0
17 godina

Evo iz ADM-a, kućište si sam izabereš

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Slaganje pc konfiguracije do 4500kn
Ad4pt3r kaže...

Evo iz ADM-a, kućište si sam izabereš

Athlon 2 sa 2 mb keša i 5770 koja je lošija od hd4890 (odnosno u rangu sa 4870, cak i slabija) i nece moc drzat nijednu dx11 igru... Jednino sta je dobro je hard disk, ima vec kapacitet od onog kojeg sam ja stavio, za slicne pare, ali ja bi svejedno uzeo seagate.

.

Play hard, go pro!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 9:43 (Fowix).
17 godina
neaktivan
Fowix kaže...

Brutala za 4650kn, ali bez dvd čitača, stavi stari ako mozes. I mislim da nemozes proc bolje od ovog za te pare. Sve komponente su iz adm-a (www.adm.hr).

pa sad svidaju mi se procesor, grafulja i rami to je ok

vidim maticna isto ije losa... podrzava crossfire...

eh sad dvd citac je najmanji problem... amm kuciste mi je bzvz... ono kaj sam ja stavio mi je ok ili cak ovo  http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_316&products_id=7621

eh sad da nije napajanje mozda preslabo???

16 godina
neaktivan
Fowix kaže...

Zasto mu ides na dd3 bespotrebno dosta skuplje nikakvu dobit nece dobiti.

I zamjeni proc za slabiju verziju ne treba ti x4 

I sad recimo imas 1000 kn ostatka kad uzmes s njegovim djelovima sto ti ej izabro

pa mozes tih 1000 doat na grafu,mozes doslovno da brias koju ocesCool

CHE
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 11:55 (carcharodon).
16 godina
neaktivan
Scrappy kaže...
Fowix kaže...

eh sad dvd citac je najmanji problem... amm kuciste mi je bzvz... ono kaj sam ja stavio mi je ok ili cak ovo  http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_316&products_id=7621

Zaboravi to kuciste ako oces one komponente... Ovo kuciste je jako kvalitetno a jeftino. Dobro si me sjeto, napajanje je preslabo, uzmi corasir vx 450w!

EDIT: Cini mi se da ta maticna ne podrzava ddr3, uzmi onda ddr2. Uzmi ovaj ili neki jeftiniji ram ako se nema para.

Play hard, go pro!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 10:34 (Fowix).
16 godina
neaktivan
carcharodon kaže...
Fowix kaže...

SRY za dva posta za redom!

ddr2 je skuplje od ddr3, pogledaj sam!

EDIT: Uzmi ddr2, maticna koju sam izabrao ne podrzava ddr3!

Play hard, go pro!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 10:32 (Fowix).
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...
carcharodon kaže...
Fowix kaže...

U kojem filmu!!!

CHE
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 10:37 (carcharodon).
16 godina
neaktivan
carcharodon kaže...
Fowix kaže...

U kojem filmu!!!

U vecini, i to velikoj vecini.

Play hard, go pro!
16 godina
neaktivan

ddr2

ddr3

koji ajde navedi mi:D

CHE

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mozda ti mislis na ddr obicni ako ej tako onda se slazem al ovo nema smisla sto si reko

Cool

CHE

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
carcharodon kaže...

ddr2

ddr3

Jesi li ti gl*p ili mi se samo tako cini (nemoj shvatit kao neku uvredu)? Pa ali nevidis da si to usporedija jednog gigabajta ddr2 sa 2 gigabajta ddr3,pa normalno da je duplo vise duplo skuplje!!!!!!! Usporedi 4gb ddr2 i 4gb ddr3 pa ces vidit!!!!!

Vidi se da nemas pojma o kompovima...na tvoju zalost (sry, samo sam realan)

Play hard, go pro!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 11:11 (Fowix).
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...
carcharodon kaže...

ddr2

ddr3

Jesi li ti gl*p ili mi se samo tako cini (nemoj shvatit kao neku uvredu)? Pa ali nevidis da si to usporedija jednog gigabajta ddr2 sa 2 gigabajta ddr3,pa normalno da je duplo vise duplo skuplje!!!!!!! Usporedi 4gb ddr2 i 4gb ddr3 pa ces vidit!!!!!

Cekaj ti si mene sad popljuvo na osnovu toga 4 gb ddr2 kosta 800kn a 6 gb ddr3 2500,decko kakve drogetine ti to uzimas,,stavio sam ti link da se usporedi.

CHE
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 11:47 (carcharodon).
16 godina
neaktivan
carcharodon kaže...
Fowix kaže...
carcharodon kaže...

ddr2

ddr3

Cekaj ti si mene sad popljuvo na osnovu toga 4 gb ddr2 kosta 800kn a 6 gb ddr3 2500,decko kakve drogetine ti to uzimas,,stavio sam ti link da se usporedi,i jedini moron ovdje si ti

A moram i ovo reci ti usporedujes kingmax s crosair,i onda ides meni reci da neznam isuse idi se pokrij preko glave jel ovo ej bruka za cijeli informaticki svjet

CHE
17 godina
neaktivan
Fowix kaže...

5770 koja je lošija i nece moc drzat nijednu dx11 igru

Jesi siguran?? DX11 bez tesalacije daje bolje preformanse od DX10

17 godina
neaktivan

dajte decki nemojte se raspravljat tu... samo mi recite koji 4gb rama je bolje i koje ide na onu maticnu

i zkj nevalja ono kuciste kaj sam ja predlozio zadnje??

i da ovaj phentom zadnji je isto super...

neznam mogli bi pocet slagat popis lagano al dajte se vi dogovorite kaj valja a kaj ne...

i na kraju mi recite od svih navedenih do sada koji su bolji rami, koja grafulja, koji procesor, koja maticna, koje kuciste i napajanje????

i koliko ce sveukupno doci???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
carcharodon kaže...

Cekaj ti si mene sad popljuvo na osnovu toga 4 gb ddr2 kosta 800kn a 6 gb ddr3 2500,decko kakve drogetine ti to uzimas,,stavio sam ti link da se usporedi.

WTF? 4 gb ddr2 dođe 750kn, a 4gb ddr3 730kn gl*pane! Jeli me ti to zahebavas ili...!?!? 6gb najbolje posTojece ddr3 memorije ne dođe iznad 2500kn, a isto tako i ddr2 memorije! USPOREĐUJ JEDNAKE KOLIČINE MEMORIJE ISTE KVALITETE,A NE S*RI DA JE 6GB DDR3 SKUPLJE OD 1GB DDR2, PA NORMALNO DA JE SKUPLJE KAD IMA 6 PUTA VIŠE MEMORIJE! CJENE SU JEDNAKE, I NIJE ISPLATIVIJE UZET DDR2, JEDINO SU MATICNE ZA DDR3 SKUPLJE, NISTA VISE!!!

I ne zovi me decko, jer san siguran da san stariji od tebe, ako ne stariji onda veci, jaci i tezi.

Play hard, go pro!
16 godina
neaktivan
Scrappy kaže...

dajte decki nemojte se raspravljat tu... samo mi recite koji 4gb rama je bolje i koje ide na onu maticnu

neznam mogli bi pocet slagat popis lagano al dajte se vi dogovorite kaj valja a kaj ne...

i na kraju mi recite od svih navedenih do sada koji su bolji rami, koja grafulja, koji procesor, koja maticna, koje kuciste i napajanje????

Reci max kolicinu novca koju smijes potrosit, znaci ni lipu vise od toga i slozit cu ti.

Ono tvoje kuciste je pre skupo, osin ako ne zelis imat skupo kuciste a sranje komponente.

Play hard, go pro!
17 godina
neaktivan
Fowix kaže...

Umjesto da mu predložiš zamjenu za neku AM3 matičnu,ti predlažeš DDR2??!!

16 godina
neaktivan

Cek jesi ti mutav ili ne vidis    link

CHE

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fowix kaže...
Scrappy kaže...

Reci max kolicinu novca koju smijes potrosit, znaci ni lipu vise od toga i slozit cu ti.

Ono tvoje kuciste je pre skupo, osin ako ne zelis imat skupo kuciste a sranje komponente.

dakle zelim komp do maximalno 4500kn... moze jos kojih 100 - 200kn varirat iznad

ali dakle mora bit onda fkt neka brutala

a kaj se tice kcista zelim neko da nije preobicno... zelim da mi ima neki sexy izgled...nesto slicno ko ovo u prvom postu ili ovo zadnje koje sam naveo

17 godina
neaktivan
carcharodon kaže...

sry za drugi post... ali dajte decki nemojte se prepirat

neka svako od vas slozi svoj popis kako sam naveo sad z zadnjem postu pa cemo se oko tog rade dogovarat sta je bolje uzeti...

16 godina
neaktivan
Scrappy kaže...
carcharodon kaže...

neka svako od vas slozi svoj popis kako sam naveo sad z zadnjem postu pa cemo se oko tog rade dogovarat sta je bolje uzeti...

Ma nije mi ni na kraj pameti se svadati,vec frajer vrijeda a nije u pravu.

CHE
17 godina
neaktivan
carcharodon kaže...
Scrappy kaže...
carcharodon kaže...

dobro al nemojte ovdje onda... gle on ce napravit svoj popis... ti ako oces napravi svoj

i o tome cemo razgovarati a ne ovako :)

16 godina
neaktivan
Scrappy kaže...
carcharodon kaže...
Scrappy kaže...
carcharodon kaže...

dobro al nemojte ovdje onda... gle on ce napravit svoj popis... ti ako oces napravi svoj

i o tome cemo razgovarati a ne ovako :)

Ma s popisom se slazem onaj sto je stavio,samo neznam sta ce ti taj proc mozes uzeti jeftiniju verziju phenoma,i imati ces dodatno novaca za poboljsanje drugih djelova to je sveCool

CHE
16 godina
neaktivan
carcharodon kaže...

To je neka high end memorija sa extra niskim latencijama (a ti naravni nemas pojma sta je to), mozes nac i ddr2 memoriju za slicnu cijenu! Ako govorimo o obicnoj memoriji (ne high end) onda je ddr3 iste/malo nize/malo vise cijene od ddr2. Ako oces napravit cu ti tablicu usporedbi memorija i cijena.Evo ti primejr koji mozes sam provjerit. 4gb ddr3 dođe u prosjeku 750kn, 4gb ddr2 dođe u prosjeku 750kn. Provjeri u vise ducana, uostalom zovi pa pitaj ako oces, ili otvori temu "cijene ddr2 i ddr3 memorija"

BTW: Evo ti savjet, nemoj se bavit kompjuterima, pls.

Play hard, go pro!
16 godina
neaktivan

Dobro,prvo si reko da je ddr2 skuplji od ddr3, pa si onda reko kako nema skuplji 6g ddr3 od 2500,pa sad kazes da su tu negdje,odluci se,moram priznati do ove teme nisma ni zano da su pale cijene ddr3 al i dalje su nesto skuplje od ddr2,i na kraju neznam sta se primas takve stvari srcu toliko,ako se ti nerviras zbog cijena memorije sta bi reko da ti neko zenu drnda dok si na poslu  (sala malaCool)

CHE

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ok, dosta svađe, razumili smo se, i sve je ok.

@autor teme: Evo slozio sam nesto za 4500kn, zaboravi bolji quad proc ako oces skuplje kuciste (uzmi ovo kuciste sto sam naveo, pls, bolje je nego uzet slabiji proc), i bilo bi dobro kad bi mogao skupit jos 500kn do bozica, i taman bi pale cijene i dobio bi zvjer od kompa. Ako neces cekat uzmi ovo, mislim da nemoze bolje za te pare (mozes zapravo uzet jacu grafu ali x3 proc)

Uzmi ovu drugu mogucnost ako sad kupujes, imat ces puno jacu grafu.

1. mogucnost 1. mogucnost
2. mogucnost 2. mogucnost
Play hard, go pro!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 13:01 (Fowix).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Scrappy kaže...
Fowix kaže...

ploča ne podržava crossfire a napajanje je ok

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 16:14 (anX).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice