Slaganje Intel&Ati konfiguracije za max 5400 knj

poruka: 22
|
čitano: 2.714
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dobro jutro,

Molio bih da mi predložite gaming konfiguraciju koja se drži sljedećih pravila:

CPU obavezno Intel

GPU obavezno Ati

Da se sve ljepo vrti na 1,680 x 1,050

I naravno da sam miran sljedećih 4-5 godina (nisam li skroman)

Raspoloživ novac: 5400

Potrebni djelovi:

CPU: 

MTB: 

GPU: 

RAM: 

HDD: 

PSU: 

TWR: 

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 11:45 (Razno).

0 0 hvala 0
16 godina

Za te novce nikako ne ić na intel. Da si miran 4-5 godina? Brate, za 4-5 godina tko zna što će bit i kako će bit. Ali miran, ne vjerujem da češ bit. A pogotovo ne bi bio, da za te novce ideš uzet intela.

Uzmeš Asrock M3A770DE, AM3 ploču, Phenom II x4 procesor, 4 gige rama (ili 2gb, pa kasnije nadogradit još jednim keksom), HD5850 (za tu rezu bi bilo ok ić i na HD5770) da ipak potraje nešto duže, VX450 od corsaira, 500gb disk i neko kučište i deri dok možeš.

Ali svakako zaboravi na intel i zaboravi na mirnoću u razdoblju 4-5 godina. Hardver je čudna biljka. Nikako ne možeš ciljat na toliki vremenski period.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 11:49 (zabranjeniples).
Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo nesto ovako, jedino prelazi limit za 54kn, pa mozes izabrati neku jeftiniju MBO, sve je slagano u ADM-u

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Slaganje Intel&Ati konfiguracije za max 5400 k
zabranjeniples kaže...

Za te novce nikako ne ić na intel. Da si miran 4-5 godina? Brate, za 4-5 godina tko zna što će bit i kako će bit. Ali miran, ne vjerujem da češ bit. A pogotovo ne bi bio, da za te novce ideš uzet intela.

Uzmeš Asrock M3A770DE, AM3 ploču, Phenom II x4 procesor, 4 gige rama (ili 2gb, pa kasnije nadogradit još jednim keksom), HD5850 (za tu rezu bi bilo ok ić i na HD5770) da ipak potraje nešto duže, VX450 od corsaira, 500gb disk i neko kučište i deri dok možeš.

Ali svakako zaboravi na intel i zaboravi na mirnoću u razdoblju 4-5 godina. Hardver je čudna biljka. Nikako ne možeš ciljat na toliki vremenski period.

kolko dugo ti imaš svoj procesor, i jesi li trenutno zadovoljan njime?

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
mtopol kaže...

kolko dugo ti imaš svoj procesor, i jesi li trenutno zadovoljan njime?

E6300?? Imam ga nekih 7mjeseci i itekako sam zadovoljan njime. Ali gledat na period od 4-5 godina je čista glupost. Može on trajat i više, ali ovisno o tome za kakve radnje. Ako si na to ciljao??

16 godina
DenisZG kaže...

Evo nesto ovako, jedino prelazi limit za 54kn, pa mozes izabrati neku jeftiniju MBO, sve je slagano u ADM-u

Odlično!! Upao je i5 u buđet. Uzmi ovo i uživajNamigiva. Nisam računao da će intel (4 jezgre) uspijet uć u buđet od 5500kn, Moja greškaNeodlučan. Mada bi sa amd-om uspio ubacit HD5850.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 13:07 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan

5770 sa 512MB?I dont think so...

Evo meni puno bolji izbor:

http://hr.test-iq.com/#280288 R32 FanPage
16 godina
neaktivan
.: R32LowRider kaže...

Evo meni puno bolji izbor:

Čovjek je tražio Intel. Obje imaju 128 bitnu sabirnicu tako da mu tih 512 više neće tako puno značiti, jedino što je ova tvornički 25MHz brža.

Iako ovo tvoje je nešto bolji izbor, razlika je stvarno malena po pitanju perfromansi, a kažem, čovjek inzistira na Intel-u.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 22:37 (Minoza).
16 godina

Kao što Minoza kaže, čovjek je tražio intel i dobio je finu preporuku za navedeno. Ja sam se malo preračunao (još ne probuđen) pa nisam računao da će i5 upast u cijenu. Uglavnom, sklopljeno je ono što je traženo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
.: R32LowRider kaže...

Onda moze i ovako

16 godina
neaktivan
ako želiš da ti komp duže potreje onda obavezno ovo uzmeš:

1 x Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C
1 x Procesor AMD Phenom II X4 925, socket AM3, BOX , 8Mb cache, 95W
2 x DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9
1 x Sapphire HD 5850, 1GB GDDR5 256bit, Dual DVI + HDMI, PCI Ex
1 x HDD WD 500GB, 5000AAKS, SATA II, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms
1 x Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent.
1 x CoolerMaster Elite 332, black - silver, (W)191 x (H)421 x (L)484
5.414,01Kn

u intel konfu se ne može ugurati 5850, a 5770 sigurno ti neće trajati duže od 2g. Prema tome uzmi AMD proc i 5850 pa si miran duže vrijeme. u igrama razliku između AMDa i Intela nećeš ni osjetiti...
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

u intel konfu se ne može ugurati 5850, a 5770 sigurno ti neće trajati duže od 2g. Prema tome uzmi AMD proc i 5850 pa si miran duže vrijeme. u igrama razliku između AMDa i Intela nećeš ni osjetiti...

U potpunosti se slažem. Razlika između 5770 i 5850 je poprilična (u korist 5850), dok u igrama (u ovom slučaju) nećeš osjetiti nikakvu razliku između AMD/Intel platforme zato što igre preferiraju takt i cache, a ne arhitekturu proca.

Na tvom mjestu bez daljnjeg razmišljanja uzeo bih Gamer-ovu konfu ali eto, ako baš toliko želiš Intel (svjestan da će ti igre lošije raditi zbog slabije grafe) onda go for it Smijeh Sa dugoročnog gledišta također u ovom slučaju AMD je bolja opcija.

Gamer u tvojoj konfi me jedino napajanje malo bocka u oči. Nisam siguran da će mu to biti dovoljno za 5850.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 14:06 (Minoza).
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Gamer u tvojoj konfi me jedino napajanje malo bocka u oči. Nisam siguran da će mu to biti dovoljno za 5850.

dovljno je, siguran sam. ako cx400 radi bez problema sa 4890 koja troši više od 5850, onda nema dileme. uostalom, pogledaj moj PC Namigiva

16 godina
neaktivan

ADM:

Intel (Kasnije jos ubodes jos 2GB rama) Intel (Kasnije jos ubodes jos 2GB rama)
AMD (Kasnije uzmes jos 2GB rama) AMD (Kasnije uzmes jos 2GB rama)
http://www.speedtest.net/result/785760360.png
16 godina

Osobno, radije bi išao na amd, kako sam i rekao. Razlog je HD5850. Njemu je bitno da što duže traje. Naravno, pričat o 4-5 godina je suludo, ali će sigurno trajat duže nego HD5770. Međutim, čovjek je naveo pod uvjet, da procesor mora bit intel. Ja sam se malo preračunao i rekao da ne ide na intel. Razlog, zbog brzopletosti sam izostavio i5. Međutim, i5 se fino uklapa u tu soluciju do 5500kn. Jbg, ostaje HD5770.

No, da ne piskaram previše, i dalje kažem, radije bi se odlučio na amd soluciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

evo amd solucija....intel je neisplativ

EDIT: kasnije samo dodaš još 2 gb rama

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 11:11 (kanta).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kanta kaže...

evo amd solucija....intel je neisplativ

EDIT: kasnije samo dodaš još 2 gb rama

Ne znam baš, više mi se sviđa Gamer-ova verzija, stavio si Hitachi umjesto WD-a i samo 2GB RAM-a, a kod Gamer-a je u startu 4GB.

16 godina
neaktivan

evo moj prijedlog...ostala 2 GB RAM-a uzmi kasnije i miran si...ovako ne žrtvuješ bitne komponente radi manje bitnih, tj. onih koje je lakše kasnije dodat... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

zato što je u mojoj kofi jaći procesor pa sam moro štedit na ostalim dijelovima......

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Čovjek je tražio Intel. Obje imaju 128 bitnu sabirnicu tako da mu tih 512 više neće tako puno značiti, jedino što je ova tvornički 25Hz brža.

pomnoži to s milijunom i dobit ćeš pravu vrijednost Smijeh

16 godina
neaktivan
kanta kaže...

zato što je u mojoj kofi jaći procesor pa sam moro štedit na ostalim dijelovima......

Po meni ne isplati se stavljati malo brži Phenom (nauštrb HD-a i RAM-a) jer se oba solidno klokaju, 925 nije ništa lošiji buy u ovom slučaju, sve sa 4 jezgre i iznad 3.0 je i više nego dovoljno za igre, a ovaj sigurno ide do 3.2

pod009 kaže...
Minoza kaže...

Čovjek je tražio Intel. Obje imaju 128 bitnu sabirnicu tako da mu tih 512 više neće tako puno značiti, jedino što je ova tvornički 25Hz brža.

pomnoži to s milijunom i dobit ćeš pravu vrijednost Smijeh

Ma typo...

16 godina
protjeran
Minoza kaže...
kanta kaže...

Po meni ne isplati se stavljati malo brži Phenom (nauštrb HD-a i RAM-a) jer se oba solidno klokaju, 925 nije ništa lošiji buy u ovom slučaju, sve sa 4 jezgre i iznad 3.0 je i više nego dovoljno za igre, a ovaj sigurno ide do 3.2

ma imaš pravo..malo sam se zezno...nek uzme ovu atigamerovu konfu i neće pogriješit...išao sam bzvz na jaći proc a i ovaj je sasvim dovoljan

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice