Savjeti i pomoć oko slaganja konfe!?

poruka: 7
|
čitano: 1.150
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Savjeti oko slaganja komponenti?!

Dakle narucio sam:

Saphire HD4870 512MB DDR5

Asus P5Q Pro

Intel Core Duo E8500

Corsair Dominator 1066mhz

HDD WD 640GB

Napajanje CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX2

Kućište je: SHARKOON Rebel9 Value-Edition, midi tower, crno, bez napajanja, 250mm ventilator

Neke komponente imam ali nisam otvorio jer racunam do srijede dobit sve, sad me zanima:

1. Ako ne mislim clockat da li trebam neko posebno hladjenje osim ovog BOX iz original pakiranja procesora? A ako mislim malkice ga clocknut (tek da se naucim malo) da li bi ipak trebao mijenja? (odma preporučite ako je odgovor pozitivan!)

2. Memorija je na 1066 MHZ da li to znaci kad je ja uštekam i upalim sastavljeni PC da ne moram ništa radit po biosu da bi radila najbolje što moze? Da li se i ona mora hladit???

3. Je li ovo kućište ima svoj ventilator sa strane ili ja moram sve kupit posebno??? Vidim da mu trebam kupit 2 x 80mm fans or 1 x 120 mm fan at the back side (optional) e sad me zanima sljedeće ako je moguće, naime spavam u istoj sobi gdje mi je ovaj PC, a s obzirom da volim kič i ove boje i sve što ide danas u moderne PC-e da li je moguće da nabacim malo ventilatora sa ovim LED diodama a onda preko noci da ugasim to svijetlo a da PC radi i skida nesmetano meni sa tom šarolikom svjetlošću? Ili moram da kupim bez svijeca i da bude sve mrak :(

4. Je li dobro da kupim one trakice pa da malo kabele poslozim i stisnem da se stvori kakav takav red ili je to samo za ljude koji clockaju i grije im se puno konfa...

Ako se sjetim pitat cu jos, bolje da se pripremim nego da napravim katastrofu...uglavnom nedavno sam spajao pc sestri, ali nije bila ovako debela grafulja ovako masivna i ovo napajenje tako snazno...teškom mukom sam zaradio ovih 6500kn

Carpe Diem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Savjeti oko slaganja komponenti?!
supertovar kaže...

1. Ako ne mislim clockat da li trebam neko posebno hladjenje osim ovog BOX iz original pakiranja procesora? A ako mislim malkice ga clocknut (tek da se naucim malo) da li bi ipak trebao mijenja? (odma preporučite ako je odgovor pozitivan!)

2. Memorija je na 1066 MHZ da li to znaci kad je ja uštekam i upalim sastavljeni PC da ne moram ništa radit po biosu da bi radila najbolje što moze? Da li se i ona mora hladit???

3. Je li ovo kućište ima svoj ventilator sa strane ili ja moram sve kupit posebno??? Vidim da mu trebam kupit 2 x 80mm fans or 1 x 120 mm fan at the back side (optional) e sad me zanima sljedeće ako je moguće, naime spavam u istoj sobi gdje mi je ovaj PC, a s obzirom da volim kič i ove boje i sve što ide danas u moderne PC-e da li je moguće da nabacim malo ventilatora sa ovim LED diodama a onda preko noci da ugasim to svijetlo a da PC radi i skida nesmetano meni sa tom šarolikom svjetlošću? Ili moram da kupim bez svijeca i da bude sve mrak :(

4. Je li dobro da kupim one trakice pa da malo kabele poslozim i stisnem da se stvori kakav takav red ili je to samo za ljude koji clockaju i grije im se puno konfa...

Ako se sjetim pitat cu jos, bolje da se pripremim nego da napravim katastrofu...uglavnom nedavno sam spajao pc sestri, ali nije bila ovako debela grafulja ovako masivna i ovo napajenje tako snazno...teškom mukom sam zaradio ovih 6500kn

1. Ne. Ne bi se trebao jako grijat, a i za lagani clock je dovoljan.
2. Prvi dio - vjerojatno ne, drugi dio - ne.
3. ...
4. Dobro je, lakše ćeš čistit i manje će ti se zagrijavat.

BTW. Ako ne clockaš, stvarno ti ne treba ta memorija.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan

Konfa dobra, ja si mislim nešto slično uzet...

1. Ako misliš clockat bolje si uzmi neki hladnjak. Dost je skupa cijela konfa tak da ti hladnjak od 250kn nije neki iznos, a ako i kreneš s malim clockanjem siguran sam da ćeš htjet što više i više, a za to box nije povoljno. Preporučujem SCYTHE Katana 2. 225kn. Prilično tih.

2. Moraš u biosu namjestit. Vidio sam na kingmaxovoj stranici imaš njihove original upute u pdfu kako oc-at da memorija radi na 1066 Mhz.

3. Pa kućište izgleda ima 250 mm ventilator. Kupi si još jedan od 120mm slobodno s LEDicama u kojoj god boji ti srce poželji. Imaš prozor na kućištu?

4. Dobro je, prozračnije ti je, tiše i ne zagrijava se toliko.

17 godina
neaktivan

@Sused

Sad cu ostavit ovako da stoji pad kad krenem OC, kupit ovaj!

Ipak cu uzet Kingmax-a pa cu ga nafurit na maximalu, a ako bude trebat i njega hladit???

Za kućište ok sto se tiče prozračnosti, mene muči silna svjetlost koju bi trebalo pokasit preko noci ako moze???

Carpe Diem
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
supertovar kaže...

1. Ne. Ne bi se trebao jako grijat, a i za lagani clock je dovoljan.
2. Prvi dio - vjerojatno ne, drugi dio - ne.
3. ...
4. Dobro je, lakše ćeš čistit i manje će ti se zagrijavat.

BTW. Ako ne clockaš, stvarno ti ne treba ta memorija.
 Reci molim te da li mogu onda ovo umisto dominatora ako ne mislim clockat:

DDR2 4096Mb ( 4Gb ), 2x2Gb, PC8000 OCZ Platinum XTC DC kit ovo je nekih 600kn,
a dominator je 931?! Ako ne clockam hocu li vidit razliku u brzini u igrama?
Jer ako je toliko b0olji dominator nek stoji tih 300kn ne kupujem pc svaki dan,
al ako nema razlike osim ako se extremno ne clocka onda cu radije uzet ovaj jeftiniji!
Carpe Diem
17 godina
neaktivan
supertovar kaže...

DDR2 4096Mb ( 4Gb ), 2x2Gb, PC8000 OCZ Platinum XTC DC kit ovo je nekih 600kn,
a dominator je 931?! Ako ne clockam hocu li vidit razliku u brzini u igrama?
Jer ako je toliko b0olji dominator nek stoji tih 300kn ne kupujem pc svaki dan,
al ako nema razlike osim ako se extremno ne clocka onda cu radije uzet ovaj jeftiniji!
 Bolje je onda to. Nećeš vidjeti razliku, a i taj OCZ se dobro clocka.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan

Ma možeš OCZ slobodno, jer bez clockanja nećeš sigurno vidit nikakve razlike. A i ak misliš clockat možeš taj OCZ slobodno. A 300kn daj za SCYTHE-a ili si ostavi za neš drugo.

Pih, ja bih za tih 900 kn kolko košta dominator rađe uzeo 8GB Kingmaxa PC6400, CL5...

Da se Facebook serer srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice