Prelazak sa Intela na AMD

poruka: 10
|
čitano: 1.408
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Trenutno imam Intel Dual Core 2.1GHz i matičnu Asus P5Q SE2 pa me zanima koliko bi mi novaca trebalo da pređem na AMD-ov CPU i da bude bolja konfa od ove koju trenutno imam, ako može prijedlog sa linkom bilo bi super, unaprijed puno hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Koliko para

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Prelazak sa Intela na AMD

heh....pa to i mene zanima :) nije teško da bude bolji od ovog što imam ali neka bude MBO i CPU do 1000kn već sam vidio npr.

ovaj CPU: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=8073 i sad još neka MBO po mogućnosti sa 4 ram utora....

16 godina
neaktivan

Treba ti ovako: 
MB : Asrock 880GM = 443kn

CPU : AMD Phenom II X4 945 = 889kn

RAM : Kingmax 2x2GB DDR3 1333 = 310kn 

Koliko vidim grafa je ok, napajanje super, 1642kn i imaš stroj.

EDIT: Ako opet hočeš jeftiniju varijantu, odeš na neki dual core koji možda uspiješ otključati i tu možeš ušparati oko 300-tinjak kn, iako bi ja radje i malo prišparao i uzeo ovak nešto. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 15:25 (imba).
17 godina
neaktivan

Recimo nekih 1500-1700 kn, u ADM-u - Athlon II X4 640 (725 kn) ili Phenom II X4 840 (820 kn), AM3 matična ploča 500-600-700 kn ovisno o veličini i opremljenosti, 2 GB memorije 150-200 kn.

EDIT: Uzmi imbine komponente, stavi Athlon II X4 640 i taman si na 1500 kn. 1000 kn se može postići jedino ako zadržiš staru memoriju i uzmeš ploču koja podržava DDR2 (AII X4 640 podržava DDR2 i DDR3), što ne preporučam.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 15:46 (hrx).

0 1 hvala 0
17 godina
phearless kaže...

Trenutno imam Intel Dual Core 2.1GHz i matičnu Asus P5Q SE2 pa me zanima koliko bi mi novaca trebalo da pređem na AMD-ov CPU i da bude bolja konfa od ove koju trenutno imam, ako može prijedlog sa linkom bilo bi super, unaprijed puno hvala.

Meni je to prelazak s konja na magarca .. Intel je Intel ...

15 godina
protjeran

U ovom slucaju nije...

17 godina
movie kaže...
phearless kaže...

Meni je to prelazak s konja na magarca .. Intel je Intel ...

Tako argumentiran post da je to za nepovjerovat!

Reci zašto je prelazak sa dvojezgrenog C2D E2180 na Phenoma II x4 945 prelazak sa konja za magarca kada taj Phenom ostavi taj C2D u opakoj prašini iza sebe?!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 20:33 (doktor1).
15 godina

gle on ti to zna, a ti provjeri ak očeš kak :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doktor1 kaže...

Tako argumentiran post da je to za nepovjerovat!

Reci zašto je prelazak sa dvojezgrenog C2D E2180 na Phenoma II x4 945 prelazak sa konja za magarca kada taj Phenom ostavi taj C2D u opakoj prašini iza sebe?!

Gle, govorim općenito. Promijenio sam bar pedesetak računala. Od toga 49 su bili s intelovim procesorom a onaj jedan želim što prije zaboraviti.

Sasvim dovoljno za mene da i dalje kupim intela pa makar bio i nešto sporiji. Znaš onu staru, svi rade aute ali njemci su njemci. Za mene je i s procesorima ista stvar ...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice