Prelazak na AM3 ili na Intel

poruka: 49
|
čitano: 11.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Prelazak na AM3 ili na Intel

Ova ploča je odlična za taj procesor ... Nema USB 3.0 ali zato ima sve ostalo i po meni ta je ploča uzdigla Asrock u "neslućene" visine(ta ploča je i proslavila Asrock po onome najbolje za malo love...) . Uz sve   to dobiješ 24 mjeseca garancije... Imaš čak na njoj i Crossfire... , čipset vrlo dobar te puno utora za dodavanje raznih stvari... Ne treba ti jače jedino ako vapiš za USB 3.0 onda moraš tražiti drugu ploču...

Zašto je još kod ovih jeftinijih konfiguracija bolji AMD zbog jednostavnosti nadogradnje na novu seriju procesora ... (flash Bios-a i idu i slijedeći procesori Budozer ja mislim...) , dok kod intela moraš mijenjati opet ploču kod slijedeće nadogradnje... INTEL je sigurno brži i kvalitetniji , ali AMD daje više za manje novca tzv. best buy...

15 godina
Busola kaže...

Ova ploča je odlična za taj procesor ... Nema USB 3.0 ali zato ima sve ostalo i po meni ta je ploča uzdigla Asrock u "neslućene" visine(ta ploča je i proslavila Asrock po onome najbolje za malo love...) . Uz sve   to dobiješ 24 mjeseca garancije... Imaš čak na njoj i Crossfire... , čipset vrlo dobar te puno utora za dodavanje raznih stvari... Ne treba ti jače jedino ako vapiš za USB 3.0 onda moraš tražiti drugu ploču...

Zašto je još kod ovih jeftinijih konfiguracija bolji AMD zbog jednostavnosti nadogradnje na novu seriju procesora ... (flash Bios-a i idu i slijedeći procesori Budozer ja mislim...) , dok kod intela moraš mijenjati opet ploču kod slijedeće nadogradnje... INTEL je sigurno brži i kvalitetniji , ali AMD daje više za manje novca tzv. best buy...

Ma to sam samo zelio znat,a za USB 3.0 ima vremena.Mislim da postoje one kartice koje daju par izlaza 3.0 Ionako osim misa i vanjskog harda ne koristim USB.

17 godina

Ajme majko kakvih gluposti odvdje pročitah, to je za nepovjerovati.

Što tebi treba je nova AM2+ matična tipa AsRock A770DE+ kako bih iskoristio 4GB DDR2 što imaš (prijelaz na DDR3 se nikako ne isplati).

Kad već hoćeš i novi procesor, neki Athlon II x4 ili Phenom II x4 sasvim dovoljno.

Tebi treba jača grafa. To tebi treba. Veći prioritet nego matična i procesor!

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Što tebi treba je nova AM2+ matična tipa AsRock A770DE+ kako bih iskoristio 4GB DDR2 što imaš (prijelaz na DDR3 se nikako ne isplati).

Kad već hoćeš i novi procesor, neki Athlon II x4 ili Phenom II x4 sasvim dovoljno.

Da i s athlonom x2 iz starije serije?Može moliti boga da bude dovoljno za grafe tipa GTX460 i iznad !

CX400W vuče HD5850 vuće i 6850 bez problema i naclockani proc :)

M3A770DE je legendarna ploča jer što nudi za novce je pravo čudo!

Evo moja dobro trpi OC 2Pciex utora(neka je jedan x4 dosta za 5750 i buduci cf)

Imaš Exp cards s kojim dodaš USB3 ne brini za to :)

Matična i procesor definitvno!

I uzmi Phenoma bolji je od Athlona,ako gajmaš onda athlon jer se razlika primjeti tek u naprednom radu!

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
17 godina
pandza94 kaže...
191x7 kaže...

Da i s athlonom x2 iz starije serije?Može moliti boga da bude dovoljno za grafe tipa GTX460 i iznad !

CX400W vuče HD5850 vuće i 6850 bez problema i naclockani proc :)

M3A770DE je legendarna ploča jer što nudi za novce je pravo čudo!

Evo moja dobro trpi OC 2Pciex utora(neka je jedan x4 dosta za 5750 i buduci cf)

Imaš Exp cards s kojim dodaš USB3 ne brini za to :)

Matična i procesor definitvno!

I uzmi Phenoma bolji je od Athlona,ako gajmaš onda athlon jer se razlika primjeti tek u naprednom radu!

Po tvom dakle treba AM3 ploču i onda bacati novce zbog 2% boljih performasi DDR3 naspram DDR2?

Ja kažem AM2+ ploča jer u nju može AM3 procesor i iskoristi svoj DDR2 koji ima. Prijelaz na DDR3 mu se nikako ne isplati!

Dakle ploču AsRock A770DE+ kako sam i naveo. Skoro isto što i M3A770DE samo s DDR2 memorijom.

Ja ne kužim samog autora teme. 1700 Kn za ploču i procesor ili i za grafu (sve skupa)?

Ako se ne kupuje grafa, onda recimo Phenom II 955BE i AsRock A770DE+.

Ako ide i grafa, onda Athlon II x3 445 recimo (ili 450) + A770DE+ + grafa za ostalo.

Corsair CX 400W je dovoljan za večinu single-gpu grafičkih kartica kao i za neke Crossfire/SLI kombinacije (slabijih grafi naravno).

A za igre; jedan Athlon x2 6000+ s 4GB DDR2 i recimo GeForce GTX 460 ima puno veće performanse nego neki Phenom II 955 s 4GB DDR3 i Radeonom 2600XT!

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina
neaktivan

Erase

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 21:59 (pandza94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
pandza94 kaže...

Pa drzi se ti AM2+ platforme kada ide AM3+ sada ;)

Pa noviji chipset daj ;)

1700kn za phenoma m3a770de i 2gb corsair meme sasvim dosta

svakako je cjena GTX460 768 nekih 1150kn ;)

Što ti točno znači taj novi čipset, tojest koja je to ogromna razlika?

Osim toga, M3A770DE i A770DE+ imaju isti čipset.

15 godina

Prodah sve rame i maticnu i proc.Meni ne treba neki jaki komp jer ga imam.Nes ti dat jos 250 kn kasnije za 2 GB rama.Sto ce mi graficka kad igram igre na tom kompu(ako uopce igram) su Age Of Empires 2,Rise and Fall.. i tako stare igre.Bravo bas cu na neku igru staru 10 godina uzimat npr. HD 6850.Procesor je sad a ovo ce ic kasnije,ima vremena za to.

15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Prodah sve rame i maticnu i proc.Meni ne treba neki jaki komp jer ga imam.Nes ti dat jos 250 kn kasnije za 2 GB rama.Sto ce mi graficka kad igram igre na tom kompu(ako uopce igram) su Age Of Empires 2,Rise and Fall.. i tako stare igre.Bravo bas cu na neku igru staru 10 godina uzimat npr. HD 6850.Procesor je sad a ovo ce ic kasnije,ima vremena za to.

Ti radije idi na 2gb rama,890GX ploca i neki athlon

GX ima integriranu grafiku :D

2K kuna za tu kombinaciju ako oces izvoli:

ASRock 890GX Extreme 3

Phenom II X4 945

Corsair 2GB DDR3 1333Mhz CL9

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 22:04 (pandza94).
15 godina

Trebao sam:Maticnu , Procesor i rame.

15 godina
pandza94 kaže...
ivanoile kaže...

*ebiga prekasno je za to.Vec sam uzeo Phenoma.

15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
pandza94 kaže...
ivanoile kaže...

*ebiga prekasno je za to.Vec sam uzeo Phenoma.

890GX extreme 3 od asrocka nekih 850kn + Corsairov ram od 250kn :D

15 godina

Ma znam da je bolja ta ploca,ali trenutacni limit mi je oko 1700kn a i ne zelim da trenutacno vise zbog drugih stvari. :)

15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Ma znam da je bolja ta ploca,ali trenutacni limit mi je oko 1700kn a i ne zelim da trenutacno vise zbog drugih stvari. :)

Ma nezz onda ipak je 300kn razlike mozes uzet m3a770de i ostat u rangu ali vrijedi izdvojiti jer je 890gx extreme 3 vrlo dobra ploca!

Biti ces osiguran nekih 3-4 godine s tom plocom i procom :D

15 godina
pandza94 kaže...
ivanoile kaže...

Ma nezz onda ipak je 300kn razlike mozes uzet m3a770de i ostat u rangu ali vrijedi izdvojiti jer je 890gx extreme 3 vrlo dobra ploca!

Ako bude trebalo cu zamjenit plocu za par mjeseci.Do tada cu bit na ovoj,ionako mi nece nis vjerovatno nis falit.

17 godina
ivanoile kaže...
pandza94 kaže...
ivanoile kaže...

Ako bude trebalo cu zamjenit plocu za par mjeseci.Do tada cu bit na ovoj,ionako mi nece nis vjerovatno nis falit.

Daj onda barem uredi ono što piše pod "Moj PC". Meni jednostavno ništa više nije jasno...

15 godina

Eto jel sad svacas?

Ovako:Moj limit sa novcima 1700kn.

Za sad sam kupio: Phenom X4 955

Maticnu kupujem sutra:M3A770DE--Kupljeno

Rame kupujem sutra:2 GB DDR3 Corsair.--kupljeno 

Graficka sljedece godine.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 18:36 (ivanoile).
15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
pandza94 kaže...
ivanoile kaže...

Pa promjeni odmah samo ćeš dzabe dati 500kn?

Uzmi 890GX exttreme 3 odmah :) isplativije

Podsjecas me na Stonicn3{#}

15 godina

Dosao proc {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice