Pomoć oko slaganja HTPC

poruka: 22
|
čitano: 5.240
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoć oko slaganja HTPC

Pozdrav ljudi, trebao bi malu pomoć oko izbora matične ploče za novu HTPC konfiguraciju, uzeo bi slijedeće:

Kućište: Fractal Node 605 (900 kn) ili Fractal Node 304 (550 kn)

Procesor: Intel i5-4570 3.2Ghz (1347 kn)

Ventilator: Spire Kepler 2 (120 kn)

Memorija: 1 x 8GB DDR3 1600Mhz Corsair Vengance (601 kn)

Napajanje: XFX ProSeries 450W (365 kn)

SSD: Intel 520 120GB (600 kn)

HDD: imam sa starog računala 1TB Western Digital

Kasnije mislim uzeti još i:

Grafička kartica: Radeon R9 270X (oko 1500 kn)

HDD: 2TB bilo koji (oko 600 kn)

I sad me još zanima koju matičnu uzeti, vjerojatno moram ili m-ATX ili ITX (kako bi stalo u kućište), treba mi 2 utora za DDR3, mogućnost za barem 2-3 HDD i 1 SSD, USB 3.0 nekoliko komada naprijed i iza, te mogućnost ukapčanja slim ODD. Matična bi trebala biti sa uzishop.hr ili links.hr, hvala!

<a href='http://www.facebook-hrvatska.com'>Facebook HR</a>
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 9:44 (CrazyMan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pomoć oko slaganja HTPC

pa nemaš baš previše izbora

ako nemaš previe love onda najeftinija

Asrock B85M-ITX

ako imaš više

ASUS H87I-PLUS
Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko slaganja HTPC
FakeDeath kaže...

Asrock B85M-ITX

ako imaš više

ASUS H87I-PLUS

Hvala! Ma gledam za oko 400-600kn... Našao sam neki na Links.hr:

ASROCK B85M mATX

Jel to u tom rangu kvalitete ? Također, ova ima i još jedan PCI utor možda jednog dana za TV karticu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 19:22 (CrazyMan).
13 godina
Pomoć oko slaganja HTPC

to ti ne paše to je micro atx tebi treba ITX kako sam naveo, uzmi ovu iz uzija prvu

takodjer uzmi Node 304 kutiju

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 19:21 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ITX ide u Node 304, a u Node 605 može i mATX koliko vidim... Jeste da je 605 skoro pa duplo skuplji ali ima više mjesta u njemu, stane i više diskova a i ODD, zato gledam matičnu koja uz PCI Express za grafičku ima i još jedan PCI utor za recimo TV karticu i/ili zvučnu..

17 godina
Pomoć oko slaganja HTPC

Možda sam partibrejker, ali koja je funkcija i5 procesora u HTPC računalu?

Zapravo, općenito, koje zahtjeve mora ispunjavati, odn. za koje zadaće je namijenjen?

Gledam te!

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za filmove, TV, internet i ugodno igranje novih igara na high... Zapravo, gaming računalo za dnevnu sobu hehe

13 godina
Pomoć oko slaganja HTPC

Fractal Node 605 idu i ATX ploče nutra :)

pa ako ti je ok i ne smeta ti što je veći, onda slobodno idi na njega sa nekom ATX B75 pločom

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo je caka ;)

http://www.fractal-design.com/home/product/cases/node-series/node-605

* 1 slim-line ODD (only supported with mATX or smaller motherboards)

17 godina
CrazyMan kaže...

Za filmove, TV, internet i ugodno igranje novih igara na high... Zapravo, gaming računalo za dnevnu sobu hehe

Onda OK. Osobno bi uvijek išao na veće kućište, ako si ga možeš priuštiti (novcem i prostorom). I ostalo mi se čini u redu. Matičnu bi ipak uzeo neku koja nije asrock, ali to je samo zato jer sam ja imao jedno jako loše iskustvo s jednom od njih (tri puta se kvarila u garantnom roku, dvaput uzimao po novu, treći put uzeo Asus i od tada nemam problema. YMMV).

Gledam te!
14 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Asrock B85M-ITX

ako imaš više

ASUS H87I-PLUS

Pogledaj koji CPU je u pitanju, falio si socket.

16 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
FakeDeath kaže...

Asrock B85M-ITX

ako imaš više

ASUS H87I-PLUS

Pogledaj koji CPU je u pitanju, falio si socket.

Socket je OK, 1150, ali bi radije mATX ploču, više toga stane na njih, e sad koju izabrati ne znam..

@Veliki brat - što se tiče ASROCKa s nekim sam imao problema, a neki su opet super bile... A za kućište, mislim da je fractal node 605 dosta veliki za HTPC, dimenzije: 44,5 X 16,4 X 34,9 cm

EDIT: Proširio sam pretragu može iz bilo kojeg webshopa - links, uzishop, futura-it, adm.. našao sam ovu što mislite ? 

ASROCK ASR-B85M PRO4

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 10:31 (CrazyMan).
17 godina
CrazyMan kaže...
EDIT: Proširio sam pretragu može iz bilo kojeg webshopa - links, uzishop, futura-it, adm.. našao sam ovu što mislite ? 

ASROCK ASR-B85M PRO4

Ovako na oko izgleda dobro, ako ti ASRock nije problem. Provjeri što od periferije planiraš koristiti, jer si ograničen PCI/PCIE slotovoima.

Gledam te!
16 godina
neaktivan

4 x DDR utora, 6 x SATA, 2 x PCI express, 2 PCI, 4 x USB3.0, 8 x USB2.0, čak i previše nego što mi treba hehe pa ako budem uzimao kakvu TV karticu ili zvučnu ili možda wifi nekakav sve ide preko PCI utora, zar ne ?

17 godina

A gle, grafika i jedna TV kartica PCIE, zvučna i druga TV kartica PCI i to je to. Još ako ti je grafika preko dva slota...

Znači nema satelitske kartice, možda Wi-Fi kartice i sl. Mislim, sve je to OK, i meni se mATX čini sasvim dovoljna, samo treba imati na umu broj i raspored slotova za proširenje, odnosno koje kartice se žele ubaciti unutra.

Gledam te!
16 godina
neaktivan

Da.. Ma mislim da će ovo biti ok, probam s time pa šta bude bude hehe puno hvala na odgovorima !

16 godina
neaktivan
Pomoć oko slaganja HTPC

Evo na kraju sam naručio ovo, najviše odgovara mojim zahtjevima ;)

ASRock H87M (600kn)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Obavezno daj slike kad dodje konfiguracija,planiram slično složiti,samo s i3 i nekom "manjom" grafičkom
PSN id: denchija
16 godina
neaktivan

Naravno, trebalo bi sl tjedan sve stići ;)

Da, tako sam i ja kontao, Intel i3 s integriranom grafom i 4GB rama, taman baš za HTPC, ali eto, skontao sam da bi mogao nešto i igrati tako da :D

16 godina
neaktivan
Pomoć oko slaganja HTPC

Evo i moje bebice :)

http://www.pohrani.com/?1N/LS/481WXGXN/1.jpg

http://www.pohrani.com/?3B/oc/4zEWjT4U/2.jpg

Prebacujem filmove i serije sa starog kompa na novi 2TB HDD, i naručio 4 bijela SATA kabla, ovako imam 2 crna 2 roza :D ovaj tjedan bi trebao biti kompletiran skroz... i nemam pojma kako ću napraviti cable managment haha

i isprike na slikama loše kvalitete !

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2014 11:44 (CrazyMan).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Pomoć oko slaganja HTPC

Joj, za poludit... Imao sam sve sredjeno sa HTPC-em, lijepo kucna antena u njega, digitalni prijem, 20ak programa a TV guideom na njega na neku tv karticu i nismanje/gledanje, super.

U medjuvremenu nam je uletila cinjenica da je Vip kupio metronet i preuzeli su korisnike, tj i mene. Prebacili me sa optike na kabel (mamu im njihovu), malo povecali brzinu doduse, ali su uzeli antenski kabel od zgrade (koaksijalni) za isporuku usluge i sad vise nemam antenu od zgrade za spojit na HTPC.

Probao sam izlaz iz njihovog Scene Gate 8100 spojit na TV capture karticu, ali uz 4 digitalna programa (HTV 1 i 2 te RTL i Nova) ne hvata nista, a onih 36 analognih programa koje mogu hvatat nemaju mogucnost guidea i snimanja po programu (automatski) vec samo na vremenskoj osnovi, signal je los i dio programa nema zvuka.

Da li znate za tv capture karticu koja bi mogla hvatat izlaz sa HDMI od tog uredaja (dakle svih 120 programa) sa guideom, snimat taj program i slicno? Trenutno mi HTPC ne sluzi nicemu bez toga osim gledanju filmica sa youtubea (klincima za crtice, ali i oni sad imaju dosta toga novoga na VIP IPTV-u buduci smo im uzeli paket za djecu) i pokojeg filma/serije... Znam da Scene Gate ima mogucnost snimanja na externi hard, ali nekako mi djeluje prakticnije to obavit na racunalu i gledat programe preko njega i sve buduci smo bili prisiljeni uzet IPTV uslugu jer se VIP nasrao na antenu od zgrade.

Do sada smo sve gledali preko HTPC-a i snimali i sve, u biti je cijelo vrijeme sve tamo radjeno sa HTPC-a i glazba i filmovi i svasta nesto, a trenutno stalno moram prebacivat izmedju HTPC-a (kojeg sve manje koristim) i Scene Gatea, nemamo trenutno mogucnost snimanja (moram dodatno kupit externi HDD i nisam siguran kako ce to funkcionirat) i u biti nisam zadovoljan... Znao sam na HTPC-u snimit program i onda ili preskakat reklame, ili ih za stvari koje sam cuvao ili poslo starcima/sestri izrezat reklame i svasta nesto, a trenutno vise nemam takvih mogucnosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CrazyMan kaže...

onda je naslov teme trebao biti pomoc oko sklapanja GAMING pc-a u micro izdanju -.-

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice