Pomoć oko "obnavljanja" računala zaključana tema

poruka: 10
|
čitano: 817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pomoć oko "obnavljanja" računala

Dakle ovako.

Moj šogor i sestra imaju prosječno Win XP računalo.

No jako je sporo i dosta se grije, a još se k tome i nadovezuje to što je podrška za XP istekla prije mjesec i pol.Računalo se ne koristi za ništa posebno, samo crtići i koji film.

Ima Intel Pentium D 2,80 procesor, grafička je integrirana i nije neka kvalitetna,ima 1gb ram-a.

Razmislio sam o dvije opcije.

Ili bi sa 1gb ram-a upgradali na 2gb i onda instalirali Win 8 jer mi se čini da je Win7 aero malo "pretežak" za grafičku karticu.

Ili bi samo instalirali Linux Mint 16 i nadali se najboljem.

Što da napravim?

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko "obnavljanja" računala

I još nešto.

Linux Mint sam već isprobao preko boot cd-a i radio je super

Samo ne znam je li ima drivere za zvučnu i wifi karticu

17 godina

Dodat RAM (nije skupo) i stavit gore Windows 8.1 x86 iako bi na tome i 7 radio ok.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da,  a imam oš jedan problem.

Računalo se grije do bola jer je kučište dosta skučeno i drže ga u regalu(ne slušaju me){#} zbog toga što im je komp priključen na tv.

S čime da to riješim?.

17 godina

Čišćenjem kompa od prašine (detaljno), zamjena termalne paste (ako već ne možeš zamijeniti hladnjak procesora nekim boljim), dodavanje tihih ventilatora u kućište (da se složi dobar propuh unutra), stavljanje napajanja jače snage nego što komp teoretski može povući (dakle da se samo napajanje manje grije), SSD disk umjesto mehaničkog diska, cable management (posložiti kabele, povezati i slično - da što manje smetaju protoku zraka), srediti da komp s svake strane ima barem nekoliko centimetara zraka te da odozada nije potpuno zarvoren npr šperpločom u stolu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zamjena napajanja i SSD diska je opet previše ulaganja u nešto što još treba držat 2-3 godine dok skroz ne otiđe.

Za dodatne ventilatore nema mjesta(šaljem sliku u prilogu), a prašinu ću očistit.

17 godina

To obavezno čisti, mijenjaj pastu također OBAVEZNO i stavi nekakav ventilatorić nekako na taj veliki pasivni hladnjak.

Ne bi bilo loše zamijenit kućište nekim u kojem se može sredit hlađenje i cable management.

I da, dobro očisti i napajanje. Ali pazi se ako bi ga rastavljao (isprazni kondenzatore, odspoji iz struje, ...).

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kučišta imam na pretek tako da neće biti neki problem. I pastu budem promijenil.

Hvala puno.

Nadam se da će komp izdržat.

17 godina

Ako imaš kućišta, stavi u neko i stavi ventilatore, barem jedan sprijeda upuh i nazad ispuh.

I ako je to na procesoru pasivni hladnjak, zamijeni ga aktivnim nekim ili pak nekako namontiraj ventilator na pasivac.

16 godina
moderator
TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
1 1 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice