Pomoć oko nove grafe i matične

poruka: 12
|
čitano: 1.290
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Grafa i matična

ovak odmah da pređem na stvar..

Moja konfa:

(stara je dosta a pogotovo grafa odnosno matična Namigiva )

MBO: Intel 845GVSR

CPU: P4 2.4GHZ (PRESCOTT jezgra)

GPU: intergrirana intel extreme graphich 64MB (prije bi to nazvao: intel extreme shit hh)

RAM: 2x256MB (neke no-name)

PSU: 400W

uglavnom tražim prvenstveno novu AGP grafu (igre do 2007god) a pošto mi je matična jako stara i još niti nema AGP slot onda trebam normalno i matičnu

NAPOMENA:

nisam nikakav ATI - nVIdia FAN tako da nemojte bezveze raspravljati oko toga (ja sam čuo za ove ATI a ako znate neke dobre "zelenjake" recite)

znam stariji mi je komp i ne isplati se baš ulagati u tako star komp i te priče znam već i jasno mi je to sve oko toga... ali mene ne zanimaju igre poput GTA 4, CRYSIS, FAR CRY 2 i sl i znam da mi za to treba potpuno novi komp... dakle mene zanimaju igre poput GTA SA, NFS, PES, COD 1-2, SCARFACE i sl. (kao što vidite ništa pre-zahtjevno)

i nemojte mi odmah početi tu: kupi novi komp blabla jer to i sam znam da je to najbolje ali kada se nema para onda se ne može, novi komp mislim kupiti za oko 1-2 god pa zato pustimo to za neke druge dane... i molio bih da me ne bombardirate sa takvim pitanjima i sličnim

dakle...

čuo sam da su ATI x1950 i HD3650 dobre AGP grafe (neki mi kažu HD3650 ja bolja u nekim novijim igrama a x1950 u starijim itd, a drugi negiraju te tvrdnje itd i to me sve dodatno zbunjuje xD)

pa bih molio nekoga da nabaci kakav test i da mi otprilike kaže koliko bi mogao dobiti FPS-a konkretno u navedenim igrama (naravno mislim na one ne toliko zahtjevne)

molio bih još da sve što znate o ovim grafama da kažete a ako znate neke druge koje su u rangu s ovima da i njih preporučite

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 6:00 (chili).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

molim nekoga da napiše nešto u vezi teme....

0 0 hvala 0
17 godina

Matična ti ima AGP. Moja preporuka je da si staviš ATI HD2400 AGP ili HD 3450 AGP (bolja).
HD3650 AGP i da uzmeš nećeš moći iskoristiti uz ostatak konfiguracije.
I promjeni RAM; treba ti minimalno 1GB ukupno.
Procesor može ostati (nšta jače ne može u tu ploču).

Pogledaj AGP grafe i ram na www.adm.hr

http://www.adm.hr/index.php?cPath=258_217_4_177&page=1&sort=3a

http://www.adm.hr/index.php?cPath=258_217_160_161&page=1&sort=3a

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2009 16:44 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hvala na odgovoru...

ova matična moja nema AGP slot, to je stara s478 a osim toga nestabilna je skroz tako da moram neku noviju obavezno, iz davne 2002 godine je

da naravno i mislio sam bar 1GB...

oke ajde hd3650 je novija i nebi mi komp iskoristio 100%

al mene ovo kopka

znam da ova x1950 ima 256MB a ima verzija i od 512MB VRAM i da je 256bitna sabirnica a hd3650 512MB i 128bitna sabirnica, i govorilo mi je dosta ljudi da je ova x1950 u svoje vrijeme bila HIGH END model i da u puno slučajeva gazi ovu hd3650

e sad neznam kakve su ove hd2400 i hd3450

kupio bih ja i preko oglasa ali sam otvorio ovu temu da se prvo raspitam koja je bolja itd

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2009 22:34 (chili).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko nove grafe i matične

Hmm, nisam baš provjeravao koja ti je to matična ploča, ali po tvojoj priči i po procesoru koji imaš, mijenjanjem matične moraš uzeti i novi procesor (osim ako ima koja matična za kupiti da podržava taj P4), a najvjerojatnije sa novom matičnom dolazi i PCI-e utor za grafičku tako da ne vidim razloga za AGP karticom/slotom koji odlazi u povijest. Na to se nadovezuje DDR2 ram (pretpostavljam da imaš SDRAM/DDR na staroj) tako da moraš promijeniti barem pola kompa.. al to je sve pretpostavka, obzirom da nisam pogledao koja ti je to točno matična..

Update:  ako je OVO to, sve gore stoji.. također moraš obratiti pažnju da nova matična ima podršku za stare ATA HDD da možeš spojiti postojeći HDD. 

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2009 22:43 (ferovca1).
16 godina
neaktivan

da da znam... ali rame mogu besplatno nabaviti

to je ta matična

ja trebam kupiti matičnu i grafu

kupio bi neku s478 matičnu sa podrškom za DDR i AGP x8 slot... već znam neke koji prodavaju samo što je moj problem što neznam točno koju grafu kupiit

opet ponavljam.. novi komp mislim kupiti za negdje 1-2god a trenutno me ne zanimaju nove(zahtijevne igre)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovak gledao sam malo te grafe i testove i što ljudi govore, i čini mi se da je ova x1950 zbilja dobra(AGP)...

ako netko prodaje korištenu ATI x1950 PRO AGP 256MB nek se javi... i koju bi mi  s478 matičnu prepopručili?

rame mogu besplato nabaviti a i bolji procesor također tako da mi ne treba to

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 15:42 (chili).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pogledaj si tu,možda nešto nađeš

knowledge is power hide it well
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a gledao sam i nisam našao ništa, našao sam x1950 pro ali kad sam vidio da je PCI-E puff Viče

ali našao sam tu...

http://www.oglasnik.hr/trazi/index.pl?transakcija=&gdje=sve&q=x1950&foto=0&cijena=&slovo=0&sort=1&zupanija=

uu samo se nadam da nisu prodali a ako jesu jaoooooooo

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 17:43 (chili).

0 0 hvala 0
16 godina

ima samo neka assrock-ica... na adm-u Mršti se ASRock P4i65GV,Intel 865GV chipset,2xddr400,1xagp 8x,cijena=460 kn 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma ne treba biti nova, može i polovna.... kako se kaže: "važno je da radi"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

molim nekoga da mi proda AGP grafu ATI x1950 256MB..... jbt tražim je i nigdje da nađemSramim se, molim nekoga da mi proda tu grafu...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice