Pomoć oko nabavke htpc-a

poruka: 24
|
čitano: 5.724
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć oko nabavke htpc-a

Molio bih nekog samo malo da pomogne oko odabira komponenti za htpc...

nije me prije nimalo interesovala ova oblast tako da sam je zaobilazio... ali sada kad je došao novi tv koji je hd ready i ima hdmi... sve se promijenilo...

malo sam guglao ali se nisam baš snašao..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Pomoć oko nabavke htpc-a
Sargas kaže...

nije me prije nimalo interesovala ova oblast tako da sam je zaobilazio... ali sada kad je došao novi tv koji je hd ready i ima hdmi... sve se promijenilo...

Reci buđet kojim raspolažeš i barem okvirne želje (veličina HDD-a, itd)

I see offline people!
15 godina
neaktivan

hmmm...

hardovi su svi tu negdje, i mislim da je razlika u cijeni minimalna, tako da bih išao na varijantu od 500gb

a inače ne znam kakve su cijene htpc-a kod nas tako da bude ono... jeftinija varijanta...

17 godina
Pomoć oko nabavke htpc-a

a sto je tebi jeftinija varijanta?

on se da sastavit od 2.5k kuna nadalje (teoretski moze i jeftinije)

samo pitanje koliko si spreman dati, o tome ce ovisit kvaliteta onoga sto ces s njime moci, takodjer i kako ce lijepo izgledat... nisam siguran zelis li u dnevnom boravku kantu od 200kn koja izgleda ko kanta ili zelis lijepo kuciste od kojih 400+ kunica koje izgleda ko stereo komponenta (dakle elegantno za dnevni boravak)

ima samo kuciste za 5600kn (ono 100% pasivno) ali to je opet bolesni extrem

dakle moze se ic na diskretnu ili integriranu graficku, moze se ic na stariji proc ili i3, i5

2-4gb rama

manji-veci hard (ok, reko si 500gb dosta)

...

svasta tu moze varirat

tv-capture sa 1ili2 tunera, sa daljinskim ili bez, jeftine i robusne bezicni mis i tastatura ili nesto u stilu logitech dinovo mini...

ima bezbroj opcija, samo reci cijenu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pomoć oko nabavke htpc-a

evo i ja sam zainteresiran za konfu.

dakle ljepo kuciste, disk 1TB, dual video kartica (dakle snimanje/gledanje, ako se moze sa njom upravljat preko media centra super, vidio sam da neke to mogu), zanima me i BR/przilica.

Uredjaj bi sluzio kao file server/download server/htpc...

Budjet... 5 - 6 k kn

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
tnakir kaže...

dakle ljepo kuciste, disk 1TB, dual video kartica (dakle snimanje/gledanje, ako se moze sa njom upravljat preko media centra super, vidio sam da neke to mogu), zanima me i BR/przilica.

Budjet... 5 - 6 k kn

Recimo, ovako nešto?

Kućište je samo okvirno, to naravno uzmeš koje ti se najviše sviđa.

Za jakim procesorom nema potrebe, ovaj je sasvim dovoljan.

4GB RAM-a je također daleko više nego što je nužno potrebno, a doprinosi ugodnijem radu.
HD4670 je praktički savršena grafička, sav HD materijal vrti bez i najmanjih problema.

2×750GB diskovi su i više nego što si tražio, a ovo su Caviar Black diskovi, užasno brzi.

Dual TV tuner, kako je i traženo.

BR mislim da je ovo pržilica, nisam baš siguran, al sam 90% uvjeren da je.

I see offline people!
15 godina
protjeran
Pomoć oko nabavke htpc-a

Možda će ovo zvučat malo noobovski ali jel mi neko može objasniti što znači ovo htpc? Hi-Tek PC MOŽDA?

0 0 hvala 0
16 godina
FireBlade3000 kaže...

Možda će ovo zvučat malo noobovski ali jel mi neko može objasniti što znači ovo htpc? Hi-Tek PC MOŽDA?

Home Theater Personal Computer

I see offline people!
17 godina
Pomoć oko nabavke htpc-a

Home Theatre PC...

nego... nije mi potreban brz disk, potreban mi je velik disk...

dakle sa njega bi se torrentalo na veliko. Sto se tice prikaza HD videa nece bit problema? 4GB rama mi cak i ne treba al nek se nadje...

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Pomoć oko nabavke htpc-a

Ovo je moja vizija Home Theater PC-a!

MBO ASROCK P45DE, Intel P45/ICH10, DDR2, zvuk, SATA, G-LAN, PCI-E, s.775 569,00 kn

CPU INTEL Core2Duo E8400 BOX, s. 775, 3.00GHz, 6MB c., FSB 1333MHz, 64 bit, Dual Core 1299kn

VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD 4670, 512MB DDR3, HDMI, DVI, D-SUB, HDTV 519kn

RAM PC-6400, 2 GB, KINGMAX, DDR2 800 MHz x2 dakle jedna košta 369kn a ti uzmi dvije takve!

HDD 500.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Blue, SATA, 16MB c., 7200 okr/min, za desktop 379kn

Zvučna kartica, PCI, CREATIVE LABS X-Fi Xtreme Audio, bulk (SB0790) 349kn

DVD±RW LG GH22NS, 22x, crna, SATA, Dual layer, bulk 179kn

Kućište SHARKOON Rebel9 Value-Edition, MIDI, 250mm vent., crno, bez PS 529kn

Napajanje 450W, CORSAIR VX Series CMPSU-450VXEU, ATX2 v2.2, 120mm vent. 565kn

Zvučnici LOGITECH 5.1 X-530, retail 679kn

TV TUNER:TERRATEC Cinergy T-Stick RC,DVB-T,daljinski 229kn

UKUPNO:6034kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 10:44 (FireBlade3000).

0 0 hvala 0
17 godina
Pomoć oko nabavke htpc-a

Zvucnici mi ne trebaju jer ce ici na audio sustav. Disk definitivno premali (ja gledam 1.5 i 2 TB modele), jel ovej proc overkill. I zasto sam skeptican prema asrock maticnima=? :D

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina

Vidio si moju konfu.

Diskovi su 1,5GB. Proc sasvim dovoljan. HD4670 vrti sav HD sadržaj bez ikakvih problema. Imaš još dosta lufta u buđetu, pa stavi neku bolju matičnu ako si skeptičan prema ASRocku. Stavi si ljepše kućište ako želiš. Periferiju? Još diskova? Namjerno sam zbog toga ostavio lufta u buđetu da si dodaš joššto trebaš.

Ali sama srž konfiguracije je odlična za jedan HTPC.

I see offline people!
17 godina
Pomoć oko nabavke htpc-a

e8400 je totalno neisplativ procesor, pogotovo za 1300kn i pogotovo kraj i3 530 870kn

ja sam si nekak zamisljal:

i3 530

neka 1156 maticna (najeftinija, tak svejedno)

2-4 gb ram (vjerojatno 4, to i nije neka usteda, a nek se nadje)

ati 4670 ili 5670

2* 1TB disk (samsung f3, segate, wd caviar black....mislim da je skoro svejedno za htpc, samo da je 7200rpm verzija)

blue ray player (moze i prza, ali relativno neisplativo sada... cak i player je tak... nije bas isplativ)

ima links i protis nekoliko dobrih kucista

- muci me tv capture hybrid sa 2 tunera i daljinskim koji ce radit i pod vistom i pod xp-om i pod 7icom (vjerojatno bi os bio neki win 7 32bit, ali zelim da daljinski radi neovisno, jer trenutna asusova ne radi u mom kompu gdje je vista ult. 64 - ne radi mi daljinski uopce, sama kartica je tak, steka mi slika, bolje radi sestri na puno slabijem racunalu po xp-32bit iako je pisalo da je u potpunosti kompatibilna sa vistom)

takodjer uzeo bih logitech dinovo mini (iako je skupa strasno)

o zvucnoj jos razmisljam, nisam godinama kupovao nista osim integriranih... a i ne znam ima li potrebe

sa 4670 ovo bi moglo sluziti ka odlican htpc, biti relativno tiho (uzeo bih neko silent napajanje) buduci da gotovo nikad nece biti pod ne znam kakvim opterecenjem, i3 530 koliko cujem je dosta jak procesor, ali ne trosi puno i ne grije se tak jako, hd5670 takodjer vrlo malo trosi, volio bih ju naci sa pasivnim hladenjem, relativno je jaka cak i za neko jednostavnije igranje, makar bi to racunalo sluzilo prvenstveno za multimediju i povremeni surf (nije jedino racunalo u kuci)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sused kaže...

Vidio si moju konfu.

Diskovi su 1,5GB. Proc sasvim dovoljan. HD4670 vrti sav HD sadržaj bez ikakvih problema. Imaš još dosta lufta u buđetu, pa stavi neku bolju matičnu ako si skeptičan prema ASRocku. Stavi si ljepše kućište ako želiš. Periferiju? Još diskova? Namjerno sam zbog toga ostavio lufta u buđetu da si dodaš joššto trebaš.

Ali sama srž konfiguracije je odlična za jedan HTPC.

Ma nisam mislio na tvoju konfu nego onu ispod nje :) onu sa C2Duo

I'm going woo woo
17 godina
Sargas kaže...

Tebi treba znaci sto jeftiniji komp za HTPC pa evo kaj ti ja predlazem za ne puno love. To je sve u ADM recimo no kak ti nisi iz hrvatske onda ne mozes narucit kod njih, no moze to neko napravit za tebe ak imas nekog tu kod nas a u ADM ti onda budu komp i slozili za badave i to je to sad je samo pitanje carine na kraju normalno u ovom slucaju. Stvarno svasta pa tu se trazi HTCP komp a preporucaju se kompovi od 5-6 tisuca kuna posebne graficke kartice i trista cuda jos.Smijeh Tu u ovoj kombinaciji ima najacu integriranu graficku na maticnoj ploci HD 4200 i to je to, ovo ostalo nije potrebno komentirat cak bi se to moglo i zvat normalnim kompom za nekog ko ne igra igrice a to i je zapravo. Jos jeftinije moze ispast da se umjesto Athlon II X2 240 ubaci Sempron 140 koji je zapravo za takvu HTCP konfu i namjenjen, no moze on i vise od tog to je poznato itekak jer se moze dobro kloknut.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2010 14:11 (rambox).
15 godina
neaktivan
Pomoć oko nabavke htpc-a

Nije problem skoknut do zagreba po dijelove... a ni carina Smijeh kod nas je pdv 17% a carina na inf opremu 0%

da išao bih na semprona, jer i ptice na dveću znaju da je to ustvari athlon II 240...

jedino se ne slažem baš za ovo kućište i napajanje, moglo bi biti neko manje, oboreno il tako nešto...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
rambox kaže...
Sargas kaže...

Tebi treba znaci sto jeftiniji komp za HTPC pa evo kaj ti ja predlazem za ne puno love. To je sve u ADM recimo no kak ti nisi iz hrvatske onda ne mozes narucit kod njih, no moze to neko napravit za tebe ak imas nekog tu kod nas a u ADM ti onda budu komp i slozili za badave i to je to sad je samo pitanje carine na kraju normalno u ovom slucaju. Stvarno svasta pa tu se trazi HTCP komp a preporucaju se kompovi od 5-6 tisuca kuna posebne graficke kartice i trista cuda jos.Smijeh Tu u ovoj kombinaciji ima najacu integriranu graficku na maticnoj ploci HD 4200 i to je to, ovo ostalo nije potrebno komentirat cak bi se to moglo i zvat normalnim kompom za nekog ko ne igra igrice a to i je zapravo. Jos jeftinije moze ispast da se umjesto Athlon II X2 240 ubaci Sempron 140 koji je zapravo za takvu HTCP konfu i namjenjen, no moze on i vise od tog to je poznato itekak jer se moze dobro kloknut.Cool

Što se tiče HD videa, meni je laptop sa HD4330 štekao na 720p videu...

I za HTPC mora ići barem malo ljepše kućište. Smijeh

I see offline people!
17 godina
Sargas kaže...

Nije problem skoknut do zagreba po dijelove... a ni carina Smijeh kod nas je pdv 17% a carina na inf opremu 0%

da išao bih na semprona, jer i ptice na dveću znaju da je to ustvari athlon II 240...

jedino se ne slažem baš za ovo kućište i napajanje, moglo bi biti neko manje, oboreno il tako nešto...

Ok da kuciste sam ti dal samo onak ko prjedlog a ti si tamo mozes odabrat neko drugo bez frke ima ih dosta u ADM. Ovo koje sam ti spomenul kuciste je zapravo i nesto manje od standardnog Medium kucista samo se to tu ne vidi bas ali je manje da.Cool

Sused kaže...
rambox kaže...
Sargas kaže...

Što se tiče HD videa, meni je laptop sa HD4330 štekao na 720p videu...

I za HTPC mora ići barem malo ljepše kućište. Smijeh

Stekalo ti je zato kaj si imal nist koristi video player koji ti nije mogel iskoristit DXVA ko GOM recimo i njemu slicni nesretnici.Smijeh Da si imal ovaj dole player tj MPCHC nista ti ne bi stekalo nit pod razno to se vec dugo zna jer on automatski koristi Video procesor na grafickim karticama i uglavnom razvaljuje konkurenciju ko od šale.Cool

http://mpc-hc.sourceforge.net/

http://mpc-hc.sourceforge.net/DXVASupport.html

17 godina
neaktivan
Sused kaže...
tnakir kaže...

Budjet... 5 - 6 k kn

Recimo, ovako nešto?

Kućište je samo okvirno, to naravno uzmeš koje ti se najviše sviđa.

Za jakim procesorom nema potrebe, ovaj je sasvim dovoljan.

4GB RAM-a je također daleko više nego što je nužno potrebno, a doprinosi ugodnijem radu.
HD4670 je praktički savršena grafička, sav HD materijal vrti bez i najmanjih problema.

2×750GB diskovi su i više nego što si tražio, a ovo su Caviar Black diskovi, užasno brzi.

Dual TV tuner, kako je i traženo.

BR mislim da je ovo pržilica, nisam baš siguran, al sam 90% uvjeren da je.

To je,zapravo triple tuner(2x DVB-T i 1xanalogni):)))))    Ali ljepo slozeno.

dasHHa
16 godina
neaktivan
Pomoć oko nabavke htpc-a

Nakon sto sam vidio da se predlazu procesori od 1300kn, corsair napajanja od 500kn, te dvojbena 4gb rama i decidirane graficke za HTPC odlucio sam dati svoju preporuku.

Preporuka:

Procesor AMD Athlon II X2 240, socket AM3, BOX , 2MB cache, 65W

Asrock A785GMH/128M - AM2+,AMD 785G + AMD SB710, M-ATX

DDR2 2048MB ( 2GB ) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5, KLDE88F-B8KB5

HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II

DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

Napajanje FORTRON 400W, PNF serija, PFC, Super Silent, 12cm vent

Frontier Media Center 400W ATX2.0,USB2.0+AV jack

Ukupno: 2.534 kn

Da se razumimo ako se ima viska para nije lose kupiti decidiranu graficku ili 4gb rama ili malo jaci proc, ali ako se uzima stroj od 5-6k kn sa svim navedenim onda je to perverzija. i3 530 + h55 takodjer nije lose ako se cilja na sto manju potrosnju i zagrijavanje, ali ne sa decidiranom grafom kada je postojeci IGP u rangu hd 3200.

Ovo napajanje je definitivno prejako buduci da ova konfa ako 100W povlaci, ali je tiho sto je jako bitno i u ADM-a nema neki veci izbor.

Generalno je ovo preporucio i rambox sa nekim mojim sitnijim korekcijama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 19:41 (Los Sam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pomoć oko nabavke htpc-a

Odlicno rijesenje!

Dakle ovo moze vrtit HD filmove?

Sto bi ja tu jos promijenio:

- veci disk (takodjer samsung na 2GB)

- ipak bi dodao diskretnu graficku sa HD izlazom

- BR przilica

- najbitnije: TV tuner sa 2 ulaza

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pomoć oko nabavke htpc-a

Naravno da moze, ima masu ljudi slicne komponente.

Ovo sto si ti nabrojao je sve dodatno na osnovan koncept.

BR prza je meni jos preskupa da bi se uzmimala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pomoć oko nabavke htpc-a

Zato ja i pauziram malo prije nego uzmem...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoć oko nabavke htpc-a

Evo svježi članak vezan za  HTPC tematiku  (usporedba media center software-a)..

http://lifehacker.com/5462275/which-media-center-is-right-for-you-boxee-xbmc-and-windows-media-center-compared

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Moj PC  
0 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice