Pomoć oko konfe... Fale komponente

poruka: 12
|
čitano: 961
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Znači, htio bih iz svog kompa izvuči nešto više, a da ne mijenjam sve iz temelja (limitiran budget).

MBO: AsRock ConRoe 1333-d667

CPU: Intel e6750

HDD : 40gb+250gb

RAM: 2*1GB ddr2

GPU: 6600GT

PSU: 400w noname

E sad, trebam grafičku, pretpostavljam, pa nakon nje napajanje, i da li se isplati uzeti 4gb rama na dvojezgreni proc? KOja grafička bi bila, a da nije prejaka za ovaj setup? Kolko wata napajanje prema tome?

http://c2club.co.uk/showthread.php?306-My-baby...-**progress-update**/page3
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2014 20:55 (Stjepan28).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko konfe... Fale komponente
Za sta ti sluzi komp,za gaming,obradu slika...?
17 godina

Prvo reci kolikim buđetom raspolažeš, koliko novca imaš na raspolaganju za nadogradnju.

Prema tome što si naveo zamjenu traži i procesor i matična i memorija i napajanje i grafička (zadržati disk od 250 GB, dvd uređaj kućište).

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovaku uzmi:

VTX3D HD6770 (V2)=750Kn

Xilence RedWing Edition 480W=430 Kn

Transcend JetRam DDR2 2GB ×2=370 Kn

Protis 1550Kn

I Potraži si u oglasniku ili na fourmu q6600 do 500 Kn

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 13:30 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Na Dual Core proc,da...4 GB DDR2 bi ti odlično sjelo.

Već to bi ti bio solidan boost konfiguracije.

Ništa jače od HD4850 ili GTS250 ti ne treba,

jer taj procesor nije u stanju potjerati neku jaču karticu.

A,PSU....kupiš neki LC Power i miran si.

Npr ovaj: http://www.links.hr/?naziv=napajanje-460w-lc-power-silent-giant-green-power-lc6460gp3-v2-3-140mm-vent&option=artikl&id_kategorija=052740&id_artikl=052.740.030

Old Insomniac
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 13:36 (fromcelltohell).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ovako nešto

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
fromcelltohell kaže...

Na Dual Core proc,da...4 GB DDR2 bi ti odlično sjelo.

Već to bi ti bio solidan boost konfiguracije.

Ništa jače od HD4850 ili GTS250 ti ne treba,

jer taj procesor nije u stanju potjerati neku jaču karticu.

A,PSU....kupiš neki LC Power i miran si.

Npr ovaj: http://www.links.hr/?naziv=napajanje-460w-lc-power-silent-giant-green-power-lc6460gp3-v2-3-140mm-vent&option=artikl&id_kategorija=052740&id_artikl=052.740.030

hvala. upravo takav odgovor sam tražio. sažeto i svrsishodno. Budget je ograničen poprilično. Komp mi služi za sve... filmovi, programi, a sad bude valjda služil i za igre, možda ne u high-res, ali, da mogu odigrati neke naslove koje sam si upikirao.

16 godina

Pa,pretpostavio sam da si ograničen budgetom pa sam išao na opciju da

kupiš RAM i GPU second hand.

Znači,uzmeš još 2x1 Gb DDR2 i GPU tu na forumu,a napajanje ipak u dućanu jer su nova ne tako skupa,

a  LC Power svi hvale kao odličan omjer cijene i pouzdanosti.

Vidim da imaš MBO istu kao moj buraz.Nevjerojatno žilava ploča.

Istina,pregažena vremenom ali kod buraza radi već 4 godine bez ikakvih problema

i to ju doslovno siluje.Računalo mu radi od-do.

Malo je ograničena @OC mogućnostima,no ja sam uspio njegov E4400

natjerati sa 2.0 na 2.40 GHz stabilno.

Frka je i sa taktom memorije....ima 2x1 Gb DDR2 800 MHz

a ploča može potegnut svega na 667 MHz.

Old Insomniac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kirian kaže...

hvala. upravo takav odgovor sam tražio. sažeto i svrsishodno. Budget je ograničen poprilično. Komp mi služi za sve... filmovi, programi, a sad bude valjda služil i za igre, možda ne u high-res, ali, da mogu odigrati neke naslove koje sam si upikirao.

I opet nisi rekao koliki je budžet/buđet/budget. Kako da ti itko išta konkretno dobro preporuči kad ne znamo koliko novca imaš na raspolaganju?! Pa nisamo vidoviti niti glupavi da idemo preporučavati raznorazne kombinacije a ti možda nemaš za njih ili imaš i za bolje...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
15 godina
neaktivan
Kirian kaže...

Znači, htio bih iz svog kompa izvuči nešto više, a da ne mijenjam sve iz temelja (limitiran budget).

MBO: AsRock ConRoe 1333-d667

CPU: Intel e6750

HDD : 40gb+250gb

RAM: 2*1GB ddr2

GPU: 6600GT

PSU: 400w noname

E sad, trebam grafičku, pretpostavljam, pa nakon nje napajanje, i da li se isplati uzeti 4gb rama na dvojezgreni proc? KOja grafička bi bila, a da nije prejaka za ovaj setup? Kolko wata napajanje prema tome?

Uzmi HD4850 grafičku i 2 GB radne memorije. Napajanje je ok.

14 godina
191x7 kaže...
Kirian kaže...

I opet nisi rekao koliki je budžet/buđet/budget. Kako da ti itko išta konkretno dobro preporuči kad ne znamo koliko novca imaš na raspolaganju?! Pa nisamo vidoviti niti glupavi da idemo preporučavati raznorazne kombinacije a ti možda nemaš za njih ili imaš i za bolje...

Ma zrelosti... Nitko nije glupav, al pretpostavljam da taj budget more varirat svega par sto kuna. Grafička kolko vidim, kajgod preporučujete nije skuplje od 400 kn, a ram ću kasnije mijenjati... Jednostavno trebam savjet jer sam se izgubio u tim nazivima grafičkih, i vrstama gddr-a i svega ukupno, godinama nisam igrao ništa na pc-u (zadnje odigrano je kotor 1 i 2 te fable)...

neznam kaj ide, uz e6750 I 4GB DDR2 667... pretpostavljam da postoji neki maximum koji se može iz ovoga izvući, a da nije grafička za soma kuna, jer sam 100% siguran da je tu već proc i ram problem. Nije nužno da vrti skyrim na max detaljima u 100fps-a, al mislim da svatko iole normalan razumije moje pitanje. Inače, već imam nekih ponuda za grafe, 4850, 4870 i gts250, pa sad malo i po oglasnicima tražim, pa mi nije jasno... jer sam vidio već ispod 400kn neke radeon 5*** sa 1gb ddr5, a sad, dal su bolji ili lošiji od 4870 512mb, koju također imam ponuđenu za istu lovu??? znači, interesira me samo grafička, jer ram znam kupiti kolko max stane na ploču. a grafičku, da ne keširam za jaču grafu nego moj sustav može potjerati

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice