ee ovako trebam pomoć od vas iskusnih gamera veterana oko jednog problemčića e vako imam:AMD Athlon 64x2 Dual Core 5000 2.6ghz,RAM 2GB,HDD250GB i ATI Radeon HD4350 512mb 450mhz.E sad me ovo zanima kad bih ja uzeo neko novo dobro napajanje,jake ventilatore za grafičku i procesor i kad bih njih overklokovao npr grafu sa 450mhz na 650mhz i procesor sa 2.6ghz na 3.2ghz bi li mi nove igre(cod mw2,stalker neki noviji,i ostale malo zahtjevnije nove igre) radile na high ili čak medium bez problema i mislio sam staviti još 2gige rama šta vi mislite jel se ovo isplati(pošto sad nemam para puno za nove komponente.Hvala unaprijed!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ee ovako trebam pomoć od vas iskusnih gamera veterana oko jednog problemčića e vako imam:AMD Athlon 64x2 Dual Core 5000 2.6ghz,RAM 2GB,HDD250GB i ATI Radeon HD4350 512mb 450mhz.E sad me ovo zanima kad bih ja uzeo neko novo dobro napajanje,jake ventilatore za grafičku i procesor i kad bih njih overklokovao npr grafu sa 450mhz na 650mhz i procesor sa 2.6ghz na 3.2ghz bi li mi nove igre(cod mw2,stalker neki noviji,i ostale malo zahtjevnije nove igre) radile na high ili čak medium bez problema i mislio sam staviti još 2gige rama šta vi mislite jel se ovo isplati(pošto sad nemam para puno za nove komponente.Hvala unaprijed!
Ove komponente i nisu baš za poveči OC.Grafu sigurno nečeš natijerat sa 450 na 650Mhz bez prčkanja po njenom BIOS-u i povečanju voltaže na GPU.
Proc bi mogao natijerat na 3,2Ghz uz neki bolji cooler.No sveukupno nebi baš dobio poveči boost u igrama pošto je vidljivo da ti je grafa največa rupa u sustavu.
Moja preporuka ti je da sa ovim komponentama ne radiš nikakav OC.Jer nečeš dobit neko osijetno povečanje FPS-a,a bez beda možeš nešt skurit(pogotovo ako si početnik).
ATI Radeon HD4350 512mb
S tom grafičkom? nema šanse
Bar ne s nekom srednjom reozolucijom
ama nisam ja početnik ja imam komp 6.5 godina (96 sam rođen) i igram igre stalno al pošto dolaze nove i zahtjevnije igre a novčanik mi je anoreksičan moram da se snalazim kakvo vi meni rješenje pronalzite uvezi ovoga.jel se može uraditi kakva overkloking na grafi sa boljiiim hladnjakom,napajanjem i svm ti pomagalima???
to sto ces ti potrosit na napajanje i cooler uzmes novi proc ili grafu i rame
btw. ovo sta se hvalis da imas 6 i pol godina komp:D
ja sam prvu igricu preso sa 4 godine:D
a komp dobio sa 5(na tatinom kompu igro:D)
ne ne nemam novaca za to meni je dovoljno 1024x768 an high detaljima bez problema ne treba meni ništa extremno sa AA ili nwešto ultimatvno men je dovoljno nešto prosječno sa dx10 da igram
Odgovor je Može, isplati li se....NE, pogotovo ne bacati novce na neki aftermarket hladnjak na tako slabu grafičku!
Moj savjet....kupi novu grafičku, ostalo ne diraj...ovu prodaš , nadometneš još kojih 200kn i uzmeš si HD 4670.
Ako to otpada odi u overdrive u CCC i podigni taktove jezgri i memoriji koliko ide, odnosno na koliko bude max stabilna bez artefakata/blokanja.
Procesor i bez boljug hladnjaka možeš podići na kojih 3Ghz, i to bi ti bratec bilo to 
ee čuo sam da i ovo igra veliku ulogu u gamingu imam AM2 Gigabyte M61PME-S2 matičnu sa ddr2 slotovima eh sad bi li imo koristi kad bi tu stavio ovaj moj "overklokovani" procesor i neki HD4850 ili GT9800 ili GTX260 i kad bi stavio još 2gige rama bi li onda igre pičile bez problema (maxed out nije potreban) e sad me zanima kolko košta neko napajanje,hladnjak za proc i jedna GT9800 npr kolko bi to koštalo
ama nisam ja početnik ja imam komp 6.5 godina (96 sam rođen) i igram igre stalno al pošto dolaze nove i zahtjevnije igre a novčanik mi je anoreksičan moram da se snalazim kakvo vi meni rješenje pronalzite uvezi ovoga.jel se može uraditi kakva overkloking na grafi sa boljiiim hladnjakom,napajanjem i svm ti pomagalima???
Grafu možeš OC-ati koliko ti njezin stock napon na GPU dopušta.To ti je večinom nekih 100Mhz.Tih 100Mhz ti neče dati značajan porast u broju FPS-a.
Jedino riješenje bi bilo kupin novi hladnjak za VGA i skinut program za podešavanje BIOS-a GPU-a i napraviti voltmod.
Jer samo povečanjem voltaže na GPU možeš dobiti osijetno veči porast frekvencije.No moraš biti svijestan da GPU-ovi su daleko osijetljiviji na povečanje voltaže nego CPU-ovi.
I velike su šanse da si skuriš grafu.A onda di ne preostaje ništa drugo nego kupnja nove.
Evo ti par linkova za programe namijenjene voltmodu:
Znaj da po mojem mišljenju nikakvo kupovanje hladnjaka i voltmod se ne isplati
http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,selectcat/cat,2/
NAPOMENA:Ukoliko češ radit Volt mod sve radiš na svoju odgovornost.