PC konfiguracija

poruka: 6
|
čitano: 1.033
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
PC konfiguracija

Poštovani forumaši,

Ovaj tjedan namjeravam složiti konfiguraciju pa bih vas molio za mišljenje.

Dosta radim u CAD/CAM programima, a volim i odigrat koju igru u slobodno vrijeme pa bih htio vaš komentar oko slijedeće konfiguracije:

1.  Matična ploča ASUS P7H55-M, iH55, s. 1156.......................................................................769,00 kn
  2.  Procesor s1156 Intel Core i5 760.......................................................................................1779,00 kn 
  3.  Memorija PC-10600, 4 GB KINGMAX, DDR3 1333 MHz, kit 2x2GB........................................379,00 kn
  4.  Tvrdi disk 750.0 GB, WESTERN DIGITAL Caviar Black, SATA, 32MB cache, 7200 okr./min,...519,00 kn 
  5.  Grafička kartica Sapphire PCI-E ATI Radeon HD6850, 1GB GDDR5, HDMI, DVI, DP..............1659,00 kn
  6.  Napajanje 450W, CORSAIR VX Series CMPSU-450VXEU, ATX2 v2.2, 120mm vent...............629,00 kn
  7.  Kućište Thermaltake Element T...........................................................................................579,00 kn

Ukupno: 6313,00 kn

Najviše me zanima vaše mišljenje o matičnoj i napajanju i naravno ako mogu malo srezat cijenu tu bih također bio zahvalan.

Puno hvala  !!!

ps. sve cijene su iz linksa

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
PC konfiguracija

Nije to lose. I sam imam jedan takav, samo na Gigabyte ploci, malo bolje RAM-e i clockan na 3.8 (24/7).

Da danas kupujem sigurno bi izdvojio 200kn vise za i5 2500K koji je dosta bolji procesor i na novijem chipsetu.

Takodjer bi razmislio o Nvidija grafici jer se pokazala bolja za openGL. (GTX460/560).

BTW. Links je preskup. Ovo sto sam ti ja savjetovao mozes u Protisa ili ADM-a sastaviti za manje para nego sto ovo tvoje kosta u Linksa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 11:26 (Commodore).

0 0 hvala 0
16 godina
PC konfiguracija

Pogledaj ovu soluciju.

Nisam stavio i5 2500K jer ga nema. Nisam stavio i5 2500K jer ga nema.
GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: PC konfiguracija

Zahaljujem se na ovako brzom odgovoru i moram priznat da me je ova tvoja konfa poprilično zaintrigirala i mislim da sam odločio što ću uzeti samo me još malo kopka da li je dovoljno napajanje od 430W ( seasonic ili corsair )?

15 godina
protjeran
deadpool kaže...

Zahaljujem se na ovako brzom odgovoru i moram priznat da me je ova tvoja konfa poprilično zaintrigirala i mislim da sam odločio što ću uzeti samo me još malo kopka da li je dovoljno napajanje od 430W ( seasonic ili corsair )?

Dovoljna su oba, s tim da je Corsair CX 430 puno losije kvalitete od Seasonica 430 koji ti je moja preporuka.

15 godina
deadpool kaže...

seasonic 430w definitivno. nova cx serija se nije baš pokazala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice