PC konfiguracija do 8000 kn + Monitor zaključana tema

poruka: 29
|
čitano: 2.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
PC konfiguracija do 8000 kn + Monitor

Znaci kako u naslovu pise, trebao bih ako mi mozete sklepati malo bolju konfiguraciju za 8k kn + monitor koji nespada u tu cijenu, ali da vrijedi :D. Ako je moguce msm nije bitno, ali da je ADM ili Links jer mi je blizu. Hvala! {#}

Pwned?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: PC konfiguracija do 8000 kn + Monitor
Bergmann kaže...

Znaci kako u naslovu pise, trebao bih ako mi mozete sklepati malo bolju konfiguraciju za 8k kn + monitor koji nespada u tu cijenu, ali da vrijedi :D. Ako je moguce msm nije bitno, ali da je ADM ili Links jer mi je blizu. Hvala! {#}

Jel preferiraš nešto, jel komp za rasturanje igara ili općenito ?

15 godina
neaktivan

Vecinom za igranje, ali ono da mi bar traje malo duze da pokrece nove naslove i tako :D

Pwned?
14 godina
x Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155
1 x Asrock P67 EXTREME4 B3 - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz
1 x CORSAIR Air Series A50, CPU hladnjak,Socket 775/Socket AM2/Socke
1 x MSI GTX 570 TwinFrozr II OC, 1280MB GDDR5 320 bits
1 x Napajanje SEASONIC 620W, SS-620GM, M12 II, aktivni PFC
1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II
1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x CoolerMaster HAF 912 Plus, Midi tower bez napajanja, crno
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24,CMX4GX3M2A1600C9
7.683,01Kn

Evo prijedlog kompa koji će trgat sve igre redom. Periferiju si dodaj sam po želji i monitor. Komp ima vrhunski procesor koji će ti sigurno narednih par godina bez po muke pogoniti igre, imaš odličnu grafu koja pogoni sve redom bez frke. Ploča i napajanje je SLI spremno što znači da kroz godinu dve ako želiš dodaš još jednu GTX 570 i takav komp ti je monstrum onda .
15 godina
neaktivan

Mozete vi jos samo pls to rjesiti ne kuzim se tu periferiju i ekran :D, i mogu cut jos komentare od ostali sta misle :D? Ima netko kakv drugi prijedlog? Hvala itomic :)

Pwned?
14 godina
Bergmann kaže...

Mozete vi jos samo pls to rjesiti ne kuzim se tu periferiju i ekran :D, i mogu cut jos komentare od ostali sta misle :D? Ima netko kakv drugi prijedlog? Hvala itomic :)

odlicna konfiguracija koja zdere igre...dobro slozeno...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina
Bergmann kaže...

Evo ti primjer ovaj monitor, sasvim je OK. http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_192&products_id=9400   Za periferiju si uzmi neku tipkovnicu koja ti se sviđa i neki solidni miš za 150 do 200kn i slušalice ili zvučnike ( šta ti paše više ).

15 godina
neaktivan

Hvala i frend kaze da je odlican komp :D, svida mi se ekran, mis imam Razer DeathAdder, slusalice i tipkovnica hah tu se da raspravljat isto :P

Pwned?
16 godina
protjeran
itomic009 kaže...
1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II
7.683,01Kn

Evo prijedlog kompa koji će trgat sve igre redom. Periferiju si dodaj sam po želji i monitor. Komp ima vrhunski procesor koji će ti sigurno narednih par godina bez po muke pogoniti igre, imaš odličnu grafu koja pogoni sve redom bez frke. Ploča i napajanje je SLI spremno što znači da kroz godinu dve ako želiš dodaš još jednu GTX 570 i takav komp ti je monstrum onda .

Ovo je losa karta,unatoc tome sto ima TF II na sebi jako se slabo klokuje,ima lose dizajniran PCB i zna se desiti da na stock taktu crkne...tako da preporucujem da izbjegavate ovu karticu,dosta ljudi sa dosta foruma se zalilo na nju.

15 godina
neaktivan

S kojom onda da je zamjenim?

Pwned?
16 godina
protjeran
Bergmann kaže...

S kojom onda da je zamjenim?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=9520 ili ako imas jos malo love da se otegnes onda ova http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=8543 razlika u snazi nema ali ova DC II se bolje kloka i hladnija je...neces pogrijesiti koju god da uzmes.

15 godina
neaktivan

evo ti jedan pravi prijedlog. samo nisam stavljao cooler jer bi onda presao granicu 8k. monitor je 1700kn. ako ces i kada pocnes OC, kupis si neki posteni cooler. pozzz

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Bergmann kaže...

Hvala i frend kaze da je odlican komp :D, svida mi se ekran, mis imam Razer DeathAdder, slusalice i tipkovnica hah tu se da raspravljat isto :P

ako imas deathaddera kupi si neku jeftiniju tipkovnicu headset ti preporucam Speedlink Medusa jer ga imam ja i pola mog tima(cod4) i stvarno sam zadovoljan njime ali je bitno da uzmes dobru podlogu uz takav mis(znam i njega imam :D)

Potpis
15 godina
neaktivan

Prelazi li s ovom drugom to puno preko 8k, jer sam si oko 8k zagarantirao samo konfu i ekran do 2k vise nemogu dat?

Pwned?
15 godina
neaktivan
kocka123 kaže...
Bergmann kaže...

ako imas deathaddera kupi si neku jeftiniju tipkovnicu headset ti preporucam Speedlink Medusa jer ga imam ja i pola mog tima(cod4) i stvarno sam zadovoljan njime ali je bitno da uzmes dobru podlogu uz takav mis(znam i njega imam :D)

Imam Razer Goliathus ;)

Pwned?
15 godina
neaktivan

pa oduzmi, vidis da je 16kn preko 8000kn. ako je monitor 1700 i nesto :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pricao sam za grafu, sorii nisam video ovaj tvoj post :), sec da vidim hh :)

Pwned?
14 godina

evo moja preporuka za konfu

neznam koliko mozes potrosit za periferiju ali evo moj prijedlog

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Bergmann kaže...
kocka123 kaže...
Bergmann kaže...

Imam Razer Goliathus ;)

oke kazem ti jos kupis speedlink medusu i neku tipkovnicu jeftiniju nemoras sada razer ili tko zna sto i imas dosta dobru periferiju xD jer ja isto imam deathadder, goliathus, meduse i neku no name tipkovnicu

Potpis
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II??? 
7.683,01Kn

Taj hladnjak je šrot(H70 možda), imaš puno bolje zračne solucije tipa NOCTUA itd.

Grafika: Može, a i ne mora biti problema, nema potrebe davati veće iznose za brand-ove tipa ASUS, HD 6950 2GB se može otključati u HD 6970 i pritom uštedjeti 300kn.

HDD: Na konfiguraciju od 8000kn, a da nema SSD od 60GB za SISTEM(nema smisla). Corsair F60 SSD+ 2x 500GB F3 ili 1x 1TB F3(može raid0 sa 2x 500GB F3)

+Nova nadolazeća AMD-platforma bi mogla biti jeftinija alternativa SANDY Bridge(Intel), nije loše sačekat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 1:57 (Wuk19).
14 godina
Wuk19 kaže...
itomic009 kaže...
1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II??? 
7.683,01Kn

Taj hladnjak je šrot(H70 možda), imaš puno bolje zračne solucije tipa NOCTUA itd.

Grafika: Može, a i ne mora biti problema, nema potrebe davati veće iznose za brand-ove tipa ASUS, HD 6950 2GB se može otključati u HD 6970 i pritom uštedjeti 300kn.

HDD: Na konfiguraciju od 8000kn, a da nema SSD od 60GB za SISTEM(nema smisla). Corsair F60 SSD+ 2x 500GB F3 ili 1x 1TB F3(može raid0 sa 2x 500GB F3)

Ako je konfa za igre ssd nije toliko bitan.

15 godina
neaktivan

Ukoliko bude radio zipovanje i baratanje ISO datoteka, itekako će dobro doći+BOOT up Windowsa da što prije krene u RATNE Pohode. LOL

Meni osobno nema smisla davati tolike novce za igranje, barem što se tiče plasiranja proizvoda na tržište, koje je KONSTANTNO.

ATI već planira izdati novi proizvodni proces, a samim time i novu grafu krajem god; za Nvidu mislim također da planira.

Tako da, misao da mu komp drži igre 3 god. nije toliko održiva(mislim na High+ postavke).

Pokušajte sa SLI varijantama, ZAŠTO? daju bolje rezultate, kada dođe vrijeme prodaje lakše se prodaju MID range GPU-ovi nego HIGH end.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 2:08 (Wuk19).
15 godina
neaktivan

Sta da radim onda? Msm komp mislim pretezito koristit za igranje, ali posto sada krecem u srednju (Tehnicar za racunalstva) i za to ga mislim koristi, sta da cekam onda ili sta :S? Jer ovaj moj je da ne kazem di vec 5 god izdrzao bez problema, jos on radi, ali ono sve steka na njemu, cak mi i WoW steka :S i spor je uzasno

Pwned?
15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Svida mi se, mis mi netreba imam taj :), nezz sada sta da cekam ili? Jer se bas ne kuzim u to :P, ajd sta ce jos ovi reci pa skelapjte to sve u jedno, ako moze :D

Pwned?
14 godina
Bergmann kaže...
gamer34 kaže...

Svida mi se, mis mi netreba imam taj :), nezz sada sta da cekam ili? Jer se bas ne kuzim u to :P, ajd sta ce jos ovi reci pa skelapjte to sve u jedno, ako moze :D

Po meni netrebas izdvojit toliko novaca za komp za igranje,i 5k bi bilo dosta.Ali to je samo moje misljenje.

15 godina
neaktivan

Moja preporuka:

Za tvoje potrebe i početak srednje(igre, AutoCAD ako bude koristili), dovoljno je i računalo 6,500kn i manje, ostale novce spremi za izlaske, trebat će.

Moj računalo bez problema vrti sve igre(vidim da ti je to najbitnije). pogledaj pod moj pc šta se nalazi.

Što se tiče periferije tipa miš, tipkovnica, headset slušalice, po meni nepotrebno, naravno miš i tipkovnica da, ali ne od 300-400kn, i od 100kn rade posao prilično kvalitetno. Headset samo ukoliko ih vrlo malo koristiš, opće je poznato da uništavaju SLUH.

Monitor DELL U2311H, većina s foruma su prezadovoljni s njime(ne umara oči(barem tvrde tako), kvaliteta prikaza itd.)

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Uzmi ovo za 6 i pol i uzivaj.Za tvoje potrebe i vise nego dovoljno.Grafa vrti sve danasnje igre,maticana podrzava buldozere,4 gb rama i super monitor.Ostali novac ustedi ili iskoristi za nesto pametnije jer za tvoje potrebe je ovaj komp vise nego dobar. {#}

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

evo ti primjeri konfe od 6k plus uzmes si za monitor ili dell u2311h kak su ti rekli ili onaj acer 24" kaj sam ti ja preporucio.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Moj prijedlog:

1. opcija - bolji monitor s IPS matricom te izvrsnim odazivom, bez aftermarket coolera za proc

2. opcija - lošiji monitor, ali i aftermarket cooler za proc

Grafa se otključava u 6970 (jedina u tom dućanu, uz Asusa koji je preskup), provjereno, čime se svrstava u rang GTX570.

ADM

Moja preporuka! Moja preporuka!
Moja preporuka! Moja preporuka!
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice