Stvar je slijedeca: zelim sastaviti konfiguraciju koja ce se koristiti u poslovnom objektu, a da pri tome ima dva monitora, jedan osnovni i jedan (udaljeniji) na kojima bi se prikazivale prezentacije, fotografije i slicni materijali. Racunar ce biti koristen u razlicite svrhe, od onih standardnih; Office, Internet, do malo zahtjevnijih poslova, tipa Photoshpa, CAD aplikacija i sl, pa naravno do koje igre u vrijeme pauze
. Dakle multifunkcionalan racunar, kojem cijena nije od presudne vaznosti, ali trebala bi biti u nekim normalnim okvirima.
Dilema 1: Monitori
a) pretpostavljam da je moguce izvesti kvalitetan rad sa dva monitora, na kojima ce biti neovisni prikazi, ali me zanima maximalna duzina koja je moguca pomocu DVI.
b) primarni monitor bi trebao sadrzavati neku vrstu prikaza odnosno reprodukcije TV-a, pa me interesuju preporuke za neki model (uz to da je HD ready)
c) sekundarni monitor bi trebao biti okacen na zid, pa me takode zanima ako neko ima dobru preporuku (19'' - 22'')
Dilema 2: Procesor
a) Isplati li se trenutno kupovati neki Quad procesor, ili je Core 2 Duo dovoljan
b) Da li je primjetna razlika u brzini imedu 3,0 procesora (E8400) i nekog malo slabijeg npr 2,5 GHz, kao sto je njihova razlika u cijeni
Dilema 3: Memorija
- Pretpostavljam da je logicno, ali RAM 1066 ili 800, ili je svejedno?
Dilema 4: Graficka kartica
-Preporuka za graficku karticu, koja ce moci uredno obavljati navedene poslove, a koja sadrzi dva DVI izlaza, te HDMI i slicne priklucke (povezano sa funkcijama primarnog monitora)
Dilema 5: Printer
- Izbor izmedu multifunkcionalnog uredaja (sa faxom) ili nekog klasicnog printera (potrebno ispisivati fotografije) i preporuka naravno
Malo, komplikovanija pitanja, ali danam se pomoci