Nova konfa,je li to to?

poruka: 50
|
čitano: 5.967
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Nova konfa,je li to to?

ovo sam sastavio pa da čujem vaše cijenjene savjete i razmišljanja;napajanje ostaje

Intel i5 750, 2.66GHz;

Gigabyte P55-UD3, s1156, Intel® P55

DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1333MHz, CL9

Sapphire HD 5850, 1GB GDDR5 256bit

HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache

Napajanje CORSAIR 650W, TX Series

DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R

neznam da li da stavim slabiju grafičku 5770,pa uložim u procesor i7 860 ili u matičnu asus p7p55d-e sa usb3.0 i sata6?

od kućišta me privlači Thermaltake element T ako se nađe novaca,inače colermaster 334

i da, rezolucija monitora je 1680*1050 22"

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nova konfa,je li to to?
M4X kaže...

ovo sam sastavio pa da čujem vaše cijenjene savjete i razmišljanja;napajanje ostaje

Intel i5 750, 2.66GHz;

neznam da li da stavim slabiju grafičku 5770,pa uložim u procesor i7 860 ili u matičnu asus p7p55d-e sa usb3.0 i sata6?

od kućišta me privlači Thermaltake element T ako se nađe novaca,inače colermaster 334

usb 3.0 ti nece jos trebat...a ni sata 6 nesto, ali ako te to toliko pali...ja se za ovu gore ne bi ni mislio, samo napajanje mozes i slabije, 550W Corsair je i previse, a kamoli 650W

17 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...
M4X kaže...

Intel i5 750, 2.66GHz;

usb 3.0 ti nece jos trebat...a ni sata 6 nesto, ali ako te to toliko pali...ja se za ovu gore ne bi ni mislio, samo napajanje mozes i slabije, 550W Corsair je i previse, a kamoli 650W

ali za crossfire nije, a i razlika u cijeni nije prevelika i zato sam odlučio da neću slabije

16 godina
neaktivan
M4X kaže...
Mitsuoka kaže...
M4X kaže...

Intel i5 750, 2.66GHz;

ali za crossfire nije, a i razlika u cijeni nije prevelika i zato sam odlučio da neću slabije

aha nisam zna da ides na cross, ali mislin da bi ti i u crossu bia dobar corsair 550W

16 godina
neaktivan

ja si planiram na proljeće uzeti novu kantu i upravo sam si te iste komponente zacrtao...

proc i matična su odlični, nisam čuo da se itko do sada žalio a grafa će držati godinama (nadamo se)

jedino ću DVD ROM imati drugačiji, LG-jevih sam pržilica dosta promjenio i nisam baš zadovoljan, prije par mjeseci uzeo sam PIONEER-ovu pržilicu

za 200 kn (40 kn skuplja od LG-a) i ostao ugodno iznenađen brzinom i tišinom

koliko te izlazi to zadovoljstvo?

17 godina
odjavljen
the economist kaže...

ja si planiram na proljeće uzeti novu kantu i upravo sam si te iste komponente zacrtao...

proc i matična su odlični, nisam čuo da se itko do sada žalio a grafa će držati godinama (nadamo se)

jedino ću DVD ROM imati drugačiji, LG-jevih sam pržilica dosta promjenio i nisam baš zadovoljan, prije par mjeseci uzeo sam PIONEER-ovu pržilicu

za 200 kn (40 kn skuplja od LG-a) i ostao ugodno iznenađen brzinom i tišinom

koliko te izlazi to zadovoljstvo?

nešto preko 6000kn

16 godina
neaktivan

Evo ti jedna..

Skoro isto ko tvoje al slabije PSU i kuciste Skoro isto ko tvoje al slabije PSU i kuciste
Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
16 godina
neaktivan
Nova konfa,je li to to?

Ne znam baš da ti je pametno ić na cross s obzirom da P55 matične u crossu dijele 16 pci-e stazica pa ti oba utora imaju polovicu propusnosti, znači nisu x16 nego x8

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bruno11 kaže...

Ne znam baš da ti je pametno ić na cross s obzirom da P55 matične u crossu dijele 16 pci-e stazica pa ti oba utora imaju polovicu propusnosti, znači nisu x16 nego x8

Nema veze, zanemariva je razlika u performansama

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
16 godina
neaktivan
M4X kaže...

Intel i5 750, 2.66GHz;

procesor-odličan, i7 ti se ne isplati uzimati, razlika je minimalna

matična-u prošlomjesečnom Bugu, ova je bila best buy, dosta je bolja od te tvoje, nju bih ti preporučio...i još ti podržava SLI i CF.

rami- ove uzmi

grafa, hdd, dvd-odlično...jeli to samsung f3?

napajanje-prejako čak i za CF, iako mislim da nećeš raditi crossfire sa tom grafom, jer ti zasada ne treba, a poslije će već izaći nova serija...

ali uglavno, vx550 ti je čak i prejak za tu konfu, sasvim dosta bi ti bio vx450, i on bi držao crossfire!

klikni HVALA, nije toliko teško!
15 godina
Nova konfa,je li to to?

1. Bogataš
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nova konfa,je li to to?

za kolko para kupuješ i gdje?

Moj PC:Asus Rampage II Extreme,Intel Core i7 965 Extreme,Sapphire ATI Radeon HD5970 2 GB,Corsair Dominator 6 GB 1600 Mhz DDR3 [3x2],Pioneer Blu-Ray BDR-203,WD Caviar Black 2TB,1000W,Thermaltake Spedo
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Nova konfa,je li to to?

Konfiguracija s vrha je odlično složena. Jedino eto što bi i vx450 bio sasvim dovoljan za to ali eto čovjek razmišlja o crossu i vjerovatno nekim nadogradnjama u budučnosti pa je onda i ok ako ima novaca uzet neko jače napajanje. Mada kažem i slabiji corsair od onoga što si stavio bi to izdržao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nova konfa,je li to to?

javljam da sam kupio komponente i trebam savjete;

iako sam već slagao komponente na novoj matičnoj piše da statički elektricitet može oštetit elektroničke komponente i da se preporuča neka uzemljena vrpca za zapešće? je li to zaista potrebno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M4X kaže...

iako sam već slagao komponente na novoj matičnoj piše da statički elektricitet može oštetit elektroničke komponente i da se preporuča neka uzemljena vrpca za zapešće? je li to zaista potrebno?

Dodirni nešto metalno i uzemljeno(npr. pipu) prije nego počneš sve spajati i nemoj raditi u vunenom džemperu. That's pretty much it.

17 godina
odjavljen
dekstroza kaže...
M4X kaže...

Dodirni nešto metalno i uzemljeno(npr. pipu) prije nego počneš sve spajati i nemoj raditi u vunenom džemperu. That's pretty much it.

uopće nemam uzemljenje

16 godina
neaktivan
Nova konfa,je li to to?

ja nikad dosada nisam koristio ništa specijalno i nisam imao nikakvih problemaSmijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M4X kaže...
dekstroza kaže...

uopće nemam uzemljenje

Imaš samo ne znaš :)

Isprazni statički elektricitet prije rada na nečem metalnom(kvaka, pipa... bilošto). To će ti vrlo vjerojatno biti sasvim dovoljno.

Ako primjećuješ da te u svakodnevnom životu strese struja svako malo kada primiš kvaku recimo, onda malo bolje pripazi, izbjegavaj odjeću koja voli generirati statički elektricit(vunu, poliester), otvori prozor da imaš malo više vlage u zraku, a ako želiš biti extra siguran, radi bos, ili ako želiš biti super ekstra siguran radi gol(pod uvjetom da nisi dlakav ko hobit, jer onda ti nema spasa).

17 godina
odjavljen
Nova konfa,je li to to?

nisam mislio na sebe nego na kuću

inače uz kućište je došao nekakav magnetic ring-combine with the cables against interference (šta to znači,gdje on ide?)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nova konfa,je li to to?

sta mislite o ovoj konfiguraciji MSG PRO 09, Intel Core 2 Duo E7500 2,93GHz, Intel G31, 3036 MB, 800 MHz, VGA HD4670 1GB / DDR3, SATA 500 GB, DVD±RW, 1x 10/100/1000 Ethernet, Codegen MO-033-CA, Codegen KM-2011-CA, Codegen E6099-CA, HDTV

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nova konfa,je li to to?

ovako na onom kablu iz kućišta idu dve žice(+ I -) odvojene i piše na njima Power LED,gdje to sad ide na matičnu?,ovdje gdje piše Masage/power/sleep led ili dolje gdje piše Power LED?

ostale sam valjda dobro spojio i uvijek sam okretao žice tako da tekst koji piše na žici gleda prema gore,valjda nisam pogriješio + i -

I još nešto za Audio,kućište ima HD Audio i AC 97 žicu(djele neke zajedničke žice)) i koji da sad priključim u matičnu-HD audio ili AC97?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 17:28 (M4X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
softa99 kaže...

sta mislite o ovoj konfiguraciji MSG PRO 09, Intel Core 2 Duo E7500 2,93GHz, Intel G31, 3036 MB, 800 MHz, VGA HD4670 1GB / DDR3, SATA 500 GB, DVD±RW, 1x 10/100/1000 Ethernet, Codegen MO-033-CA, Codegen KM-2011-CA, Codegen E6099-CA, HDTV

jel to imaš ili misliš uzimati...

možeš dobiti bolju amd konfu za te novce...

17 godina
odjavljen
Nova konfa,je li to to?

zna netko? ako treba još nešto naslikat recite

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 21:26 (M4X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo za prključke na matičnoj ak sam dobro skužio pitanje neznaš kak spojit jer su žice odvojene. Bijela ti je uvijek minus a ovu drugu boju spojiš prema slici ali spajaj ih zajedno nemoj ih ispreplitat. Ak na matičnoj imaš HD audio konektor spoji taj.

17 godina
M4X kaže...

ovako na onom kablu iz kućišta idu dve žice(+ I -) odvojene i piše na njima Power LED,gdje to sad ide na matičnu?,ovdje gdje piše Masage/power/sleep led ili dolje gdje piše Power LED?

ostale sam valjda dobro spojio i uvijek sam okretao žice tako da tekst koji piše na žici gleda prema gore,valjda nisam pogriješio + i -

I još nešto za Audio,kućište ima HD Audio i AC 97 žicu(djele neke zajedničke žice)) i koji da sad priključim u matičnu-HD audio ili AC97?

imas te 2 zice i imas na onoj slici tocno koja 2 pina su pwr led + i - i lijepo ih tako pospoji (to dole desno power led)

to ti je ionako nebitno jer ti kontrolira LED diodicu koja se pali kad je racunalo upaljeno, sve ce ti radit i bez toga (osim te diode, tj. ona nece svijetlit)

ako okrenes krivo na LEDama one jednostavno nece svijetlit, onda okrenes i obrnuto spojis i sve radi

ako okrenes krivo na pwr racunalo se jednostavno nece palit i opet otvoris i prespojis...

itd

zato citaj + i - i spajaj kako pise, nije toliko komplicirano

17 godina
odjavljen
Rhodin kaže...
M4X kaže...

imas te 2 zice i imas na onoj slici tocno koja 2 pina su pwr led + i - i lijepo ih tako pospoji (to dole desno power led)

to ti je ionako nebitno jer ti kontrolira LED diodicu koja se pali kad je racunalo upaljeno, sve ce ti radit i bez toga (osim te diode, tj. ona nece svijetlit)

ako okrenes krivo na LEDama one jednostavno nece svijetlit, onda okrenes i obrnuto spojis i sve radi

ako okrenes krivo na pwr racunalo se jednostavno nece palit i opet otvoris i prespojis...

itd

zato citaj + i - i spajaj kako pise, nije toliko komplicirano

ja sam spajao tako da sam gledao sliku koju sam tu stavio(knjiga od matične) a žice od kućišta sam stavljao prema nazivu(šta piše na njoj) jer po bojama nejde jer je sve pomiješano

17 godina
Nova konfa,je li to to?

Evo ti i video. Ja sam prema tome spajao i sve radi. ;)))

http://www.pcityourself.com/building/frontPanelConnections.php

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
MariusEight kaže...

Evo ti i video. Ja sam prema tome spajao i sve radi. ;)))

http://www.pcityourself.com/building/frontPanelConnections.php

hm nije isto baš,ali on tu slaže tako da je natpis prema dolje a ja sam prem gore?

inače piše na tim žicama i slovo G,šta ono označuje?

16 godina
neaktivan

Slovo G bi ti možda bilo skraćeno GROUND ili masa odnosno žica koju spajaš na -

17 godina
odjavljen
Seky kaže...

Slovo G bi ti možda bilo skraćeno GROUND ili masa odnosno žica koju spajaš na -

e ovako ima to slovo G,i još na drugoj žici piše KSP i nacrtan je mali trokutić?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice