Nova konfa

poruka: 10
|
čitano: 1.159
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nova konfa

E ovako... pošto sam došao do novaca (ne, nema veze sa utajom poreza) odlučio sam malo obnoviti svoj komp, tj grafičku... pa ako ima netko tko se razumije u taj posao... Evo moje sadasnje konfe:

Matična ploča:
      Procesor                      DualCore Intel Core 2 Duo E4400, 2000 MHz (10 x 200)

Chipset na matičnoj ploči                         Intel Lakeport-G i945GC
      Sistemska memorija                               4gb
      DIMM1:         
KINGSTON SO-DIMM DDR2 2GB 800MHz, Latencija CL6, ValueRAM

DIMM3:  
KINGSTON SO-DIMM DDR2 2GB 800MHz, Latencija CL6, ValueRAM

Tip BIOS-a                                        AMI (06/28/07)
      Komunikacijski port                               Communications Port (COM1)
      Komunikacijski port                               ECP Printer Port (LPT1)

Grafika:
      Grafička kartica                                  Radeon X1650 Series Secondary  (512 MB)
      Grafička kartica                                  Radeon X1650 Series  (512 MB)
      3D akceleratorski čip                             ATI Radeon X1650 (RV535)
      Monitor                                           Philips 170S (170S7)  [17" LCD]  (AU20721006352)

P.S razmišljam o kupnji novog procesora, je li potrebno?

Ukupna cijena bi bila oko 3000kn

i am not a spamer... allright, not a big one xd _______________________ war... war never changes

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova konfa

Koji ti je slot za grafu, AGP il PCI-E? Koje ti je napajanje?

Ako je AGP, onda trebaš novu matičnu, proc i grafu, po potrebi napajanje...

Al ajmo reć da uzimaš sve novo:

Biostar 790GX (650kn, Hardveraj) + Phenom II X3 720 BE (1200kn, ADM) + Fortron PNF 400W (280kn, ADM) + Gigabyte HD4850 512MB w/Zalman (1108kn, ADM) = 3238kn

Mislim da je ovo stvarno najbolje što se može naći za te novce, imaš šanse da na procu otključaš 4. jezgru, a i ako ne otključaš, BE je i da se clockat bez ikakvih problema... Neće ti biti preslab. Matična je zakon za svoju cijenu... Grafa također, sa Zalmanovim coolerom, nećeš naći bolju za te novce... Jedino napajanje ako već imaš dovoljno jako možeš izbaciti, nisi rekao koje imaš pa sam stavio za svaki slučaj novo... 

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nova konfa

PCI -e

Napajanje.. neko noname..

i am not a spamer... allright, not a big one xd _______________________ war... war never changes

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nova konfa
jojo1909 kaže...

PCI -e

Ma ja bih ti predložio ono gore što sam složio... Nadam se da ti nije cijenom previše, košta oko 3200, a ti si rekao do 3000... Iskreno, sumnjam da ćeš išta bolje složiti... I nekako mi je draže sada na AMD, jer će na AM2+ socket moći i svi novi procovi, dok s. 775 zamire polako, ali sigurno... A taj proc koji sam ti stavio će sigurno biti dovoljan za sve tvoje potrebe, na toj matično bi se mogla otključati i 4. jezgra, a BE je, što znači da ima otključan množitelj i da se clockati dosta...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan
Nova konfa

može... necu umrijeti za 200 kn xd fala, idem odma u akciju Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jojo1909 kaže...

PCI -e

Kupi Gigabyte Radeon HD4670 i rješio si problem. Ne moraš mijenjati napajanje, a procesor ti je vrlo dobar. Bilo koja jača kartica zahtjeva i promjenu napajanja, a to je onda skuplje za oko 700 kn minimalno. A ova grafička ti je 600 kn, podržava full HD 1080p rezoluciju za razliku od skupljih modela.
16 godina
neaktivan

pa neznam, čuo sam da je HD4670 jako dobra, a i navedena je ovdje na forumu kao best buy svih best buyeva... jos cu vidjet

17 godina
neaktivan
jojo1909 kaže...

pa neznam, čuo sam da je HD4670 jako dobra, a i navedena je ovdje na forumu kao best buy svih best buyeva... jos cu vidjet

Best buy je sigurno i štediš na drugim komponentama. Sve druge su preskupe osim ako imaš viška love, a opet ti je bolje kupiti nešto drugo za te novce.
17 godina
Nova konfa

hd4670 i vozi jos neko vrijeme!

hd4670 manje trosi od x1650 pro jer nema dodatni 6-pinski

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,6GHz 1,45V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nova konfa

Ok, onda znaci HD4670 Sapphire...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice