Nadogradnja RAM-a i graficke?

poruka: 10
|
čitano: 3.624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM-a i graficke, tehnički dio!

Pozdrav svima, ovo mi je prvi post ovdje i nadam se da sam s pitanjima došao na pravo mjesto.

Želio bi nadograditi RAM (i moožda grafičku ali o tom kasnije) i ovo je što znam o tome (i što mi je rekao Everest):

--------------------------

Supported:DDR-200 SDRAM, DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM

Imam četiri utora, dva su već popunjena sa dva: na pločicama piše 400 ali sad ne znam jel to Mhz pošto everest (i wikipedija) kažu da PC3200 radi na 200mhz-a.

DIMM3: 512 MB PC3200 DDR SDRAM

DIMM4: 512 MB PC3200 DDR SDRAM

Kaže da mi je matična: Foxconn NF4SLIK8AA Series

A čipset: South Bridge: nVIDIA nForce4 SLI (CK8-04)

----------------------------

Valjda je to dovoljno informacija stručnijima od mene...

- Mene sad zanima, mogu li ja kupiti dva gigabajtna PC3200 DDR400 SDRAM i biti sretan sa 3 gige rama a da sve radi?

Na jednom mjestu sam naletio da mi možda ne bi čitalo gigabajtni (što mi zvuči glupo) nego samo dva uparena od 512mb, što bi mi u konačnici oduzelo gigabajt, ali ni upgrade za 1gb nije za bacit.

Što vi mislite o tome?

Drugo pitanje je kraće i glasi ovako:

Ako bih uzimao novu grafičku mora li njezina memorija biti DDR kao što mora biti RAM ili može biti DDR2, DDR3 i sl...

------------

Trenutna grafička: PCI Express 1.0 x16: nVIDIA GeForce 6600 PCI-E 256mb (ne piše mi ništa DDR i sl. pa zato pitam).

------------

Zadnja napomena je da stvaaarno nemam love i da hoću probati preko oglasa skucati jos malo RAM-a i možda grafike ako je to moguće uz vašu pomoć ;)

PUNO HVALA UNAPRIJED! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Nadogradnja RAM-a i graficke, tehnički dio!

Memorija graficke nemora biti ista kao i memorija na maticnoj ploci.

I koliko vidim,maticna ti podrzava DDR400 vrstu RAM-a,tako da taj RAM trazi.

EDIT:Maticna ti podrzava do 8 GB RAM-a i Athlon 64 ili Athlon 64 FX s. 939

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 19:52 (ivanoile).
17 godina
neaktivan

Pro to je DDR prve generacije i tesko ces to naci po normalnoj cijeni. Drugo ovo da ti plocicu od gb nece podrzati misli se da plocica mora imati chipove sa obje strane  a ne samo sa jedne strane a ne da moras imati dvije plocice. Inace to je stara ploca i nisi napisao koji proc imas gore ali mislim da je najbrzi koji je isao bio Athlon 3200+ koji je radio na 2,5 GHz koliko se sjecam. To je staro 10 godina. Ne vjerujem da bi ti brza graficka ista pomogla posto bi ti proc bio usko grlo. Graficka ima svoj ram i nema veze sa plocom i ramom na njoj tako da to nije uslov.

:)
16 godina

-sve infromacije koje te zanimaju uvijek prvo potraži na stranicama proizvođača (uz pomoć googlea ... klik).

-Ako je to taj model MBO, podržava max.4GB, znači da mora bez problema radit na planiranioj kombinaciji (jedino je moguć problem s gustoćom modula koji su noviji).

-VGA (tip RAMa) nema nikakve veze s RAMom sistema.

Ipak ostaje samo pitanje isplativiosti kupnje 2GB DDR400 i korisnost. Cijena je jednaka cijeni nove ploče i novom RAMu zajedno, ostaje samo pitanje CPUa dli ga možeš iskorisiti ili prodati MBO+RAM+CPU i tim novcem kupiš CPU. U prvom slučaju imaš i dalje staro i daleko slabije računalo u odnosu na novo, povezano s problemom ako želiš nešto nadograditi i garancijom, dok je novo u svemu jače...

Čista matematika... (osim ako RAM nabaviš povoljnije..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Ja sam tebi pod blokom?

15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM-a i graficke?

Tnx na savjetima...

Procesor je ovaj

AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+

Ali njega nuzno nisam mislio nadograđivati...

Što se tiče ove stranice od matične gledao sam ali nisam našao točan model, vidim da ti jesi i tnx ;)

Već sam ja znao da podržava do 4 giga, samo nisam znao hoće li podržavati više od 512mb po utoru :D

Taj dio me zanima...ovo je s neke stranice koja ti čekira memoriju i piše ovo:

[IMG]http://i52.tinypic.com/2n9kfgn.png[/IMG]

Ne znam oce radit pa evo link:

http://i52.tinypic.com/2n9kfgn.png

Što se tiče cijene nadograđivanja: pa nešto sam gledao i mislim da bi za 300kn nabavio 2 giga i valjda bi 2 dodatna giga omogucila otvaranje vise od tri programa bez lagganja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja RAM-a i graficke?

Ne bi. Nije ti problem u ramu vec u svemu ostalom. Vjerovatno je spor i disk, chipset i sve ostalo. Ustedi jos malo i kupi neki polovan komp novije generacije. I nisam gledao na stranicama proizvodjaca vec imam slican komp.

15 godina
neaktivan

Tnx...

16 godina
Bixler kaže...

.. 

Što se tiče cijene nadograđivanja: pa nešto sam gledao i mislim da bi za 300kn nabavio 2 giga i valjda bi 2 dodatna giga omogucila otvaranje vise od tri programa bez lagganja?

- stari sistem nikad nema glatkoću novog. Ipak ako koristiš win7, 1GB je onako.. 2GB je bolje (više nije neophodno).

Vjerojatno bi ti pomoglo, ali obično nije samo to rješenje. Treba vidjeti što sve vrtiš, kakavo je 'smeće' u pozadini itd...

Slikoviti opis, RAM=tovarni prostor u kamionu. RAM nema utjecaj na brzinu kamiona, nego količina tereta zahtjeva jači motor da bi ga uopće iskoristio...

RAM utječe samo kad je ispod potrebne granice, tad višestruko usporava sistem. Obično je problem u raznim (nepotrebnim-nepodešenim) utilsima i parazitima.

Po toj cijeni, je OK (u trgovinama je ta cijena za 1GB...).

-ono što logic kaže, jednostrani-dvostrani...(kod mene pod gustoća modula) može biti problem. (to je nekad davno bilo čest slučaj...) ipak većinom radi bez problema.

btw, logic, 'čitam te..' {#}

edit: .. jer mi treba od klika-do-klika i pola sata, pa post uleti da ga nevidim..  {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 20:52 (ihush).
17 godina
neaktivan

Mislio sam da ne citas jer si napisao vrlo slicno kao i ja pa rekoh da nisam pod blokom ;)

Mada ne znam zasto bih bio ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 20:51 (logic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice