Pozdrav svima, ovo mi je prvi post ovdje i nadam se da sam s pitanjima došao na pravo mjesto.
Želio bi nadograditi RAM (i moožda grafičku ali o tom kasnije) i ovo je što znam o tome (i što mi je rekao Everest):
--------------------------
Supported:DDR-200 SDRAM, DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM
Imam četiri utora, dva su već popunjena sa dva: na pločicama piše 400 ali sad ne znam jel to Mhz pošto everest (i wikipedija) kažu da PC3200 radi na 200mhz-a.
DIMM3: 512 MB PC3200 DDR SDRAM
DIMM4: 512 MB PC3200 DDR SDRAM
Kaže da mi je matična: Foxconn NF4SLIK8AA Series
A čipset: South Bridge: nVIDIA nForce4 SLI (CK8-04)
----------------------------
Valjda je to dovoljno informacija stručnijima od mene...
- Mene sad zanima, mogu li ja kupiti dva gigabajtna PC3200 DDR400 SDRAM i biti sretan sa 3 gige rama a da sve radi?
Na jednom mjestu sam naletio da mi možda ne bi čitalo gigabajtni (što mi zvuči glupo) nego samo dva uparena od 512mb, što bi mi u konačnici oduzelo gigabajt, ali ni upgrade za 1gb nije za bacit.
Što vi mislite o tome?
Drugo pitanje je kraće i glasi ovako:
Ako bih uzimao novu grafičku mora li njezina memorija biti DDR kao što mora biti RAM ili može biti DDR2, DDR3 i sl...
------------
Trenutna grafička: PCI Express 1.0 x16: nVIDIA GeForce 6600 PCI-E 256mb (ne piše mi ništa DDR i sl. pa zato pitam).
------------
Zadnja napomena je da stvaaarno nemam love i da hoću probati preko oglasa skucati jos malo RAM-a i možda grafike ako je to moguće uz vašu pomoć ;)
PUNO HVALA UNAPRIJED!