Nadogradnja računala

poruka: 16
|
čitano: 2.389
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Savjet - Nadogradnja računala

Imam računalo staro dvije i pol godine i htio bih ga nadograditi. Razmišljao sam da kupim novi procesor i dodam još 2 GB rama. Imam 1300 kn + ako se neka "nepotrebna" komponenta proda.

Procesor: AMD Athlon 64 X2 4800+

Matična : ASRock ALiveN570SLI-eSATA2 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Chipset : nVIDIA nForce 570 SLI

Memorija : Kingmax 2048 MB DDR2-800

Grafička : NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB)

Monitor : AOC 2116S [21" LCD]

Napajanje : Point of View BD400W

Svaki savjet i prijedlog je dobrodošao :)

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nadogradnja računala

imam i ja jednog takvog. mozes staviti malo bolju graficku i jos 2 gige rama ali nema tu nekog napretka.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja računala

ako sam dobro vidio ploča ti podržava samo stare phenome

koje imaš samo u oglasniku i k tome su loši.

ja bi napravio sljedeče: 1.ostavio ram 2gb

2.bacio napajanje u smeče

3.prodao matičnu,proc

4.uzeo mbo+cpu+napajanje

nakon toga lagano skupio još nešto para pa prodao grafu i kupio gtx 460 ili bar gts 450{#}

a ram kupiš isto bilo kad poslije.                                 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja računala
zubic kaže...

ako sam dobro vidio ploča ti podržava samo stare phenome

koje imaš samo u oglasniku i k tome su loši.

ja bi napravio sljedeče: 1.ostavio ram 2gb

2.bacio napajanje u smeče

3.prodao matičnu,proc

4.uzeo mbo+cpu+napajanje

nakon toga lagano skupio još nešto para pa prodao grafu i kupio gtx 460 ili bar gts 450{#}

a ram kupiš isto bilo kad poslije.                                 

Dopada mi se ovo kako si napisao i molio bih još nekoga da napiše svoj prijedlog pa da odlučim što je najbolje napraviti. Ako bi već uzimao novi procesor, možda bi bilo bolje da uzmem četverojezgreni AMD jer je razlika oko 100-200 kn? Zanima me iz koje si trgovine uzeo ove cijene...
15 godina
neaktivan
Nadogradnja računala

ei dante  izgleda da mi samo ti motzes pomoci svi vec spavaju  sutra bi kupio grafu n vidia 460 1 gb ili 768 mb ne razumijem se bas nes pa trazim savjet a i zanima me dal ce mi 400w napajanje bit dosta koje trenutno imam u kompu, veselim se bilo kakvom odgovoru  hehe :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja računala

A kak bi mi znali koje ti napajanje imaš u kompu? Bilo koje brand name od 400W bi držalo vodu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja računala

ms ky-400atx p4 -evo napajanja

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nadogradnja računala

Zavisi na kojoj rezoluciji igras. na 1680x1050 (i manje) ti je verzija sa 768MB sasvim dovoljna dok je za fullHD 1920x1080 puno bolja verzija sa 1GB zbog 256bit-ne sabirnice.

To napajanje moras promijeniti jer ne valja nista i moglo bi ti unistiti ostatak hardwarea.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LC Power napajanje 500w, sa garancijom to sam nasao 15 mj. za 150 kn dal je to ok???
15 godina
protjeran
kiki miki 25 kaže...
LC Power napajanje 500w, sa garancijom to sam nasao 15 mj. za 150 kn dal je to ok???

da

15 godina
neaktivan
zahvaljujem!!!
17 godina
odjavljen
RE: Savjet - Nadogradnja računala
Dante_93 kaže...

Imam računalo staro dvije i pol godine i htio bih ga nadograditi. Razmišljao sam da kupim novi procesor i dodam još 2 GB rama. Imam 1300 kn + ako se neka "nepotrebna" komponenta proda.

Matična : ASRock ALiveN570SLI-eSATA2 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Hvala

U tu ploču možeš staviti Phenom II 920 i 940 iako ih ploča službeno ne podržava. Ali ocanje zaboravi. još 2 gige rama je poželjno a možeš si upiknut i još jednu 9600 Gt u SLI.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 13:05 (vexx5555).
17 godina
Nadogradnja računala

2GB je sića, trebaš barem još 2GB. Pa meni windows 7 sam pojede 1GB + crysis preko 1GB i ostane ti 0MB i dobivaš manje fps-a.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
Dante_93 kaže...

Hvala

U tu ploču možeš staviti Phenom II 920 i 940 iako ih ploča službeno ne podržava. Ali ocanje zaboravi. još 2 gige rama je poželjno a možeš si upiknut i još jednu 9600 Gt u SLI.

Dakle mogu staviti trojezgreni ili četverojezgreni (ove koje si naveo) AMD na svoju maticnu, ali pritom ga ne mogu clockati? RAMe ću definitivno kupiti, napajanje i novi procesor. Samo se trebam još odlučiti za procesor. Bi bilo dobro da prodam maticnu i uzmem intela i3?

Zna li netko da li moja matična podržava gtx460?

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 15:55 (Dante_93).
15 godina
protjeran
Nadogradnja računala

podrzava

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dante_93 kaže...
Dakle mogu staviti trojezgreni ili četverojezgreni (ove koje si naveo) AMD na svoju maticnu, ali pritom ga ne mogu clockati? RAMe ću definitivno kupiti, napajanje i novi procesor. Samo se trebam još odlučiti za procesor. Bi bilo dobro da prodam maticnu i uzmem intela i3?

Zna li netko da li moja matična podržava gtx460?

U tu ploču idu stari Phenomi sa tri ili četiri jezgre. Ovi što sam naveo su noviji Phenomi II i oba su četverojezgrena. Ocati ne možeš jer ti ploča ima lošu regulaciju napona, tj. mali broj faza pa bi ju spržio. Napajanje ne moraš mijenjati jer je dobro, osim ako ti je preslabo. Ja na tvom mjestu ne bi kupovao i3- ovi Phenomi ga ubiju u pojam. Matična ti podržava sve PCIe grafe-tako da.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice