Jel je vidljivo npr. kad kupim Athlona 5200+ da ima bolje performanse nego 4200+ ?
Ipak ne mislim mijenjat procesor godinu dana mislim uzet Athlon 5200+ a onda poslje za godinu dana neki Quad Phenom.
Jel je vidljivo npr. kad kupim Athlona 5200+ da ima bolje performanse nego 4200+ ?
Ipak ne mislim mijenjat procesor godinu dana mislim uzet Athlon 5200+ a onda poslje za godinu dana neki Quad Phenom.
Grafičke u klasi do 800 kn koja je najbolja :
ATI Radeon 3850 512 MB
GeForce 8600 GTS
ATI Radeon 4670 512 MB
ATI Radeon 3870 512 MB GDDR4
Kaj nema nikog ???????
ova 3. i 4. po mom mišljenju malkice 3870
Ja mislim da je 3850 jači od 4670
3870, 3850, 4670, 8600GTS
Sigurno.
Grafičke u klasi do 800 kn koja je najbolja :
ATI Radeon 3850 512 MB
GeForce 8600 GTS
ATI Radeon 4670 512 MB
ATI Radeon 3870 512 MB GDDR4
Ipak mislim da ću novi PC sastavljat sam.Neću ga nosit na neki servis iz logičnog razloga
opelješit će me za nešto što sam mogu napraviti besplatno.
BTW kakav OC potencijal ima Athlon 5000+ (ne black edition) ??????
Kakva je razlika u performansama između Kingmaxavog rama 2x1GB 800 MHZ i OCZ 2x1GB 800MHZ (nekakva razlika mora bit kad je OCZ toliko skuplji ?????
BTW kakav OC potencijal ima Athlon 5000+ (ne black edition) ??????
Kakva je razlika u performansama između Kingmaxavog rama 2x1GB 800 MHZ i OCZ 2x1GB 800MHZ (nekakva razlika mora bit kad je OCZ toliko skuplji ?????
A kakav OC potencijal ima Athlon 5000+ Black Edition ?????
A kakav OC potencijal ima Athlon 5000+ Black Edition ?????
Zašto si napisao da hoćeš nadogradnju ako želiš mijenjati skoro sva komponente?
To nije nadogradnja, to je novi komp.
Kakve razlike u veličini imaju ATA i SATA diskovi jer mi je u kučištu koje trenutno koristim ATA disk jel će bit kakvih problema kad ću ugrađivat novi SATA(2) disk ?????
nemoj ata disk jer imaš SAMO JEDAN ide utor na novim pločama,a moraš spojiti i optički pogon pa imaš veliki pad performansi-na jedan kabl disk i snimač. sve se vuče ko crknuta mačka. uz matičnu dobiješ upute gdje se spaja koji kabl i lako to napraviš. pazi samo na pastu i na hladnjak na procesoru,gledaj da sve sjedne na svoje mjesto i bez prevelike sile ! ako paziš dalje je lako.
Nisam ni mislio stavit ATA disk nego SATA(2),ali me zanima jel će moć taj novi SATA(2) disk ić na mjesto ATA diska u kućištu ?????
nemoj ata disk jer imaš SAMO JEDAN ide utor na novim pločama,a moraš spojiti i optički pogon pa imaš veliki pad performansi-na jedan kabl disk i snimač. sve se vuče ko crknuta mačka. uz matičnu dobiješ upute gdje se spaja koji kabl i lako to napraviš. pazi samo na pastu i na hladnjak na procesoru,gledaj da sve sjedne na svoje mjesto i bez prevelike sile ! ako paziš dalje je lako.
Meni samo nije jasno zasto svi vec mjesec dana raspravljate o temi kada je jasno receno da se racunalo kupuje tek oko Bozica, to je za 2 i pol mjeseca, a vec mjesec dana se ova tema vrti... do Bozica ce se svasta promijenit, nedugo nakon dolaze Nehalemi i svemu ce padati cijena, pricekaj njih i onda dodji s istim pitanjem jer ces onda slagati konfu u tom cijenovnom rangu sa quadovima i 4870 karticama jer svemu pada cijena. Dolazi kompletno nova generacija procesora, maticne sa kompletno novim chipsetom, ram ce se prodavati iskljucivo ddr3 za njih, dakle ddr2 pada cijena jos i vise, a i ddr3 koji je prebzr za te ploce (ispocetka ce nehalemi biti kompatibilni iskljucivo sa 800HMZ+ DDR3, a najvjerojatnije ne vise od 1066 ili 1333 , zbog niskok takta FSB-a s kojim rade), dolaze novi windowsi, doci ce nove grafulje.... svasta ce se mijenjat oko Bozica tj oko Nove Godine i nerealno je sada slozit konfiguraciju za 2-3 mjeseca unaprijed
Pa dobro ja sam samo htio znat šta je najbolje uzet.
Ti Nehalemi to su novi Intel procesori ?
Jel će AMD lansirat kakvu konkurenciju Nehalemima ?
Ma znam, ali moze ti se preporucit sto je sada super u toj cijeni, ne sto ce oko Bozica biti.... s obzirom na brzinu izdavanja novih stvari u racunalnoj industriji opcenito, a i najavama nove generacije procesora, konstantno izdavanje novih grafulja, najava novih windoza itd. to je skoro isto ko da si doso i reko kupujem novi auto 2012. do 10k Eura, sto da uzmem
EDIT: da, Nehalemi su nova generacija Intel procesora, s obzirom na promijenjenu arhitekturu nijedna maticna trenutno na trzistu ih ne podrzava (novi socket zahtjevaju jer imaju memorijski kontroler ugradjen u sebi za razliku od trenutne arhitekture, a i drugih izmjena ima, tako da iako se govori da se baziraju na Core 2 arhitekturi, bitno su razliciti od svega do sada...)
sto tocno AMD planira ko odgovor ne znam, iako i oni nesto spremaju, samo nekako je to u drugi pan upalo s obzirom na Nehaleme
Čuo sam za AMD Shangai jel on već u prodaji ili ?????
BTW zaboravio sam pitat u slučaju da uzmem neku matičnu s integriranom grafom jel se može koja igra pokrenut na npr. x1200 ili x1250 ?
I poslije kad ću kupovat grafu jel se treba isključit ova integrirana na matičnoj i ako treba kak to napravit ?
1. BTW zaboravio sam pitat u slučaju da uzmem neku matičnu s integriranom grafom jel se može koja igra pokrenut na npr. x1200 ili x1250 ?
2. I poslije kad ću kupovat grafu jel se treba isključit ova integrirana na matičnoj i ako treba kak to napravit ?
Pa nisam ni mislio pokretat crysis na integriranoj.Nego jel može ta x1250 pokrenut igre kao npr. cod2 nfs mw i the punisher ?
Pa nisam ni mislio pokretat crysis na integriranoj.Nego jel može ta x1250 pokrenut igre kao npr. cod2 nfs mw i the punisher ?
Za početak ću si uzet Radeon 3650 (ipak je bolji nego integrirana x1250), a kasnije neku jaču grafulju a i vidjet ću ako padnu cijene i mislim da će sigurno past do nove godine bar ja mislim da hoće nekih 100-200 kn.Tako da ću kad nadam se padnu cijene moć sastavit i bolju konfu.
Ma padat će cijene svemu, i to ne do nove godine, nego vjerojatno već do 1.12...
Hg šrot , mom frendu ugradili dvije različite memorije za dual chanel kaj je najgore on o tome nije imo pojima .
offtopic:
a kak ce imat pojma? to se cesto dogadja na unaprijed slozenim konfiguracijama (ili onu koju ti izaberes a oni slazu, ali tamo moraju pazit na tip komponente, ali znaju ugraditi rabljenu robu) koje imaju onu naljepnicu za garanciju koja u teoriji sluzi da ti ne bi izvadio njihovu komponentu, zamijenio ju rabljenom, izgorenom i onda popravio na garanciju (ili stogod ti vec prodaju kad ti to objasnjavaju), a u stvari sluzi da ti mogu podvaliti macka u vreci, ako otvoris vrecu i skuzis kakav je macak onda gubis garanciju i oni tvrde da si tu zamjenu ti ucinio, a ako ostavis dokraja garancije pa onda otvoris onda ni nemas pravo na zalbu tj tu zalbu mozes objesit macku o rep :P
topic:
@autor: ako nemas para za kupit kvalitetnu grafulju (a pod kvalitetnom ne mislim na gtx280 ili hd 4870 x2 vec nesto u rangu hd 4850) onda ne bi bilo lose prosvrljat malo po oglasnicima... nedavno sam naso u oglasniku hd 4870 x2 za 2400kn, gtx 280 oc za 2500kn, bilo je negdje msi hd 4870 1gb za 1500kn i slicno..., vidio sam i neku gt 260 oc (onu stariju sa 192 stream procesora, ne 216) za tipa 1000kn -> to su stvari rabljene tipa 2-3 mjeseca koje su njihovi zahtjevni vlasnici (citaj veliki "entuzijasti i gejmeri" da budem pristojan) kupili i shvatili tek par dana/tjedana/mjeseci kasnije da stancaju premalo FPS-a na sve maks u krajsisu i da ih ne zadovoljavaju pa su odlucili preci na bolje kartice - kao sto sam reko kartice savrseno rade, pod garancijom su i nema razloga da budu ista losije od onih iz ducana (osim sto imaju tih 2-3 mjeseca kracu garanciju), pa kad nadjes dobru ponudu pikni tako nesto (jedino naravno 20 puta provjeri sta kupujes, neboj se zatrazit isprobat karticu i otvori kutiju da vidis sta ima nutra)
EDIT: shvacam da sam napiso roman u zaru pa micem dobar dio teksta koji je nepotreban za temu a iskaz moji osobnih misljenja koja ne mora svatko od vas citat (i zamarat se njima)