poz,
komp je star 3 godine i polako osjecam, zapravo s bf 3, strasno osjecam da je postao outdated, a s obzirom da je to jedini "stroj" gdje igram igrice, a istovremeno koristim i za faks, poprilično mi je vazno i cesto moze kostati dosta zivaca :/
CPU: e7400 (2x2.8Ghz), oc na 3.8 GHz, sa Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: Gigabyte ep43-ds3l
RAM: 2x2Gb Kingmax, 800 MHz (omjer FSB:RAM=1:1)
GPU: Radeon HD 4850, koja je isto oc sa catalystom
Napajanje: Asus TA982 450W Vento
kaj se hardwarea tice, nisam nekakav zanalac, i prije 3 godine sam zatrazio pomoc preko foruma, pa sam dosao s ovom konfom kao optimalnom. Međutim, izgleda je doslo vrijeme da se nesto promijeni, pa nisam siguran što učiniti. Naišao sam na savjete da se uopce ne upgradea nista nego proda cijeli komp pa dolozi za novi, pa me zanima sto Vi mislite o ovom slucaju.
S BF3 na medium imam manjih problema, lagova, a na low ide dosta dobro, medjutim u zadnje vrijeme sam poceo dobivati BSOD. Testirao sam RAM al cini se da nije u njemu problem. CPU se ne pregrijava, tj. neide preko 60°C kada igram, ali sam poprilicno siguran da dodje do zasicenjaa CPU-a. Ipak, uzrok BSOD-a mislim da je GPU. (BTW, nedavno sam zamijenio termalne paste i na CPU i GPU, i dodao ventilator od 12cm)
Na kraju svega, budzet za nadogradnju ne bi trebao biti puno veci od 1000 kn (+/- 250kn), ali da pritom mogu biti miran *neko vrijeme* i da mogu zavrtiti igre bar na medium bez ikakvih poteskoca. A ako vec predlazete prodaju kompa, koliko bi mogao dobiti za njega (tu su jos 500GB SATA2 Samsung, Pioneer DVDRW i Hybrid TV kartica)?
Ukoliko predlazete kupnju novog, budzet ovisi o cijeni koju bi dobio za stari + nekih 250€.
Hvala unaprijed!