Nadogradnja PC-a zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 2.832
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Nadogradnja PC-a
Bok!
Nadograđujem svoj PC, pa imam par pitanja.
Trenutno imam 4 GB RAM-a, a želim 8 GB. Sad, je li bolje staviti 2x4 GB ili 1x8 GB? Koja je razlika? Koja je grafička dovoljno dobra za igrice poput BF4, Crysis 3? Znači ove malo zahtjevnije. Je li dobra ova: XFX AMD Radeon R7 250?
Imam procesor AMD Athlon II X4 630 (2.8 GHz).
Hvala!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nadogradnja PC-a

-sve ili većina MBO podržava dual chanel mod (dual=2=par, upareni moduli RAMa, malo veći transfer interlivanih banaka), ali realno je to neprimjentno (osim u benchevima).

tako da odluka ovisi o MBO, zatim već imaš (jedan modul?) 4GB i ovisi koliko imaš (slobodnih) DIMM utora na MBO, sve MBO imaju 2, neke 4 mjesta. Ako imaš 1x4GB tad je logično uzeti još jedan od 4GB. Ako bi uzeo 1x8 tad bi starih 4GB bilo višak ili bi imao 12 itd..

-naravno, ponekad i dualchanel donese probleme, ako je MBO-chipset nestabilan ili kompatibilnost RAM-BIOS, OC, napon... ponekad se DC isključuje zbog stabilnosti ili se povećaju latencije. Vjerojatno možeš bilo koju kombinaciju, vjerojatno će raditi...

-VGA je tvoj izbor, cijena-snaga, uvjek uspoređuj s nečim referentnim, jer govoriti o samoj r7-250 nema korisit, dovoljna je nekome za nešto, dali tebi, to samo ti možeš znati (nakon što vidiš performanse na svom računalu). Postoje jače i slabije. Dilema može biti ATI-nVidia i brand (asus, ga, msi..) kao i model zbog custom hlađenja i sl. dodataka, adaptera, cijene, kupon za igru itd. To vidiš u trgovini, dok google može dati bencheve za usporedbu bilo koje kartice.

- Dodatno, jače VGA traže i odgovarajuće napajanje.

btw, ne vjeruj navijačima nekog tabora crveni-zeleni.. nisu objektivni i ne mogu znati što je tebi OK, to na kraju sam moraš zaključiti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2014 14:05 (ihush).
12 godina
Nadogradnja PC-a
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Re: Nadogradnja PC-a
CrossDeath kaže...
Nadograđujem svoj PC, pa imam par pitanja.

Imaš temu za to, pitaj tamo.

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/savjeti-o-nadogradnji-racunala/164263.aspx?page=254&jumpto=4341627&sort=asc&view=flat

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice