Nadogradnja ili novi pc?

poruka: 37
|
čitano: 4.807
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nadogradnja ili novi pc?

pozz svima pa da napisem prvi post 

Trenutna konf je:

Procesor        : INTEL core 2 duo E7300

Matična ploča :ASUS P5KPL-AM

RAM DDR2     :2G 400Mhz

Grafika          :Nvidia GeForce 9600GT 512MB

HD                 : 500Gb

Napajanje      : MS PRO 550 ATX P5

Namjena je igranje.

Skupio sam novce za novu konfu, mislio sam ici na nesto od 7-10 000kn ali razmisljam kako nisu svi novi procesori jos uvijek isplativi i potrebni za igranje, kako cijena vremenom padne.............

Ova konfa mi sve vrti pa zasto ne je nebih nadogradio sa jos 2G rama, intelovim quad-om i mozda cak i novog grafickom od 1G rama pa nek izdrzi sljedece 2 godine a onda uzeti nesto novo.

Nisam prestrucan za procjenu sto je isplativije uraditi i za to mi treba savjet i procjena.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 5:20 (myself.com).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja ili novi pc?

ako mislis nadogradit:

cpu

grafa

i jos 2gb rama

i s tim bi sve super igrao

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 5:37 (xnight_hunterx).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja ili novi pc?
xnight_hunterx kaže...

ako mislis nadogradit:

cpu

grafa

i jos 2gb rama

Ali bi onda trebao i napajanje jer ovo je MS 550

15 godina
neaktivan
AFK kaže...
xnight_hunterx kaže...

ako mislis nadogradit:

cpu

grafa

i jos 2gb rama

Ali bi onda trebao i napajanje jer ovo je MS 550

I ja imam isto takvo napajanje i drži Q8300 @ 3GHz i 3870x2 OC, i pod full load-om je iznenađujuće tiho. Tako radi već par mjeseci, vidjet ćemo kako dugo će još.

15 godina
neaktivan
Nadogradnja ili novi pc?

Ja bi uložio 220kn prvo za pošteni hladnjak tipa Hyper212+,zatim bi clocknuo tog E7300,na 3.6 bi morao ići bez poteškoća. Isplati se uložiti 250kn u 2gb dodatnog DDR2 rama,polovnog naravno.

Što se tiče grafičke,možeš prodati eventualno svoju tu za 350kn,ako nisi zadovoljan,i tražiti nešto iz domene GTX-a 260,pa se kasnije opet nadograditi. Korak po korak. Ili ako te baš žulja lova,uzeti odmah GTX460,kao ova gore,samo naći 1gb 256bitni model.

Kad kažem GTX260,275,mislim polovno oko 800-1000kn. A GTX460,mislim novo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 8:31 (thedream).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja ili novi pc?

ako je za gejming, quad je po cijeni neisplativ, rađe ajde na am3

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

220 kn za cooler?

Ovo jedovoljno za clock.

e5200

sa svojih 2.5 radi na 3.40

Cijena 75 kuna

15 godina
neaktivan
$rky kaže...

220 kn za cooler?

Ovo jedovoljno za clock.

e5200

sa svojih 2.5 radi na 3.40

Cijena 75 kuna

Samo šta će mu Hyper držati i kasniji eventualni proc bez beda,a taj će ga otopiti.

15 godina
neaktivan
Nadogradnja ili novi pc?

ako misli uzet 4 jezgre onda se slazemo.al mislim da ima drugih stvari prije za rijesit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja ili novi pc?

tnx na interesu i sta mi u konacnici predlazete, nadograditi ovo ili kupiti novu konfu?

Ako nadograđujem ovo sta mjenjati? Malo sam gledao cijene i ako bi stavio novi proc, graficku, ubacio 2g rama i svakako novo napajanje onda mi je to mozda i puno za ipak staru konfu sa ovom maticnom.Kad zbrojim koliko ovo vrijedi i koliko bi morao uloziti onda bi jos i mogao lagano uzeti novo.Ali ovo mi jos uvijek sve vrti. Imam novce za novi ali cemu kupovati ako ovo moze posluziti a i svi znamo kakva su vremena.

Ili da ubacim samo novi procesor i dodam 2g rama pa da izdrzi jos godinu minimalno, ili da ga clockam i ubacim 2G ram-a?

Ajme dilema, toga mi ocito ne nedostajeOsmijeh

Pucajte, predlazite, savjetujte....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kojih? predlazi, pomagaj....

16 godina
neaktivan
Ako možeš prodaj to u komadu i sastavi novu konfu.Upgrade je uvijek skuplji u odnosu na ono što dobijaš.
15 godina
neaktivan

Ja ti predlažem da kupiš novu grafu  recimo GTX460, i katanu 3 te klokaš taj proc na jedno 3.2GHz što bi trebalo biti dosta. Ako si na knap s parama napajanje netrebaš mjenati, jer su ms napajanja u zadnje vrijeme dosta pouzdana, kažem moje drži 3870x2 i q8300 na 3GHz isto 550w ko i tvoje, i radi u full loadu skroz tiho. Kad imamo lan party znamo igrati od 20h pa do 6 u jutro, i kad stavim ruku na njega nije previše toplo, i k tome je nečujno. Radije za tu lovu ubaci još 2GBrama.

15 godina
neaktivan
Nadogradnja ili novi pc?

Taj MS je škart,ali ima zasebni 6pinski kabel,samim time bi trebalo iskrcati kakvih 250-300 stabilnih W na 12V što je dovoljno za Q6600 i 3870x2. Trebalo bi pokušati na 400W Platinum modelima hehe.Namigiva

Moralo bi držati i GTX460,ali eto,nikad zaista ne znaš s njima.

Moj savjet ima gore,isto tako - bolji hladnjak,i izvlačenje maksimuma ili bar optimuma iz postojeće konfe. Da se i s time vrlo solidno igrati dan danas (mislim na sve C2D preko 3ghz..te poštene grafe).

Grafa te po mojem skromnom mišljenju više koči nego procka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 13:37 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
protjeran
myself.com kaže...

Namjena je igranje.

Skupio sam novce za novu konfu, mislio sam ici na nesto od 7-10 000kn

maks-rs kaže...
Ako možešprodaj to u komadu i sastavi novu konfu.Upgrade je uvijek skuplji u odnosu na ono što dobijaš.

Ako ima več 10000 kuna i to proda za 1000 kolko može a može sigurno dobiti toliko onda mu se isplati uzet konfiguraciju od 11k sve ukupno sa periferijom jer je namjena gaming pa ne treba niš jače za 3-4 godine. Pa neka izdrži još mjes dana onda če sve bit još jeftinije na jesen

Pa če i tu profitirat

Joj da je meni 11k...!http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-money-mouth.gif

trash bin can:S
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ako ima več 10000 kuna i to proda za 1000 kolko može a može sigurno dobiti toliko onda mu se isplati uzet konfiguraciju od 11k sve ukupno sa periferijom jer je namjena gaming pa ne treba niš jače za 3-4 godine. Pa neka izdrži još mjes dana onda če sve bit još jeftinije na jesen

Pa če i tu profitirat

Joj da je meni 11k...!http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-money-mouth.gif

Komp od 11k kuna nema nikakvog smisla.. Složi nešto za 5-6k uvrh glave, ostalih 4-5 štedi pa nakon 2-3 godine nadogradi ako će štogod trebat..

I see offline people!
17 godina
protjeran

Ma to sam i mislio 6k uvrh glave, ajd za 5 nemoš baš neš dobit na duge stazehttp://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-money-mouth.gif

Pa da 6000 za case i ostatak neka napravi malo ugođaja sa nekim lijepim Full HD 24 incha, 5.1 surroundom 100W za u sobu, dobre sluške, neki dobar multifunkcionalni printer, gamepad, mouse, keyboard neke fancy

Kad se ima para nek se i ima

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ma to sam i mislio 6k uvrh glave, ajd za 5 nemoš baš neš dobit na duge stazehttp://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-money-mouth.gif

Pa da 6000 za case i ostatak neka napravi malo ugođaja sa nekim lijepim Full HD 24 incha, 5.1 surroundom 100W za u sobu, dobre sluške, neki dobar multifunkcionalni printer, gamepad, mouse, keyboard neke fancy

Kad se ima para nek se i ima

Bolje umjesto tih svih sranja,Razer miševa i svijetlećih tipkovnica,te G zvečki od zvučnika tipa G51 Logitech,da si kupi pošteni monitor,tipa Philips,HP ili Dell sa IPS ili PVA matricama,a ne neko glossy svijetleće TN - da prostiš smeće. U konfu od toliko love je šteta ne ubaciti monitor od 3-3.5k kuna,a ima odličnih 24 modela sa kvalitetnim matricama tipa taj Philips u Protisu.

Zvučnici su mu dovoljni i Stereo Geniusi od 80W RMS-a tipa 3000A, tipkovnica po ukusu,mišonja MX518 ili Sharkoon Fireglider, multifunkc printer ima za 600kn,ja sam sebi uzeo predobar SX415 od Epsona,ima i LCD na sebi. Sluške se daju uzeti Fatal1ty one,ili neki Senn za 250,300kn.

Sve stane u 5 000 gotovo,a za preostalih tih 6 si složi odličnu konfu.

17 godina
protjeran

Pa to sam i napisao, ostatak za perifernu(e) jedinicu(e) istina samo sam nabrojao tamo sve što bi moglo stati u konfu

A to šta kažeš slažem se sa tobom ipak je monitor ima privilegiju pred ostalimaOsmijeh

15 godina
neaktivan
Nadogradnja ili novi pc?

Periferiju imam, G15, G500,monitor 24" i printer.Jos samo sluske ali necu uzimati nesto skuplje dok imam integriranu zvucnu.Periferija mi ima visu vrijednost od konfe nekoliko puta. Osmijeh
Cini mi se da se ne isplati nadograđivati, pa treba mi 3 000kn a mozda i vise da ubodem sve sto zelim i cini mi se pametnije sloziti novo i bolje.
Sadasnju konfu ostavljam obitelji da ja mogu i kad uhvatim ovo malo vremena na miru igrati.Mozda je samo kloknem i ubacim polovnih 2Gb ram-a.Ostalo necu dirati jer onda mi vec treba jace napajanje a ni ne isplati se. A cooler mi ipak treba ako ga klokam na recimo 3,2?
Nisam stalno u toku sa razvojem komponenata i tesko mi je ocijeniti sto je trenutno pametniji potez i zato mi je svaki savjet dobro dosao, hvala na pomoci.
Sta bi mi savjetovali za novu gamersku konfu od 6-10 000kn. Trazim best buy za sadasnjost/buducnost.
Iz mog skromnog znanja zakljucio sam nesto ovako:
Nesto sto cu moci nadograđivati a da mi maticna ostane ista.Maticna mora biti da mogu i za 4-5 godina(jel to moguce uopce ili da smanjim na 3god.) ubosti nesto novo. Sto je ustvari bitno uz maticnu za „dugorocnu“ konfu?
Kuciste svakako kvalitetno, USB 3.0.
Napajanje brand ali koje snage? Odmah uzeti jace za buduce nadogradnje ili za ono sto trenutno slozim?
Procesor? brijem da ne mora bas biti i7, neko jeftinije koje ce se za 2-3god. zamjeniti sa boljim nego sto je i7 danas.
RAM 4Gb bi bilo ok za sada?
Graficka sada mozda best buy sada a za 2-3god nova?
Pucajte…..

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 19:10 (myself.com).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Recimo da staviš malo bolju AM3 matičnu te na nju nekog jačeg Phenoma II x4 (955BE ili 965BE). Klokabilni jesu, ali zasad nema potrebe.. Kad zagusti moć ćeš ih kloknut. AM3 je nedavno izašao i trebao bi biti u neku ruku dugoročan. Tako da ćeš na istu matičnu moći lupiti nešto jače kada bude bilo potrebno.

4GB DD3 RAM-a sasvim dovoljno za sve sada.

Napajanje recimo Corsaira 550W, dovoljan je za sad, a i za nadogradnje će biti.

Kućište po izboru.

E sad grafe.. Ne pratim baš najbolje zadnje vrijeme, ali najbolje neku 5XXX serije, najdulje će trajati.. Recimo 5850 ili tako nešto.

I see offline people!
17 godina
protjeran

Eo kako lega kaže ja se slažem.

Ja bi to ovako sastavio kad več ne trebaš periferiju. Ono samo case..

Grafa je mrak, nova DX11 i brza. Dobro se i kloka. Proc isto ide bez dizanja napona gore..

Kućište ti je moderno i po meni sasvim O.K. Možeš staviti ako želiš ultra moderno neki HAF ili Antec nine hundred

RAM-i su Corsair a napajanje će držati i duplo jače grafičke

Jedino šta nema je SLI na toj matičnoj za ovu grafuOsmijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 20:27 (stoncin3).
17 godina
neaktivan
Nadogradnja ili novi pc?

Ja sam ciljao na nešto ovakvo.

Kućište po izboru.

Konfa Konfa
I see offline people!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Jedino šta je kod tebe jača grafa i dva keksa DDR3 a kod mene samo jedan. Drugo je tu negdje sve u svemu tvoja je zbog toga skuplja 500 kn.Namigiva

Ja sam planirao kasniji apgrejd sa dvije CF grafe pa sam stavio jako napajanje.

17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Jedino šta je kod tebe jača grafa i dva keksa DDR3 a kod mene samo jedan. Drugo je tu negdje sve u svemu tvoja je zbog toga skuplja 500 kn.Namigiva

Ja sam planirao kasniji apgrejd sa dvije CF grafe pa sam stavio jako napajanje.

Planirao apgrejd, a stavio nvidiu :/

Pa na ovu može komotno dodat još jednu istu kad padne cijena... (recimo za 2 god)

I see offline people!
17 godina
protjeran

Možda već za 6-7 mjeseci ako planira igrati Crysis 2 na tom LCD-uSmijeh

15 godina
neaktivan

Evo jedne intel konfe za 10k kuna

15 godina
neaktivan
Nadogradnja ili novi pc?

Zašto 5970 pobogu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja ili novi pc?

.....

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
thedream kaže...

Zašto 5970 pobogu?

Da stavi 5870 i neka za te pare zamijeni taj SSD u veći 64GB. 32GB je postalo premalo za C:\ particiju i Windowse.

Ja imam desetak programa na sistemskoj particiji i treba mi skoro 50GB.Namigiva

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice