Nadogradnja maticne i grafe

poruka: 16
|
čitano: 1.308
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Trenutno imam HD4850 grafu i maticnu Gigabyte 945p-s3.

Molim prijedloge za nadograditi te dvije komponente tako da im cjena zajedno ne prelazi 2500Kn.

Maticnu bi mjenjo da mogu vise OC-at svoj proc Intel C2D e4500 2.2Ghz koji trenuto radi na 2.8Ghz(ova maticna bas nije neka za OC anje).

Vjerojatno bi trebalo i novo napajanje(trenutno imam Xilence 480W).

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

a neznam sad da li da uzmeš novu matičnu da može crossfire i onda ubodeš još jednu 4850,

samo koliko će ih iskoristit taj tvoj proc, njega bi triba još dignit... a sad baš novu single grafu

ista ti je stvar koliko će proc iskoristit

Najbolji osjećaj je upala mišića........
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja maticne i grafe
racingcam kaže...

Trenutno imam HD4850 grafu i maticnu Gigabyte 945p-s3.

Molim prijedloge za nadograditi te dvije komponente tako da im cjena zajedno ne prelazi 2500Kn.

Maticnu bi mjenjo da mogu vise OC-at svoj proc Intel C2D e4500 2.2Ghz koji trenuto radi na 2.8Ghz(ova maticna bas nije neka za OC anje).

Vjerojatno bi trebalo i novo napajanje(trenutno imam Xilence 480W).

Hvala

Rađe promjeni CPU i MBO, jer HD4850 ti je Overkill za tvoj CPU.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 19:37 (mtopol).
16 godina
neaktivan
Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
16 godina
neaktivan
Makić kaže...

a neznam sad da li da uzmeš novu matičnu da može crossfire i onda ubodeš još jednu 4850,

samo koliko će ih iskoristit taj tvoj proc, njega bi triba još dignit... a sad baš novu single grafu

Gle, vecina igra(gotovo sve) su puno vise graficki zahtjevne tako da proc ne igra tolku ulogu(naravno ako imas jednojezgreni proc neces moc pokrenut noviju igru normalno ni da imas hd5970, ali ja imam dvojezgreni na 2.8 koji bi sa novom maticnom radio na 3.3Ghz mozda i vise) tako da bi definitivno iskoristio jacu grafu.

Npr. frend je kupio hd4890 prije par tjedana i ima C2D 2.66Ghz(nez tocno koji je to model) i vrti igre dosta bolje od mene bez obzira na to sto ima slabiji proc(znaci da nema bas veze sa procom).

16 godina
neaktivan

Jesi siguran da je 450W dovoljno za hd4890. Znam da je to brand napajanje i to jedno od najboljih ali bi htio biti siguran da slucajno ne kupim preslabo.

EDIT: e da i igram na rezi 1920x1080 (23incni monitor) tak da mi treba jaca grafa zbog velike reze.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 19:52 (racingcam).
17 godina

gura on to bez problema....

Najbolji osjećaj je upala mišića........
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
racingcam kaže...
Makić kaže...

Gle, vecina igra(gotovo sve) su puno vise graficki zahtjevne tako da proc ne igra tolku ulogu(naravno ako imas jednojezgreni proc neces moc pokrenut noviju igru normalno ni da imas hd5970, ali ja imam dvojezgreni na 2.8 koji bi sa novom maticnom radio na 3.3Ghz mozda i vise) tako da bi definitivno iskoristio jacu grafu.

Npr. frend je kupio hd4890 prije par tjedana i ima C2D 2.66Ghz(nez tocno koji je to model) i vrti igre dosta bolje od mene bez obzira na to sto ima slabiji proc(znaci da nema bas veze sa procom).

Istina, al s malo OC-anom HD4850 i OC-anim C2D CPU-om na 4GHz, sve igre super rade do rezolucije 1680x1050, za HD rezoluciju treba ipak malo bolja grafička

16 godina
neaktivan
mtopol kaže...
racingcam kaže...
Makić kaže...

Istina, al s malo OC-anom HD4850 i OC-anim C2D CPU-om na 4GHz, sve igre super rade do rezolucije 1680x1050, za HD rezoluciju treba ipak malo bolja grafička

Igram na rezi 1920x1080 (23 inca monitor).  dirt 2 na ultra,1920x1080 i 2xmsaa imam 40 fpsa.  U Shiftu sve na high i 4xaa imam sa novim patchom koji dost poboljsava min 35 a prosjecno 45fpsa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 19:57 (racingcam).
16 godina
neaktivan
racingcam kaže...

Jesi siguran da je 450W dovoljno za hd4890. Znam da je to brand napajanje i to jedno od najboljih ali bi htio biti siguran da slucajno ne kupim preslabo.

EDIT: e da i igram na rezi 1920x1080 (23incni monitor) tak da mi treba jaca grafa zbog velike reze.

Bit ce dovoljno 450W, makar proc bio klokan na 4GHz.. Drzat ce.. To ti mogu dokazat ovdje..

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
17 godina

A ovakvo što?

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 20:04 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

A ovakvo što?

Kaj ce mi hladnjak za proc??

A ni RAM mi netreba.

Hladnjak imam Arctic coolin frezer 7 pro koji mi drzi temperature jezgri pod punim opterecenjem na 50°C (sa tim da je overclockan sa 2.2Ghz na 2.8Ghz)

17 godina
neaktivan
racingcam kaže...
191x7 kaže...

A ovakvo što?

A ni RAM mi netreba.

Hladnjak imam Arctic coolin frezer 7 pro koji mi drzi temperature jezgri pod punim opterecenjem na 50°C (sa tim da je overclockan sa 2.2Ghz na 2.8Ghz)

a koji ti je to OC?? od 600MHz :P LOL za to vjerojatno nisi ni trebo dizat napon na CPU-u :P

17 godina
racingcam kaže...
191x7 kaže...

A ovakvo što?

A ni RAM mi netreba.

Kaj će ti? Nigdje nisi napisao da imaš dobar. Zar drugi trebaju biti vidoviti? Ili trošiti novce na zvanje vidovitog Milana?

Ram imaš 3GB. Proc imaš dvojezgreni. Igraš na FullHD. Misliš da ti više ram nebi malo olakšalo posao kompu (pogotovo u kombinaciji s 64-bitnim OS-om)?

Imam taj isti hladnjak, samo za AMD i dobar je.

Nadaš se da ćeš s boljom pločom drastično više clockati? Sumnjam da će ti ići stabilno puno preko 3 GHz.

A evo ti i zadnji moj pokušaj u ovoj temi, pa si ti misli kako se postupaprema nekome tko želi pomoći.

I da, dost je napajanje. I da, dost je napajanje.
Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 20:28 (191x7).
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
racingcam kaže...
191x7 kaže...

A ovakvo što?

A ni RAM mi netreba.

Kaj će ti? Nigdje nisi napisao da imaš dobar. Zar drugi trebaju biti vidoviti? Ili trošiti novce na zvanje vidovitog Milana?

Ram imaš 3GB. Proc imaš dvojezgreni. Igraš na FullHD. Misliš da ti više ram nebi malo olakšalo posao kompu (pogotovo u kombinaciji s 64-bitnim OS-om)?

Imam taj isti hladnjak, samo za AMD i dobar je.

Nadaš se da ćeš s boljom pločom drastično više clockati? Sumnjam da će ti ići stabilno puno preko 3 GHz.

A evo ti i zadnji moj pokušaj u ovoj temi, pa si ti misli kako se postupaprema nekome tko želi pomoći.

Sorry, zaboravio sam napisat koji hladnjak imam, nisam nis lose mislio i hvala na odgovoru. Za RAM cu jos razmislit zato kaj mislim da to nece nis olaksat u igrama a nemam nikad prevec programa pokrenutih u isto vrijeme.

A sto se tice maticne trebo bi dobit veci clock zato kaj na ovoj kad pređem sa FSB-om preko 260 ne radi mi hard disk zato kaj nemrem lockat PCI-E frequency koja se automacki povecava dizanjem FSB-a. (to jest kad lockam pci-e freq. nemrem dic fsb iznad 220).

EDIT:nije problem sa stabilnosti procesora nego to kaj nemrem vise dic FSB

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 20:48 (racingcam).
16 godina
neaktivan

ne ulaži u taj socket više novce...radije se prebaci na amd. grafa ti je sasvim dobra, procesor treba mijenjati..pusti ti overclocking na preko 3 ghz...procesor nije loš, ali za par mjeseci će ti polako već zastariti...

radije ti uzmi nekog x4 phenoma i miran si, ovo ti se ne isplati!

klikni HVALA, nije toliko teško!
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice