Nadogradnja kompa

poruka: 11
|
čitano: 2.388
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nadogradnja kompa

Planiram uzeti sljedeće komponente

1. Procesor AMD Phenom ll X2 550

2. Matična ASUS M4A77TD PRO

3. Grafička XFX HD 4870 1GB ili XFX HD 5770

4. Memorija Corsair XMS3 DHX 2GB DDR 3

5. Napajanje Corsair 400W, CX Serija ili Fortron 400W

Moja dilema jest, kao što vidite odabir grafike i napajanja( zanima me hoće li 400W biti dovoljno za ovu konfiguraciju).

Pregledavajući testove HD 4870 za nekih 6-8 fps-a nadilazi 5770, zanima me, isplati li se odreći tih fps-a radi manje potrošnje, dx11, manje buke i zagrijavanja.

Također namjeravam otključati proc. u quad ako uspijem dobit neki sa dobrim stepping-om. i overclokirat.

Naslovi koje planiram igrat su Metro 2033, Crysis, CoD MW, GTA 4 i dr. Igre namjeravam igrati u 1280 x 1024 rezi.

Ostale komponente su:   HDD WD 40GB(OS Windows 7 Ultimate)

DVD/RW BenQ

Ukoliko imate sličnu konfu navedenoj, recite mi svoja iskustva. Pošto sam novi na forumu pozdrav i unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 17:35 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Nadogradnja kompa

Naravno da će 400w biti dovoljno.....uzmi corsaira, kvalitetniji je od fortrona, i naravno 5770....performanse su joj gotovo identićne 4870 ali kao što si naveo ima prednosti...manje zagrijavanje, manja buka i dx 11

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Nadogradnja kompa

slažem se skantom... nego, daj reci koliko novca misliš potrošiti pa se možda može i nešto bolje

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja kompa

Planiram dati 3500kn koliko i košta to navedeno, također planiram i laptop do 3500kn, pa ako imate/ imaš preporuke javite,

16 godina
protjeran
Nadogradnja kompa

evo za malo više love dobiješ puno bolji proc

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
protjeran
Wuk19 kaže...

Naslovi koje planiram igrat su Metro 2033, Crysis, CoD MW, GTA 4 i dr. Igre namjeravam igrati u 1280 x 1024 rezi.

Ostale komponente su:  HDD WD 40GB(OS Windows 7 Ultimate)

DVD/RW BenQ

Procesor obvezno neki quad core, makar uzeo Athlona II x3 435 pa ga clockaj. O.o otključaš quad core od triple core na dobroj matičnoj.

Grafičku bih ja ipak HD5770 jer nije razlika nikako 6 FPS-ova u korist HD4870 1GB?

Na Metro 2033 i Crysis na Very High sa AA+AF zaboravi čak i na toj rezi jer su prezahtjevne. Možda ako kupiš Vapor-X-icu pa ju dobro naclockaš. Neki High bez filtra može biti na 1280x1024.

lol Koristiš samo 40 giga na hardu. Kako ti stane toliko igrica zajedno sa OS-om i system restore. Meni zauzima sistemska particija 100 giga od toga samo 35 gigabajta je free disk spaceIznenađen

Crysis na Very High na 1280x1024 sa par grafa za usporedbu sa tvojom HD5770 i HD5770 OC. Crysis na Very High na 1280x1024 sa par grafa za usporedbu sa tvojom HD5770 i HD5770 OC.
free speech for the dumbxD
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 19:50 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
Wuk19 kaže...

Ostale komponente su:  HDD WD 40GB(OS Windows 7 Ultimate)

DVD/RW BenQ

Procesor obvezno neki quad core, makar uzeo Athlona II x3 435 pa ga clockaj. O.o otključaš quad core od triple core na dobroj matičnoj.

Grafičku bih ja ipak HD5770 jer nije razlika nikako 6 FPS-ova u korist HD4870 1GB?

Na Metro 2033 i Crysis na Very High sa AA+AF zaboravi čak i na toj rezi jer su prezahtjevne. Možda ako kupiš Vapor-X-icu pa ju dobro naclockaš. Neki High bez filtra može biti na 1280x1024.

lol Koristiš samo 40 giga na hardu. Kako ti stane toliko igrica zajedno sa OS-om i system restore. Meni zauzima sistemska particija 100 giga od toga samo 35 gigabajta je free disk spaceIznenađen

nema to veze jel dobra matična ili nije. bitno je da podržava ACC i ništa više, sve ostalo ovisi o procu. A mislim da je vrlo mala šansa da dobije primjerak s deneb jezgrom.

17 godina
protjeran

a gle jer se to ikako može saznati taj "deneb" prilikom nabavke proca?Iznenađen

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

a gle jer se to ikako može saznati taj "deneb" prilikom nabavke proca?Iznenađen

prilikom nabavke ne, jedino kad ga dobiješ u ruke otpakiranoga. ako na njemu piše CADAC onda je propus koji je čistokrvni athlon i ne može se otključati, a ako piše AACYC onda je to deneb jezgra koju je moguće otključati. barem je tako za athlon II X4, valjda je onda i za X3. znači, dok ne dobiješ proc u ruke nemože se znati je li propus ili deneb Izlanuo se

15 godina
neaktivan

Ne planiram sve igre igrati odjednom, a i primarno ga koristim samo za rad (autocad i emco) ne planiram nikakva veća snimanja, ako bude bilo potrebno +još jedan dodatni u Raid 0 polje.

Igre sam naveo kao, koje planiram igrati, a ne da ih imam na HDD-u.

Što se igrica tiče evo jedan link od Metro-a na Very High, naravno ne očekujem fps-ove od 35-40 i više. 

Reza je 1280x720. Konfiguracija je gotovo indentična navedenoj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 22:58 (Wuk19).
17 godina
protjeran
Wuk19 kaže...

+još jedan dodatni u Raid 0 polje.

Igre sam naveo kao, koje planiram igrati, a ne da ih imam na HDD-u.

Što se igrica tiče evo jedan link od Metro-a na Very High, naravno ne očekujem fps-ove od 35-40 i više. 

Reza je 1280x720. Konfiguracija je gotovo indentična navedenoj.

TU za taj raid 0 i da taj tvoj link izgleda ko da po jajima hodaš a ne igraš igrivi gameplay. Pa tu po meni nema iznad 15 frejma i tih 35-40 možemo slobodno zaboravit čak i na toj rezoluciji ako želiš Very HighIznenađen

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice