Nadogradnja kompa

poruka: 10
|
čitano: 1.043
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nadogradnja kompa

evo moj frend odlucio nadogradit svoj komp pa cu ja umjesto njega postaviti par pitanja (jer on nema profil na forumu).

njegova stara konfiguracija je:

proc: Intel Core 2 Duo E4500 2.2 Ghz

matična: Asus P5B

grafa: NVidia GeForce 8600GT

napajanje: neko no name od 230W

RAM: 2 Gb

ograničen je s 1300 kn i  komponente želi kupiti u Vemilu. želi promjeniti ili grafu ili proc, moje mišljenje je da si proc ostavi ali da grafu mjenja jer ju je vrijeme pregazilo (ispravite me ako griješim).. samim time morao bi promjeniti napajanje i odluka je pala na Power Supply Fortron od 400W. Znači, ostaje mu još jedno oko 1000 kn i za te novce bi trebao kupiti grafičku koja bi mu dala najbolje preformanse s obzirom na ostatak konfiguracije pošto je komp namjenjen igranju igara.... Hvala na odg.

ako mi frend bude imao još nekih pitanja budem ih postavio u temu...

I See Offline People !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja kompa
system kaže...

evo moj frend odlucio nadogradit svoj komp pa cu ja umjesto njega postaviti par pitanja (jer on nema profil na forumu).

njegova stara konfiguracija je:

proc: Intel Core 2 Duo E4500 2.2 Ghz

matična: Asus P5B

grafa: NVidia GeForce 8600GT

napajanje: neko no name od 230W

RAM: 2 Gb

ograničen je s 1300 kn i  komponente želi kupiti u Vemilu. želi promjeniti ili grafu ili proc, moje mišljenje je da si proc ostavi ali da grafu mjenja jer ju je vrijeme pregazilo (ispravite me ako griješim).. samim time morao bi promjeniti napajanje i odluka je pala na Power Supply Fortron od 400W. Znači, ostaje mu još jedno oko 1000 kn i za te novce bi trebao kupiti grafičku koja bi mu dala najbolje preformanse s obzirom na ostatak konfiguracije pošto je komp namjenjen igranju igara.... Hvala na odg.

ako mi frend bude imao još nekih pitanja budem ih postavio u temu...

Obavezno novo napajanje, taj Fortron je odličan.

Što se grafe tiče, u subotu ti je u Linksu HD4870 na akciji za nekih 750kn. Uz to još 2GB RAM-a i taman dođeš na cijenu koju si naveo, a komp leti...

I see offline people!
16 godina
neaktivan

Što se grafe tiče, u subotu ti je u Linksu HD4870 na akciji za nekih 750kn. Uz to još 2GB RAM-a i taman dođeš na cijenu koju si naveo, a komp leti...

znam da je ovu subotu bila akcija. Ali kaj ce i sljedecu bit???? 

Onda bi mogo i ja ubost jednu iako imam hd4850  grafu.

17 godina
neaktivan
racingcam kaže...

znam da je ovu subotu bila akcija. Ali kaj ce i sljedecu bit???? 

Onda bi mogo i ja ubost jednu iako imam hd4850  grafu.

To vrijedi samo ovu subotu. (09.01.10.). Ovu sad prošlu nije bila koliko sam ja upoznat.

I see offline people!
17 godina
neaktivan
Sused kaže...

znam, imam i ja Fortrona... =)

budem ga pitao jer on preferira Vemil za kupovinu,.. ako nebude htio kupovati u Linksu koju bi onda grafu mogli preporucit, pošto je akcija za HD 4870 samo u Linksu...?

I See Offline People !
16 godina
Nadogradnja kompa

Evo za početak da kažem ve-mil izbjegavaj. Nema ga, propada i ako ga ima nemaju ništa. To šta vidiš na njihovoj stranici objesi mačku o rep.Taj procesor neka ostavi i klokne ga kolko može. Vidim po netu da ide bez nekih problema do 2.9-3.0ghz. Dakle nek uzme napajanje Fortron 400PNF i uzme još jedan keksić od 2gb rama. Vezano za grafičku karticu neznam na kakvom monitoru igra. Dakle ako je neki manji tipa 17'' onda neznam šta će mu neka bijesna grafa. Ali ako je nešto veče tipa 19''-20'' onda komotno može ubost HD4850 1gb i neka uživa.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Evo za početak da kažem ve-mil izbjegavaj. Nema ga, propada i ako ga ima nemaju ništa. To šta vidiš na njihovoj stranici objesi mačku o rep.Taj procesor neka ostavi i klokne ga kolko može. Vidim po netu da ide bez nekih problema do 2.9-3.0ghz. Dakle nek uzme napajanje Fortron 400PNF i uzme još jedan keksić od 2gb rama. Vezano za grafičku karticu neznam na kakvom monitoru igra. Dakle ako je neki manji tipa 17'' onda neznam šta će mu neka bijesna grafa. Ali ako je nešto veče tipa 19''-20'' onda komotno može ubost HD4850 1gb i neka uživa.

znam to u vezi vemila... čak je i u našem gradu propala trgovina... heh.. al frend u subotu ide u zagreb pa bi tamo to kupio, a pošto je uvjek kupovao u vemilu i nikad nije imao problema s njima kupuje kod njih... =\

za OC nevjerujem da bi on to znao jer je totalni noob u vezi kompova......... jedino da ja, al nebi se štel mješat pa da mu komp spržim... xD

on ima 21.5" monitor.

I See Offline People !
16 godina
system kaže...

za OC nevjerujem da bi on to znao jer je totalni noob u vezi kompova

S obzirom da nema namjeru nategnit malo procesor onda neznam koliko će mu se uopče isplatit neka snažna grafa jer će mu procesor bit usko grlo.

17 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
system kaže...

za OC nevjerujem da bi on to znao jer je totalni noob u vezi kompova

S obzirom da nema namjeru nategnit malo procesor onda neznam koliko će mu se uopče isplatit neka snažna grafa jer će mu procesor bit usko grlo.

rekao je da ce u buducnosti kod još skupi para kupiti i novi proc, tako da....... nezz.

I See Offline People !
16 godina
neaktivan
Nadogradnja kompa

760kn-4870 grafa u linksa, miran će biti s njom

380 kn-Corsair cx400 napajanje(skuplje je samo 30 kn od fortrona bluestorm, a ipak je dosta jače)...-samo nisam skužio je li on već kupio napajanje

to je 1140 kn...ostatak neka potroši na neki dobar cooler..lako se nauči overclockati, nije to nuklearna fizika, samo nek pažljivo i postepeno diže frekvenciju i testira poslije toga, to svak može.

i reci mu da se kloni vemila, nek ne priča glupost, firma je propala. neće u trgovini ništa pametnog pronaći...

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice