Pozdrav,
Relativno sam nov na ovom forumu, htio bi si nadograditi PC, nedavno sam kupio grafičku i dodatan set rama, planiram komp koristit za streamanje i za igranje World of Warcrafta, League of Legends i H1Z1 i vjerovatno budućih nadolazećih naslova.
Budžet mi je fleksibilan te je prilagodljiv, normalno kao i svi mi ostali, htio bi da je što više daje beneficija za što manju cijenu ( duuuh :D )
Moj PC Setup je:
CPU: AMD A6-6400k APU (zaboravio sam koja je grafa na procesoru, al ionak je ne koristim)
MB: ASUS FM2A85-M (kolko sam vidio, podržava samo FM2 Sockete)
GPU: Nvidia GeForce GT 740 2GB DDR5 (nedavno kupljena)
RAM: 1x Kingston 4GB 833MHz i 1x Kingston 4GB 1600MHz (nisam znao da mi je ovaj stari ram od 800 mhz-a pa sam kupio nesvjesno jaci iako znam da sad oba idu na 800)
PSU: ne piše na napajanju koje je marke, 450W je, no obzirom na no-name kontam si da je i manje
Storage: Sata 500GB
E sad, htio bi si upgradeat naravno sa što manje novaca, budžet mi je 5.000 kuna, doduše ne planiram sve potrošit, ne bi baš previše forsirao sa intelom obzirom da bi onda trebao i matičnu mijenjati, kako sam istraživao okolo na netu AMD FX 8350 je dosta isplativ glede cijene, no na netu isto tako piše da mi matična može samo 4-core procesore podržavat, kako sam dosta "glup" glede kompova i toga, htio bih vas zamolit da mi pobliže objasnite te preporučite naposljetku šta bi se najviše isplatilo
Glede cijene, optimalno bi bilo do 2.000 kuna, ako baš mora više a da će povećati performansu i kvalitetu moguće je i to