Molim Vas pomoć u izboru

poruka: 37
|
čitano: 2.607
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Molim Vas pomoć u izboru

Ovako zelim kupiti računalo i kao prvo neznam da li da se odlučim za Links.hr ili Adm? To je prva nedoumica.

A druga što uzeti od komponenti,a da komp služi svrsi,naravno svrha mu je da pokreće bez problema novije igrice.

Čitao sam postove i jednostavno neznam za što se odlučiti,limit financija,je 3600kn samo konfiguracija,ostalo ću birati  "u hodu".

Molim Vas da mi pomognete jer baš nemam nekog poesebnog znanja o ovome.

Hvala Vam unaprijed.

0 0 hvala 0
16 godina
Molim Vas pomoć u izboru

Definitvno adm (dosta jefitniji i pristupačniji (besplatna dostava za potrošenih preko 2000kn)).

Za te novce (3600kn) valja ić na (otprilike):

Asrock M3A770DE,AM3, athlon II x3 435 procesor, HD5770 (imaš na njuškalu (stavio sam link na sklapanje pc konfiguracija) HD5770 vapor-x za 1050kn (nova, zapakirana + 24mjeseca garancija), disk od 500gb, corsair CX400 napajanje, 2gb DDR3 rama (za početak, a kasnije ubodi još jedan keks). Bolje je sad uštedit na ramu( pa kasnije nadogradit), nego primjerice na grafi ili procesoru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 15:21 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Molim Vas pomoć u izboru
zabranjeniples kaže...

Definitvno adm (dosta jefitniji i pristupačniji (besplatna dostava za potrošenih preko 2000kn)).

Za te novce (3600kn) valja ić na (otprilike):

Asrock M3A770DE,AM3, athlon II x3 435 procesor, HD5770 (imaš na njuškalu (stavio sam link na sklapanje pc konfiguracija) HD5770 vapor-x za 1050kn (nova, zapakirana + 24mjeseca garancija), disk od 500gb, corsair CX400 napajanje, 2gb DDR3 rama (za početak, a kasnije ubodi još jedan keks). Bolje je sad uštedit na ramu( pa kasnije nadogradit), nego primjerice na grafi ili procesoru.

da li bi bio dovoljan i x2 procesor?

16 godina
caviarBLUE kaže...

A zašto ne x3, kad bi mogao stat? Kažem ti, bolje je uštedit za sad na ramu (koji se lako kasnije (kad mogneš) ubode), nego da se krpaš na procesoru ili sl.

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
caviarBLUE kaže...

A zašto ne x3, kad bi mogao stat? Kažem ti, bolje je uštedit za sad na ramu (koji se lako kasnije (kad mogneš) ubode), nego da se krpaš na procesoru ili sl.

OK,a je li bolje napajanj eposebno ili uzeti kučište sa već ugrađenim napajanjem,i koja sve preporučate osim gore navedenog napajanja za takvu konfiguraciju

15 godina
neaktivan
caviarBLUE kaže...
zabranjeniples kaže...
caviarBLUE kaže...

OK,a je li bolje napajanj eposebno ili uzeti kučište sa već ugrađenim napajanjem,i koja sve preporučate osim gore navedenog napajanja za takvu konfiguraciju

bolje posebno napajanje. CX 400 bi bilo najbolje, ali moglo bi i fortron 400W koje je malo jeftinije ali nebi trebalo imati problema s tom konfom.

15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
caviarBLUE kaže...
zabranjeniples kaže...
caviarBLUE kaže...

bolje posebno napajanje. CX 400 bi bilo najbolje, ali moglo bi i fortron 400W koje je malo jeftinije ali nebi trebalo imati problema s tom konfom.

Da li sa napajanjem SilverPower 400w moze takva konfiguracija rdaiti bez problema

16 godina
caviarBLUE kaže...

Da li sa napajanjem SilverPower 400w moze takva konfiguracija rdaiti bez problema

Može, to je isto kvalitetno i efikasno napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 15:54 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan

Da li je velika razlika između grafičke HD5770 i HD5750,mislim na kvalitetu

15 godina
neaktivan
caviarBLUE kaže...

pa je. svakako uzmi 5770 jer ti stane budžet

evo review

15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
caviarBLUE kaže...

pa je. svakako uzmi 5770 jer ti stane budžet

evo review

Uhh,mislio sam da će biti lakseNamigiva

Grafičke imaju ispred imena i HD još plus nazive predpostavljam proizvođača,koju onda uzeti kojeg proizvođača

15 godina
neaktivan
Molim Vas pomoć u izboru
svejedno je, performanse su iste. jedina razlika (nije obavezno) je bolje hlađenje kod određenih...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E sad što se tiče kučišta koliko su bitnui ventilatori u njemu,i što je preporuka kojeg proizvođača uzeti gledam trenutno u Linksu pa nemam pojma koje izabrati

17 godina
caviarBLUE kaže...

E sad što se tiče kučišta koliko su bitnui ventilatori u njemu,i što je preporuka kojeg proizvođača uzeti gledam trenutno u Linksu pa nemam pojma koje izabrati

Kaj ne buš u ADM uzimal cjeli komp i sve komponente pa si tam izaberi kuciste onda. Ovo kucište u Linksu ima straznji 12cm ventilator kaj je najbitnije, a ti si lako dodaš posle jos i prednji ventilator od 12 cm.Cool

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=052.607.062

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
caviarBLUE kaže...

Kaj ne buš u ADM uzimal cjeli komp i sve komponente pa si tam izaberi kuciste onda. Ovo kucište u Linksu ima straznji 12cm ventilator kaj je najbitnije, a ti si lako dodaš posle jos i prednji ventilator od 12 cm.Cool

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=052.607.062

A roditelji plaćaju kreditnom karticom pa koliko sam gledao tamo se cijena uvećava za 5% onda, a u Linksu je cijena ista za sve načine plaćanja.

Budem još sve provjeril,mislim da sam složio konfiguraciju pa ću usporediti i vidjeti koliko gdje trebam platiti.

16 godina

Preporučio bih kučište Xigmatek Asgard. Kupio sam ga nedavno, i zaista sam zadovoljan. Čitajući po netu, ljudi su prilično zadovoljniji nego sa nekim iz elite serije. Jedina mana mu je malo bučniji 120mm ventilator koji dolazi s njim (prednji). Cijena u linksu je 299kn (ako se već uzima u linksu). Mada bih i ja kompletno uzeo u adm-u. A onda elite dolazi u obzir.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 18:27 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
Molim Vas pomoć u izboru

ADM:

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo ovo sam slozio u adm-u

(nemogu prebaciti kosaricu)

1 x    Gigabyte GZ-X4, midi tower, bez PS, crno-crveno, USB, Fire wire
1 x    DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x    HDD WD 500GB, 5000AAKS, SATA II, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms
1 x    DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9
1 x    Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C
1 x    Procesor AMD Athlon II X2 250, socket AM3, BOX , 2MB cache, 65W
1 x    Napajanje FORTRON 400W, FSP400-60APN, Super Silent, 12cm
1 x    XFX HD5750 XXX 1GB DDR5 HDMI, 2xDVI, D. Port, DirectX 11,740MHz
3.534,01Kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 23:38 (caviarBLUE).
16 godina
caviarBLUE kaže...

evo ovo sam slozio u adm-u

Radije bi se rastegnuo još 200kn i uzeo ficinu.

16 godina
neaktivan

Prvo, LINKS. Drugo, osobno otići, otvoriti svaku kutiju i pogledati da li je sve u redu. Povesti sa sobom nekoga tko zna, npr. mene. Drugo, za tu lovu ne bi baš išla gamerska konfa. Ja sam samo u prazno kućište ulupal 5.500 kn. Izbor komponenti treba trajati najmanje tjedan dva, kupovina pola sata, ugradnja dva - tri sata (laganini).

Moj izbor: matična ASUS sa intelovim čipsetom, grafulja Nvidija Geforce (što skuplja to bolja - samo ne Gigabytova), dual core proc (intel naravno). To su tri najskuplje stvari za koje moraš keširat lovu. Memorija, napajanje (hmmm), periferija manje više. U pravilu, što više love na početku, to konfa duže traje što se tiše softwerske podrške (tu mislim naravno na directX, pixel sharder i ostalo).  Ima tu dosta posla. Ovisno o matičnoj, moraš kupiti i određenu verziju napajanja (ja sam morao kupiti napajanje v.2.3), jednako tako i grafička traži određenu količinu ''hrane''. Imaš na linksovoj stranici na vrhu ''Wattage Calculator''. Klikni na to i po prilici odaberi komponente da bi vidio koliko jako napajanje mora biti, i na to dodaj najmanje još 50W (ja sam uzeo 200W više, za svaki slučaj). Uglavnom, hardware više ni izbliza nije toliko skup kao što je bio nekada. A kako doći do novog kompjutera, o tome ću kad otvorim tu temu.

Pozdrav, Kalea.

15 godina
neaktivan
Kalea kaže...

Prvo, LINKS. Drugo, osobno otići, otvoriti svaku kutiju i pogledati da li je sve u redu. Povesti sa sobom nekoga tko zna, npr. mene. Drugo, za tu lovu ne bi baš išla gamerska konfa. Ja sam samo u prazno kućište ulupal 5.500 kn. Izbor komponenti treba trajati najmanje tjedan dva, kupovina pola sata, ugradnja dva - tri sata (laganini).

Moj izbor: matična ASUS sa intelovim čipsetom, grafulja Nvidija Geforce (što skuplja to bolja - samo ne Gigabytova), dual core proc (intel naravno). To su tri najskuplje stvari za koje moraš keširat lovu. Memorija, napajanje (hmmm), periferija manje više. U pravilu, što više love na početku, to konfa duže traje što se tiše softwerske podrške (tu mislim naravno na directX, pixel sharder i ostalo).  Ima tu dosta posla. Ovisno o matičnoj, moraš kupiti i određenu verziju napajanja (ja sam morao kupiti napajanje v.2.3), jednako tako i grafička traži određenu količinu ''hrane''. Imaš na linksovoj stranici na vrhu ''Wattage Calculator''. Klikni na to i po prilici odaberi komponente da bi vidio koliko jako napajanje mora biti, i na to dodaj najmanje još 50W (ja sam uzeo 200W više, za svaki slučaj). Uglavnom, hardware više ni izbliza nije toliko skup kao što je bio nekada. A kako doći do novog kompjutera, o tome ću kad otvorim tu temu.

Pozdrav, Kalea.

I sam sam svjestan  da za tu lovu nemogu dobiti baš maximum ali prosjek mislim da se može ostvariti.

Zanima me zašto preporučaš Links,i kod njuih sam složio konfiguraciju,slično ovome samo x2 procesor.mogu ti i opslati da vidiš.

Ali koči me buđet,kad budm zarađivao sam onda ću po svom ali sad nemogu tražiti previše moramo i satrci i ja biti zadovoljni.Cool

16 godina
caviarBLUE kaže...

I sam sam svjestan  da za tu lovu nemogu dobiti baš maximum ali prosjek mislim da se može ostvariti.

Zanima me zašto preporučaš Links,i kod njuih sam složio konfiguraciju,slično ovome samo x2 procesor.mogu ti i opslati da vidiš.

Ali koči me buđet,kad budm zarađivao sam onda ću po svom ali sad nemogu tražiti previše moramo i satrci i ja biti zadovoljni.Cool

Ma ja ne razumijem zašto se zamaraš glupostima? Ono što ti je fico složio, najbolje je što možeš dobit za te novce. i to možeš dobit jedino u adm-u.

16 godina
neaktivan

Evo kolega ti kaže da ti je Fićo napravio konfiguraciju i da odeš u AMD po to. Svatko ima svoje iskustvo. Sve što sam kupio u Linksu radi. Sa Ve-milom i HG-spotom sam imao velikih problema. Za AMD ne znam. Ovaj drugi dio, financije, slažem se s tobom. Znam da nismo svi u mogućnosti ''brijati'' konfe. Jedino nam je svima problem to što su gamerski kompjuteri u pravilu i najskuplji. Odluka je na tebi, a svakako, ako imaš mogućnosti, povedi sa sobom nekoga ko fura hardware u malom prstu. Naime, najveća tajna leži u kompabitilnosti hardwera sa matičnim chipsetom. Ponekad su jeftinije konfiguracije sa pravilnim odabirom komponenti u konačnici bolje od skupljih. Evo ti jedan primjer: ja sa kupio dvojezgreni intelov procesor (E8500), koji se sam clocka u zavisnosti od potreba. U standby-u je na 2,2 GHz, a u loadu ide sve do nekih 3,8 GHz. Ima 6MB cacha, i kao takav, brži je od četverojezgrenih na 2,2 GHz, jer u biti ja ne znam ni jedan program koji koristi sve četiri jezgre za svoj rad. Malo je onih koji koriste i dvije jezgre. Tako sam dobio za manje novaca bržći proc.

15 godina
neaktivan
Kalea kaže...

Evo kolega ti kaže da ti je Fićo napravio konfiguraciju i da odeš u AMD po to. Svatko ima svoje iskustvo. Sve što sam kupio u Linksu radi. Sa Ve-milom i HG-spotom sam imao velikih problema. Za AMD ne znam. Ovaj drugi dio, financije, slažem se s tobom. Znam da nismo svi u mogućnosti ''brijati'' konfe. Jedino nam je svima problem to što su gamerski kompjuteri u pravilu i najskuplji. Odluka je na tebi, a svakako, ako imaš mogućnosti, povedi sa sobom nekoga ko fura hardware u malom prstu. Naime, najveća tajna leži u kompabitilnosti hardwera sa matičnim chipsetom. Ponekad su jeftinije konfiguracije sa pravilnim odabirom komponenti u konačnici bolje od skupljih. Evo ti jedan primjer: ja sa kupio dvojezgreni intelov procesor (E8500), koji se sam clocka u zavisnosti od potreba. U standby-u je na 2,2 GHz, a u loadu ide sve do nekih 3,8 GHz. Ima 6MB cacha, i kao takav, brži je od četverojezgrenih na 2,2 GHz, jer u biti ja ne znam ni jedan program koji koristi sve četiri jezgre za svoj rad. Malo je onih koji koriste i dvije jezgre. Tako sam dobio za manje novaca bržći proc.

hajde ako ti nije problem i ako imas vremena slozi i ti nesto do3600 u linksu. imam ponudeno nesto sto mi je sastavio bratic koji se kuzi i u hardver i u softver

tnx   i nema potrebe za prepucavanjem ja sam samo trazio savjete

16 godina
neaktivan

Nisam primjetio da se tu netko prepucava. Samo želim skinuti odgovornost sa sebe jer sve napisano u vezi izbora mene osobno ne obavezuje na bilo kakovu odgovornost. Sve što sam napisao, napisao sam u najboljoj namjeri. Uklopi chipset sa procom i grafuljom i to ti je sva mudrost. Tome osiguraj dobro napajanje, i to je to. Periferija je manje bitna. Zašto kupovati npr. tipkovnicu za 360,00 kuna kad imaš već sad odličnih bežićnih sa bežićnim mišem za cca 120 kn. Links sam napomenuo samo zato jer su najkorektniji od svih kod kojih sam bio do sad, a koliko sam prošvrljao i cijene su im nešto manje nego kod ostalih. Za AMD ne znam. No, što se konfiguracije tiče, za AMD konfiguraciju ćeš dati manje novaca a dobiti više, to je istina. Možda ipak onda ne bi bilo loše da ti izbor bude AMD i ATI. Imaš još jednu jako dobru opciju. Na stranici linksa imaš mogućnost direktno se obratiti njima i zamoliti ih da ti slože konfiguraciju za onoliko novaca za koliko misliš dat za konfu. I onda ti oni na e-mail pošalji par mogućnosti koje se manje više kreću u okviru cijene koju si naveo.

Pozdrav, Kalea.

15 godina
neaktivan

Ma sve pet nema prepucavanja i odgovornost je na meni,samo tražim savjete a na kraju je na meni izbor,a prihvačam sve sugestije.

Tako da sorry ako sam se krivo izrazio i bio krivo shvaćenOsmijeh

16 godina
Molim Vas pomoć u izboru

Evo jedne iz Linksa iako bi bolje prošao u ADM-u.

Napajanje 400W, SILVER POWER SP-SS400, 120mm vent
Grafička kartica PCI-E VTX3D ATI RADEON HD 5770, 1GB DDR5, HDMI, DVI, HDTV
Kućište LC POWER Pro-907B, MIDI, crno, bez PS
DVD±RW SAMSUNG SH-S223C, 22x, crna, SATA, Dual layer, DVD-RAM, bulk
Tvrdi disk 500.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Blue, SATA, 16MB c., 7200 okr/min, za desktop
Procesor AMD Athlon II X2 240 BOX, s. AM3, 2.8GHz, 2MB c.
Memorija PC-10600, 2 GB. G.SKILL DDR3 series, F3-10600CL9S-2GBNT, DDR3 1333MHz
Matična ploča ASROCK A770DE+, AMD 770 / SB710, DDR2, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, ATX, s. AM2 / AM3

3752kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vepar kaže...

Evo jedne iz Linksa iako bi bolje prošao u ADM-u.

Memorija PC-10600, 2 GB. G.SKILL DDR3 series, F3-10600CL9S-2GBNT, DDR3 1333MHz
Matična ploča ASROCK A770DE+, AMD 770 / SB710, DDR2, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, ATX, s. AM2 / AM3

Fix this! stavi ddr3,skuplji je 40 kn od ddr2,a duže će biti standard. CPU bi odma trebalo OC (ili hd5750 i phenoma x3 4xx)

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 12:49 (pod009).
15 godina
neaktivan
Molim Vas pomoć u izboru
Hoće li ovako složeno valajti,muči me da li je to napajanje dovoljno za tu konfu ili da uzmem corsai 450w

1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

1 x HDD WD 500GB, 5000AAKS, SATA II, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms

1 x Gigabyte GZ-X4, midi tower, bez PS, crno-crveno, USB, Fire wire

1 x Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C

1 x Procesor AMD Athlon II X3 435,AM3, BOX , 1.5MB cache,95W,2.9GHz

1 x VTX Radeon HD 5770, 1GB GDDR5 128bit, DVI-HDMI-VGA, PCI Express

1 x Napajanje FORTRON 400W, FSP400-60APN, Super Silent, 12cm

1 x DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9

0 0 hvala 0
15 godina
caviarBLUE kaže...
Hoće li ovako složeno valajti,muči me da li je to napajanje dovoljno za tu konfu ili da uzmem corsai 450w

1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

1 x HDD WD 500GB, 5000AAKS, SATA II, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms

1 x Gigabyte GZ-X4, midi tower, bez PS, crno-crveno, USB, Fire wire

1 x Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C

1 x Procesor AMD Athlon II X3 435,AM3, BOX , 1.5MB cache,95W,2.9GHz

1 x VTX Radeon HD 5770, 1GB GDDR5 128bit, DVI-HDMI-VGA, PCI Express

1 x Napajanje FORTRON 400W, FSP400-60APN, Super Silent, 12cm

1 x DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9

za napajanje ne znam, ali kuciste bi ja stavio coolermaster elite 332

Nova poruka
E-mail:
Lozinka: