Moja nova konfa, prijedlozi...

poruka: 3
|
čitano: 694
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Uzimao bi novu konfu jer je trenutna već 9 godina stara i ne mogu više zaostajati na Windows XP-u zbog specifičnih zahtjeva faksa i struke.

Uzeo bi novu ploču, proc, RAM, SSD i napajanje. Ostalo što mi treba imam već od starog stroja.

Komp mi treba za sasvim normalne radnje (surfanje, glazba, filmovi, bit će i programiranja, rada s bazama podataka, obrada slika, itd., te povremeno bi izvrtio koju igru tipa PES, platforma bi bila Windows 8 čiju finalnu verziju već imam skinutu i spremnu(MSDN).

Htio bi kupiti nekakav Best Buy sveg ovog do nekih 3000kn i eto sad mi je za oko zapeo AMD A10 5800K i ova matična http://www.magazinrs.hr/maticna-ploca-asus-fm2a75-pro4/0201548koja nije ASUS kao što piše nego ASROCK, al OK hehe...

RAM 8GB neki paket (4+4) i SSD od 90 GB recimo, te napajanje od 500W recimo.

Za nekih 5-6 mjeseci bi vjerojatno ubo još i zasebnu grafičku karticu, za to trenutno nemam sredstava, ali trenutno su mi igrice sporedna stvar tako da nije ni bitno.

Zanima me dali se ovakva kombinacija isplati i kakav je taj A10 procesor uopće? I čitao sam nešto o SSD-ovima da ne rade dobro sa nekim matičnim pločama, pa me zanima dali se to odnosi i na ovu matičnu?

Isplati li se ovo ili da idem na nekakvu drugu kombinaciju? Intel mi je nekako preskup, a pitanje dali je baš toliko bolji???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija/35450.aspx?page=1231&jumpto=3223711&sort=asc&view=flat

budem ti probao složiti u ovoj temi koja je za to namjenjena te tamo i pitaj. da, a10 je way to go ako trenutno ne planiraš uzeti grafičku. btw, dvdrw, koji imaš? sata ili pata?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Moja nova konfa, prijedlozi...

Super. Hvala ti.

Ma imam PATA, skužio sam da ću i to morati uzeti, ali OK, to nije velik trošak.

Bitno mi je samo da taj A10 nije neki loš CPU, hoću nešto da se može nositi sa današnjim aplikacijama. Ne mora biti vrh ponude kao i7, ali da je solidna stvar, da nije nešto tipa "Celeron"

Po mogućnosti htio bi i malo clocknuti sistem, nabavit neki dobar cooler i tako, jer i na te stvari gledam kao i većina fanatika :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2012 13:51 (lllnuclearlll).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice