Uzimao bi novu konfu jer je trenutna već 9 godina stara i ne mogu više zaostajati na Windows XP-u zbog specifičnih zahtjeva faksa i struke.
Uzeo bi novu ploču, proc, RAM, SSD i napajanje. Ostalo što mi treba imam već od starog stroja.
Komp mi treba za sasvim normalne radnje (surfanje, glazba, filmovi, bit će i programiranja, rada s bazama podataka, obrada slika, itd., te povremeno bi izvrtio koju igru tipa PES, platforma bi bila Windows 8 čiju finalnu verziju već imam skinutu i spremnu(MSDN).
Htio bi kupiti nekakav Best Buy sveg ovog do nekih 3000kn i eto sad mi je za oko zapeo AMD A10 5800K i ova matična http://www.magazinrs.hr/maticna-ploca-asus-fm2a75-pro4/0201548koja nije ASUS kao što piše nego ASROCK, al OK hehe...
RAM 8GB neki paket (4+4) i SSD od 90 GB recimo, te napajanje od 500W recimo.
Za nekih 5-6 mjeseci bi vjerojatno ubo još i zasebnu grafičku karticu, za to trenutno nemam sredstava, ali trenutno su mi igrice sporedna stvar tako da nije ni bitno.
Zanima me dali se ovakva kombinacija isplati i kakav je taj A10 procesor uopće? I čitao sam nešto o SSD-ovima da ne rade dobro sa nekim matičnim pločama, pa me zanima dali se to odnosi i na ovu matičnu?
Isplati li se ovo ili da idem na nekakvu drugu kombinaciju? Intel mi je nekako preskup, a pitanje dali je baš toliko bolji???